Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Pieluszki wielorazowe a prawidłowe chodzenie

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

była jakiś czas temu z moim synkiem na kontroli (profilaktycznie bo ma przewrażliwionych rodziców) u ortopedy-rehabilitanta (to nie jest lekarz, ale mgr po rehabilitacji) i powiedział, że by jak dziecko zacznie więcej chodzić to kupować mu o rozmiar mniejsze pieluszki, nie mówiłam mu wtedy o wielo ale to samo się odnosi do nich, mam kilka różnych rodzajów pieluch i zdecydowanie preferuję te węższe do chodzenia, a szersze na sen i ewentualnie spacer. min z tego względu zrezygnowałam z dużych formowanek i otulacza. ale jestem lekko/średnio zwichnięta więc jest duża szansa że przesadzam.

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

jak byłam z Nikodemem mniej więcej rocznym w CZD w pampersie - a problemem było, ze dziwnie ustawia nogi jak siedzi , a przy raczkowaniu mu się rozjeżdżają dowiedziałam się, że w jednorazówce napełnionej, przypominającej bułę dziecko nie ma szans na prawidłowy rozwój-należy zmienić po każdy siknięciu. A ja się cieszyłam, ze znalazłam pieluchy, ktore nieuczulają dziecka. I tak szybko wróciliśmy na wielo,a rehabilitacja okazała się zbędna.

Uprawnienia umieszczania postów