Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: do kołyskowych fachowcĂłw

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie do kołyskowych fachowców

witam.mój 4tyg.synek chyba najlepiej czuje się jeszcze w kołysce - zapakowany w kieszonkę zaczyna prostować nóżki,kręcić główką,a kończy się gorączkowym poszukiwaniem piersi i błyskawiczną ewakuacją.Ja kołyski nie lubię i nie umiem jej prawidłowo wiązać.Mam instrukcję didymosa,ale do końca nie wiem czy mały ma leżeć na wznak czy twarzą do mnie?nigdy też nie udało mi się go zawiązać w połksiężyc-tj.żeby główka była wyżej(patrz PZ i lulu,ja mam indio).W kołyskach mojego autorstwa mały leży na wznak i obija mi się o brzuch,bo za nic w świecie nie mogę podociągać pasów(nie wiem jak). wlaściwie to nie wiem na jakiej wysokości powinnam go umieścić....gdy usadowi się na wysokości piersi twarzą do mnie,to wyssie mi dziurę w chuście byle dobrać się do mlekopoju.
    bardzo proszę o jakieś rady lub linki do kołysek z rozłożeniem ciężaru mojego kluska na dwa ramiona bo rośnie jak głupi.próbowałam poszperać na youtube ale kiepsko z filmikami o wiązanej,albo ja jestem kiepska w szukaniu.
    Dzięki serdeczne.

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

kołyskę na dwa ramiona wiąże się dokładnie tak samo jak podwójnego X wkładasz dziecia w wewnętrzną połę i okrywasz zewnętrzną.

Wysokość wiązania i jego później dociągnięcie daje Ci możliwość dopasowania wysokości ułożenia dziecka.
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja zaczynalam od poucha, Mały bardzo lubił i mogłam karmic od razu
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

też polecam poucha, łatwiej się zakłada
    Krzysiek baaardzooo go lubił, a i mąż również . Mieliśmy (i mamy) taki z chusta.pl.
    Jak K. miał 3 miesiące nastąpiła bezproblemowa przesiadka na wiązankę w pionie.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w kwestii wiązania - w przypadku wiązania kołyski z podwójnego X często pomaga złożenie chusty na poł wszerz i potem od razu wiązania tak jak do podwójnego X .
    to jak ułożysz dziecko - czy na plecach czy na boku to już indywidualna sprawa - mi bylo dużo łatwiej uzyskać optymalną pozycję gdy Franek leżał na boku.
    co do wysokości - ja nosiłam tak aby głowa była właśnie mniej więcej na wysokości piersi - niestety faktycznie najczęściej dzieci tę pozycję kojarzą z jedzeniem i.. domagają się mleka ale jak już się najedzą to zasypiają

To na co należy zwrócić uwagę to fakt aby główka nie była za mocno przyciśnięta do brody i żeby regularnie zmieniać strony na których dziecko leży..

Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

próbowaliśmy 2x i no chyba mój "mały" jest już za duży bo mu nogi wychodzą i nijak nie dały się upchnąć w połę chusty ale bardziej prawdopodobne że go jakoś źle upychałam.Dla zainteresowanych wygrzebałam jeszcze to:
    http://www.theslingstation.com/baby-car ... tions.html pierwszy filmik pokazuje jak zrobić kołyskę z kieszonki. Dla mnie wyższa szkoła jazdy.
    Aga moje dziecko nigdy się nie najada i nigdy nie zasypia,dlatego chustę trzeba będzie odłożyć i poczekać na lepsze czasy

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigbabs
    próbowaliśmy 2x i no chyba mój "mały" jest już za duży bo mu nogi wychodzą i nijak nie dały się upchnąć w połę chusty ale bardziej prawdopodobne że go jakoś źle upychałam.
    Nogi mogą sobie wystawać

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    Cytat Zamieszczone przez bigbabs
    próbowaliśmy 2x i no chyba mój "mały" jest już za duży bo mu nogi wychodzą i nijak nie dały się upchnąć w połę chusty ale bardziej prawdopodobne że go jakoś źle upychałam.
    Nogi mogą sobie wystawać
    a nie wyślizgnie mi się on z chusty dołem?

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

nie wyślizgnie się jeżeli umieścisz sporo materiału między tobą a dzieckiem. poza tym dziecko jest do ciebie mocno przytulone.

ja na twoim miejscu próbowałabym codziennie motać, chociażby na chwilkę. mały prawdopodobnie szybciutko załapie, że ta czynność nie jest związana z jedzeniem, ale z innymi przyjemnościami
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Dzięki za wszystkie rady!wczoraj zwabiłam małego do chusty za radą annamamaalexa,zamotałam kieszonkę tak że oczy mi wyszły na wierzch,potem "ręcznie" pomogłam nóżkom wskoczyć na miejsce i o dziwo ssak po minucie zdziwienia spał i zaliczyliśmy pierwszy spacer w pionie. Nie muszę dodawać że mi potem uśmiech nie schodził z twarzy cały wieczór i mam cichą nadzieję,że powoli acz definitywnie pożegnamy się z kołyską może dzieć rzeczywiście zapomni z czasem o jedzeniu,a mamie kieszonka będzie wychodzić częściej
    pozdrawiam

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

ps. super masz sygnaturke
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów