Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: problem z pieluszkami

Mieszany widok

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

a kupowałaś nowe czy używane? wymoczenie w płynie do naczyń powinno pomóc, według mnie spokojnie możesz prać w 60 stopniach - nic się nie powinno stać
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

pierz w 60 !!!! 40 to prawie zimna woda ...nie wyplukuje się dobrze...może dodatkowe plukanie

Domyślnie

jedne mam nowe, inne używane, większość jednak nowa, bo używane kupowałam na próbę. Spróbuję prać w 60 st, mam nadzieję że nic się z nimi nie stanie.

Guest
    Guest

Domyślnie

dobrze dziewczyny piszą
    namocz w ciepłej wodzie w płynie do naczyń ( ale bez żadnych balsamów!!)
    i jutro wypłukaj i wypierz - olejki moga przyczyniac się do zatłuszczania

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Nowe pieluszki, wkłady nabierają pełnej chłonności dopiero po wielokrotnym praniu. Mam sporo IB i te po ok. 5 praniu zaczynały trzymać dłużej. Jak długo je używasz? Moze to być kwestia nabierania chłonności - przy nowych albo zatłuszczenie - przy używanych.

Spróbuj je namoczyć w płynie do naczyń, zrób im stipping, a najlepiej przeczytaj ten dłuuuugaśny watek o praniu pieluch http://www.chusty.info/forum/showthr...pranie-pieluch.

Ja piorę zawsze w 60st., 40 to IMO mało. Od czasu do czasu mocze pieluchy i wkłady w kwasku, dodaję też trochę kwasku i sody do prania. A raz na 2 tyg. piorę na 95st. z dodatkowy płukaniem i z płukaniem przed praniem. Przed każdym praniem robię im też płukanie.
    Ostatnio edytowane przez pomidore ; 21-08-2010 o 22:11
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

Może wszystko po trochu, plus zęby idą. Namocz w płynie do naczyń na noc i wypierz w 60 st. U mnie zawsze wszystko mokre, jak zęby idą.
    Patrycja - mama Miłosza (24.08.2007), Łucji i Tobiasza (29.06.2009), Juliusza (01.01.2015) i Ignasia (19.06.2017)

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

mnie też się wydaje, że 40st to trochę za mało.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

O! własnie miałam napisać podobnego posta z prośbą o poradę.
    U mnie podobnie - nowiuśkie pieluszki i po drugim praniu (w 40 stopniach) zaczęły przeciekać! Smerf miał dziś całego rampersa po godzinie mokrego! A wczorajszej nocy, po pierwszym praniu jedna z nich wytrzymała 5 godzin tym bardziej zdziwił mnie ten dzisiejszy przeciek...Tyle, że do mnie dotarły na razie tylko "no nejmy" z allegro na firmówki czekam dlatego też sądziłam, że część wzorów może jest felerna...
    Wykorzystam Wasze rady i mam nadzieję, że to kwestia złej konserwacji a nie jakiejś wady

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a moze zeby ida ??
    u nas jak majce szly pierwsze zabki wszystko przesikala i nic nie pomagaly specjalne zabiegi pielegnacyjne choc raz na czas warto to tak czy siak zrobic
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów