Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: indio z lnem a z konopiami?

Guest

Domyślnie Re: indio z lnem a z konopiami?

Cytat Zamieszczone przez Tymianka
    Nie mam indiowego doświadczenia - to moja pierwsza taka chusta, która wybrać: len czy konopie? Ależ jestem namolna, wybaczcie
    to ja namolnie odpowiem raz jeszcze: bez róznicy!

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

W konopiach nosiłam raz, len natomiast posiadam od tygodnia, więc moja odpowiedź będzie tendencyjna - tylko LEN! Konopie przy nim wypadają coniebądź ścierkowato
    Len jest bardziej mięsisty, przytulny, grubszy. Boski.

Ale konopie i tak sobie kiedys kupię
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

a propos konopii,mam podejrzenia,że w didku zmienili jakoś sposób tkania,bo był taki okres,że wszyscy psioczyli na sztywność nowych konopii i trudno je złamać (ja też takie miałam),a teraz każdy pisze,że łatwo złamać.
    co więcej,kupiłam sobie teraz konopie kółkowe i złamały mi się po pierwszym praniu cholernice ,bez suszarki,na zwykłych 40 stopniach i przy wirowaniu 1000.
    tym razem zła jestem,bo sztywniejsza chusta kółkowa lepiej zdejmuje kilogramy niż misiowata.pofarbowałam i troszkę stwardniałay na szczęście.człowiekowi nie da się dogodzić

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Moj farbowany didek z lnem narazie jest troche sztywny, ale mysle, ze to kwestia dwoch pran i suszenia w suszarce, a bedzie mieciutki. Didek z lnem jest najbardziej gnieciaca sie chusta, wezel wychodzi porownywalnej wielkosci co przy konopiach. A dziecko w chuscie z lnem jest jak przylepione, nic sie nie osuwa.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Wlasnie zdjelam dziecia z plecow... Ponad godzinke Orli spedzil w indio z lnem. Chusta po prostu genialna, super mi bylo wygodni, ta chusta odejmuje kilogramy, a moj Orlando wazy juz 10.7 kg

Uprawnienia umieszczania postów