Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Przekonajcie mnie do formowanek

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

Ja tą zasadę stosuję tylko na noc. W dzien, nawet na dwór w formowance śmiga. Uwierz mi, że niedawno się zastanawiałam po co są formowanki,a teraz je kocham

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Po prostu spróbuj z formowankami i od razu sama się przekonasz.
    Ja kocham formowanki nieprzytomnie.
    I polecam serdecznie.

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hm, dołączam się do pytania. Dla mnie jedyna różnica miedzy tetrą/wkładem czy czym tam jeszcze a formowanką jest taka, że ta druga długo schnie - a tego nie lubie. Więc gdzie przewaga formowanki?

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Formowanki stosuję u mojego mojego pięciomiesięcznego synka (może jak będzie starszy to zmienię zdanie), ale póki co:
    - to pieluchy, co do których mam pewność, ze nie przeciekną na dłuugim spacerze, zatrzymają nocne siuśki itd.
    - śpię spokojnie, kiedy mam pewność że pupa mojego dziecka oddycha (stosuję wełniane otulacze)
    - generalnie preferuję naturalne materiały od pupy
    - latem sprawdziły się u nas genialnie z racji upałów - dziecko leżalo sobie w ślicnziutkich formowankach a nie grzało się w PUL-u
    - od tetry różnią się urodą i łatwością nakłądania
    - istnieją formowanki kieszonki, których czas schniecia nie jest tragiczny

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Albo formowanki nie kieszonki, ale z dopinanymi na napy wkladami i tez schna szybciorem.

Formowanki sa z reguly bardziej chlonne niz kieszonki i AIO. Ale to oczywiscie, jesli jest otulacz lub welna
    sa tez sliczne, cudnie dopasowane i w ogole och i ach.
    Mloda po domu tylko w formowankach lata. fakt, ja czesto zmieniam, ale to mi nie przeszkadza. A, i dodam, ze od niepamietnych czasow dziecia przewijam na stojaco/siedziaco/ w locie, od 5-6 m mlodej, jakos tak
    Tetry tez czasami uzywam. bo tak
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Malina Wy macie takie śliczne formowanki, że grzechem byłoby je zakrywać otulaczem

Wczoraj zapomniałam o jeszcze jednej bardzo ale to bardzo ważnej przesłance na rzecz formowanek - można je prać w 95st, gotować, traktować kwaskiem i czym tam sobie ktoś życzy, przez co ładniej pachną, mniej szarzeją, dają zdecydowanie większy komfort maluszkom i ich rodzicom niż PUL-owe

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja darzę miłością bambusowe bambinexy, i tez tylko na noc stosuję - a że moja panna w nocy dużo je, to i dużo sika, więc dokładam jej tam jeszcze ręczniczek czy wkład z Naughty Baby, no i polarek, i na prawie 10h spokój z przewijaniem
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Uprawnienia umieszczania postów