a kupowałaś nowe czy używane? wymoczenie w płynie do naczyń powinno pomóc, według mnie spokojnie możesz prać w 60 stopniach - nic się nie powinno stać
a kupowałaś nowe czy używane? wymoczenie w płynie do naczyń powinno pomóc, według mnie spokojnie możesz prać w 60 stopniach - nic się nie powinno stać
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)
pierz w 60 !!!! 40 to prawie zimna woda ...nie wyplukuje się dobrze...może dodatkowe plukanie
jedne mam nowe, inne używane, większość jednak nowa, bo używane kupowałam na próbę. Spróbuję prać w 60 st, mam nadzieję że nic się z nimi nie stanie.
dobrze dziewczyny piszą
namocz w ciepłej wodzie w płynie do naczyń ( ale bez żadnych balsamów!!)
i jutro wypłukaj i wypierz - olejki moga przyczyniac się do zatłuszczania
Nowe pieluszki, wkłady nabierają pełnej chłonności dopiero po wielokrotnym praniu. Mam sporo IB i te po ok. 5 praniu zaczynały trzymać dłużej. Jak długo je używasz? Moze to być kwestia nabierania chłonności - przy nowych albo zatłuszczenie - przy używanych.
Spróbuj je namoczyć w płynie do naczyń, zrób im stipping, a najlepiej przeczytaj ten dłuuuugaśny watek o praniu pieluch http://www.chusty.info/forum/showthr...pranie-pieluch.
Ja piorę zawsze w 60st., 40 to IMO mało. Od czasu do czasu mocze pieluchy i wkłady w kwasku, dodaję też trochę kwasku i sody do prania. A raz na 2 tyg. piorę na 95st. z dodatkowy płukaniem i z płukaniem przed praniem. Przed każdym praniem robię im też płukanie.
Ostatnio edytowane przez pomidore ; 21-08-2010 o 22:11
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
O! własnie miałam napisać podobnego posta z prośbą o poradę.
U mnie podobnie - nowiuśkie pieluszki i po drugim praniu (w 40 stopniach) zaczęły przeciekać! Smerf miał dziś całego rampersa po godzinie mokrego! A wczorajszej nocy, po pierwszym praniu jedna z nich wytrzymała 5 godzin tym bardziej zdziwił mnie ten dzisiejszy przeciek...Tyle, że do mnie dotarły na razie tylko "no nejmy" z allegro na firmówki czekam dlatego też sądziłam, że część wzorów może jest felerna...
Wykorzystam Wasze rady i mam nadzieję, że to kwestia złej konserwacji a nie jakiejś wady![]()
a moze zeby ida ??
u nas jak majce szly pierwsze zabki wszystko przesikala i nic nie pomagaly specjalne zabiegi pielegnacyjne choc raz na czas warto to tak czy siak zrobic![]()
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013