Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 105

Wątek: Hirek

Mieszany widok

hirek
    Guest

Domyślnie Hirek

Witam Wszystkich,

założyłem konto na chusty.info tylko dlatego, że wyszukując przez google zapytanie o noszenie a rodzice otrzymałem na jednej z pierwszych stron właśnie ten wątek. Moje zaskoczenie było tak wielkie, że stwierdziłem (pomimo, że udzielam się*na tylko dwóch foach ), że nie mogę tego pozostawić*bez komentarza.

Mam na imię Hirek, jestem ze Kielc, mam dwie super córki oraz Teściow, cudownych jednak zaborczych - nigdy jednak nie zakwestionowali moich sposobów opieki nad dziewczynami - a mam dwie.
    Nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi na to, że noszę (nosiłem) dzieciaki w nosidełkach - mamą jest ginekologiem a ojciec neonatologiem. To co piszecie w tym wątku niezmiernie mnie zaskakuje, dlatego, że:
    - zawiązanie dziecka w chustę to makabra, mordęga - przynajmniej dla ojca, takiego jak ja, który ceni sobie komfort, wygodę, sprawności działania, koszmar, że 102...
    - nosidełka teraz to nie to samo co 10 lat temu ze sznurkeim pod pupą, jak to mówili rodzice, teraz są ok.
    - zapięcie dziecka w nosidło teraz jest całkowicie ok. w chustę to koszmar - ja nie potrafię a przeczytałem chyba wszystkie uwagi osób, które podpisują się trageshule....coś tam.... co jest dla mnie totalną*bzdurą bo nie może być tak, że ktoś po trzech dniach szkolenia uważa się*z specjalistę...
    Proszę Was o wytłumaczenie mi jak ojcu dwójki super fajnych, rozwiniętych dziewczyn o co chodzi z noszeniem w kawałkach szmaty, bo nie mogę tego zroumieć???
    Ostatnio edytowane przez ewadbr ; 20-08-2010 o 14:41 Powód: połączenie dwóch wątków powitalnych

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hirek Zobacz posta
    Witam Wszystkich,

założyłem konto na chusty.info tylko dlatego, że wyszukując przez google zapytanie o noszenie a rodzice otrzymałem na jednej z pierwszych stron właśnie ten wątek. Moje zaskoczenie było tak wielkie, że stwierdziłem (pomimo, że udzielam się*na tylko dwóch foach ), że nie mogę tego pozostawić*bez komentarza.

Mam na imię Hirek, jestem ze Kielc, mam dwie super córki oraz Teściow, cudownych jednak zaborczych - nigdy jednak nie zakwestionowali moich sposobów opieki nad dziewczynami - a mam dwie.
    Nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi na to, że noszę (nosiłem) dzieciaki w nosidełkach - mamą jest ginekologiem a ojciec neonatologiem. To co piszecie w tym wątku niezmiernie mnie zaskakuje, dlatego, że:
    - zawiązanie dziecka w chustę to makabra, mordęga - przynajmniej dla ojca, takiego jak ja, który ceni sobie komfort, wygodę, sprawności działania, koszmar, że 102...
    - nosidełka teraz to nie to samo co 10 lat temu ze sznurkeim pod pupą, jak to mówili rodzice, teraz są ok.
    - zapięcie dziecka w nosidło teraz jest całkowicie ok. w chustę to koszmar - ja nie potrafię a przeczytałem chyba wszystkie uwagi osób, które podpisują się trageshule....coś tam.... co jest dla mnie totalną*bzdurą bo nie może być tak, że ktoś po trzech dniach szkolenia uważa się*z specjalistę...
    Proszę Was o wytłumaczenie mi jak ojcu dwójki super fajnych, rozwiniętych dziewczyn o co chodzi z noszeniem w kawałkach szmaty, bo nie mogę tego zroumieć???

fajnie ale proponuję przekleić treść posta wątek powitalny, żeby było formalnie okey - bo my tu takie formalistki jesteśmy, chociaż wątek bez otów jest nieważny

to ja wytłumaczę to tak:

jako stuprocentowy facet, bo skoro strzeliłeś aż dwie super fajne córki, to musisz być 100% facet, posiadasz jak sądzę sprzęt zwany multifunkcyjnym scyzorykiem, taki z ostrzem, śrubokrętem, pęcetką, wykałaczką, nożyczkami, śrubokrętem, otwieraczem do konserw i kapsli etc. Najpopularniejszy model jest czerwony z krzyżykiem a te powiedzmy średniej klasy, są srebrne i do kupienia w Obi.

No, to chusta to właśnie taki scyzoryk a ergonomik to nóż kuchenny chusta służy do wielu rzeczy, kiedy zajdzie taka potrzeba to nawet samochód poholuje a nawet najlepszy ergo tego nie potrafi...
    Też, często z lenistwa, noszę ergo, małż zdecydowani preferuje ergo ale... chusta to jednak multikit (od słowa toolkit a nie od kitu )

Czy wyraziłam się wystarczająco jasno jak na tę późną porę?

a! no i witamy tatę noszącego

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cobra, ale pan Hirek raczej ma na myśli nosidła-wisiadła...przynajmniej tak to zrozumiałam...

No i Hirek, witaj - masz mocne wejście
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    Cobra, ale pan Hirek raczej ma na myśli nosidła-wisiadła...przynajmniej tak to zrozumiałam...
    no a ja wręcz przeciwnie, pozwól, że zarzucę w tym miejscu cytacik:

nosidełka teraz to nie to samo co 10 lat temu ze sznurkeim pod pupą, jak to mówili rodzice, teraz są ok.
    czyli, że nie sznurek a kawałek szmaty ma jego dziewuszka między nogami (acha! o ergo mi chodziło a nie o stringi i barchany )

Chustonoszka Awatar pajęczyna
    Miejscowość
    chatce na kurzej łapce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobra Zobacz posta
    jako stuprocentowy facet, bo skoro strzeliłeś aż dwie super fajne córki, to musisz być 100% facet, posiadasz jak sądzę sprzęt zwany multifunkcyjnym scyzorykiem, taki z ostrzem, śrubokrętem, pęcetką, wykałaczką, nożyczkami, śrubokrętem, otwieraczem do konserw i kapsli etc. Najpopularniejszy model jest czerwony z krzyżykiem a te powiedzmy średniej klasy, są srebrne i do kupienia w Obi.

No, to chusta to właśnie taki scyzoryk a ergonomik to nóż kuchenny chusta służy do wielu rzeczy, kiedy zajdzie taka potrzeba to nawet samochód poholuje a nawet najlepszy ergo tego nie potrafi...
    [...] chusta to jednak multikit (od słowa toolkit a nie od kitu )
    Ja proponuję ten cytat wrzucić w ulotki przeznaczone dla mężczyzn Tak trafnego przetłumaczenia na męski język jeszcze nie widziałam

Pan Hirek ma w avatarku osiołka. Czyżby próbował nam w ten sposób coś powiedzieć?
    Panna Maruda V 2009 i Marudnik Wielki VI 2011

Chustoholiczka

Domyślnie

żem se wdepła na wontek licząc na ostrą polemikę i walkę na noże i multikity a tu cisza... przemiły pan wlazł, krzyknął i wylazł ... jak nastolatek przy przedwczesnym wytrysku na widok biuściastej laski

eeehhh.... żądnam krwi na stare lata.... igrzysk mi się zachciewa ....

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cobra Zobacz posta
    żem se wdepła na wontek licząc na ostrą polemikę i walkę na noże i multikity a tu cisza... przemiły pan wlazł, krzyknął i wylazł ... jak nastolatek przy przedwczesnym wytrysku na widok biuściastej laski

eeehhh.... żądnam krwi na stare lata.... igrzysk mi się zachciewa ....
    cobra...padłam
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

hirek wygląda mi na trolla, więc dopóki się nie odezwie radziłabym go nie dokarmiać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorcik81 Zobacz posta
    cobra...padłam

poleze sobie niedaleko! a co!

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Zapytaj tego miłego pana o chostowanie: też jest tatą dwóch fajnych córek, które nosi w chustach (i nie tylko) w dodatku jest tym pożal-się-Boże doradcą noszenia po tym pożal-się-Boże kursie... http://www.chusty.info/forum/showthr...5%BCo-fotek%29 (ale nie o ten wątek mi chodziło, szukam właściwego). Edit: znalazłam: http://www.chusty.info/forum/showthr...dla-%28foty%29
    I tu jest fajny wątek: http://www.chusty.info/forum/showthr...iowie-zamotani
    Ostatnio edytowane przez Budzik ; 18-08-2010 o 10:58

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Ale zaraz... jak tak można się wcinać w czyjąś dyskusję i wyskakiwać jak przysłowiowy Filip z konopi zupełnie nie na temat?? Skoro jesteś rzeczywiście zainteresowany, to poczytaj najpierw, a nie negujesz to, co piszemy, w dodatku bzdurą nazywasz szkolenie certyfikowanych doradców. Co ty w ogóle wiesz na temat noszenia, chust, certyfikatów itd.?

A swoją drogą, zapytaj tego miłego pana o chostowanie: też jest tatą dwóch fajnych córek, które nosi w chustach (i nie tylko) w dodatku jest tym pożal-się-Boże doradcą noszenia po tym pożal-się-Boże kursie... http://www.chusty.info/forum/showthr...5%BCo-fotek%29

kochanie, nie kop pana bo się spocisz

a poza tym to wygląda mi na takie miłe domowe stworzonko ...

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

wielokrotnie widziałem w górach i nie tylko rodzinę z wisiadłem - mama z pustym wisiadłem, ojciec z dzieckiem na rękach (bo dziecko nie chce być w wisiadle i płacze). Dla odmiany dziecko w chuście jest szczęśliwe i chętne nawet na wielogodzinne wycieczki. Jeśli faktycznie chcesz się dowiedzieć więcej to zostań na forum.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chusteryczka

Domyślnie

to wszystko dlatego, hirku, że nie spróbowałeś
    można o tym gadać w nieskończoność, ale się nie zakuma, o co chodzi - ja nie rozumiałam, jak można jeść sushi (surowa ryba! blee! śmierdzi, niezdrowo, godzinami się przygotowuje), ale jak spróbowałam moje podejście się mocno zmieniło.
    spróbuj, wtedy pogadamy, ok ?

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

hirku wróżę Ci bogatą przyszłość na tym forum (niekoniecznie aktywną) bo jak widac jestes krytyczny ale otwarty - rzadko spotykana cecha
    No i czy ktos moze zmienić hirkowi z chustonówka na meska forme????
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

hirek
    Guest

Domyślnie Hirek

Witam serdecznie,

przepraszam ale nie wiem czy to co napiszę będzie w dobrym miejscu - bo jak napisałem poprzednie moje posty to zalecono mi się tutaj przedstawic a widze, że w tym dziale juz moj post jest. Więc ponownie witam wszsytkich i mam nadzieje, że merytorycznie wyjasnimy moje obiekcje.

Pozdrawiam z Kielc pieknycj i zimnych jak na ta pore roku

hirek
    Guest

Domyślnie

A osiol w avatarze ma sens - bo ja taki chustowym oslem od paru lat jestem.

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

Były już przypadki podobnych wejść jak Twoje, wyjaśnione zresztą bardzo sympatycznie
    Pozdrawiam i życzę udanego chusto (ergo?) noszenia
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Witaj! Obyś się tu odnalazł
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

wyszukując przez google zapytanie o noszenie a rodzice otrzymałem na jednej z pierwszych stron właśnie ten wątek
    Niniejszym Pan Hirek zostaje zdyskwalifikowany jako szuja i szczeżuja - zapytanie "noszenie a rodzice" nie wywala w guglach chustoforum. Do 15 strony, potem mi się nie chciało sprawdzać.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Uprawnienia umieszczania postów