Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Jak zachustować noworodka w 2X?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar asiorek
    Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    W zasadzie wiązanie elastyka to nic innego jak podwójny krzyż zakończony jeszcze "dołożeniem" poziomego panela więc ja ciągle nie rozumiem, dlaczego zwykły podwójny krzyż miałby być "gorszy" skoro elastyk jest polecany nawet dla wcześniaków..
    Oj ja zaczynałam od elastyka -są węższe i nie mają nić wspólnego z dociaganiem, się kołtunią - tzn. nie rozkładają się tak ładnie od kolanka do kolanka.
    Jak sobie przypomne moje pierwsze wiązania - to raczej przypoiminało to wisiadło niż chustę

Chusteryczka Awatar doominikaa
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mnie najbardziej przekonuje kangur...
    nie ma chusty pomiędzy nóżkami, wiec dowolnie drobne dziecko można zamotać bez rozpłaszczania go na naszych, wielkich dla niego przecież, brzuchach.
    No i chusta inaczej pracuje - nie rozpłaszcza dziecka na nas, jak szczególnie w przypadku kieszonki, tylko ułatwia zachowanie ładnej krzywizny kręgosłupa.
    I nie jest wbrew pozorom trudny
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
    Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
    No chustopróchno po prostu.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asiorek Zobacz posta
    Oj ja zaczynałam od elastyka -są węższe i nie mają nić wspólnego z dociaganiem, się kołtunią - tzn. nie rozkładają się tak ładnie od kolanka do kolanka.
    Jak sobie przypomne moje pierwsze wiązania - to raczej przypoiminało to wisiadło niż chustę
    dlatego trudno autorytatywnie odgórnie powiedzieć -...że na początek najlepsza jest kieszonka, ...najlepsza jest elastyczna, ...najlepszy jest kangur ...czy najlepsze jest dwa x.
    Dla każdej osoby, dla jego umiejętności, siły mięśni, dla różnych chust i różnych wymiarów ciała różne wiązania mogą się sprawdzić. Nie ma czegoś takiego jak jedno idealne wiązanie dla każdego. Dwa X jest równie dobry jak kangur czy kieszonka , które też można fatalnie zawiązać

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    dlatego trudno autorytatywnie odgórnie powiedzieć -...że na początek najlepsza jest kieszonka, ...najlepsza jest elastyczna, ...najlepszy jest kangur ...czy najlepsze jest dwa x.
    Dla każdej osoby, dla jego umiejętności, siły mięśni, dla różnych chust i różnych wymiarów ciała różne wiązania mogą się sprawdzić. Nie ma czegoś takiego jak jedno idealne wiązanie dla każdego. Dwa X jest równie dobry jak kangur czy kieszonka , które też można fatalnie zawiązać
    Zgadzam się w 100%. 2x to świetne wiązanie.Tylko nie lubi" leniów chustowych"(tak ujął to mój m.) trzeba się przyłożyć do wiązania.
    W sumie to do każdego wiązania trzeba i warto się przyłożyć.Ostatnio uczyłam się wiązać kangura.W sumie mi już po nic,ale co chwilę się ktoś zgłasza,żeby pokazać,więc nie mam wyjścia.Na bezrybiu i kulka jest doradcą
    I okazało się,ze wcale nie jest trudne.Trzeba poćwiczyć i już.

Uprawnienia umieszczania postów