Pokaż wyniki od 1 do 20 z 50

Wątek: czy skracana chusta traci na wartości?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A jaką chustę będziesz miała? Bo perełki z bambusem na przykład się bardzo skracają po praniu, nie wiem, jak inne natki.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

nati niagara, bawełna i podobno często są dłuższe niż w rzeczywistości, jutro podobno ma przyjśc to pomierzę

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

To jutro zobaczysz,zawiążesz, to się będziesz martwić.
    najwyżej sobie na końcach supły zawiążesz, będziesz się mogła od psów oganiać.

Mi by tam osobiście skracana chusta nie przeszkadzała, ale ja się w 4,6 ledwo wiążę po praniu, wiec krótszych i tak nie będę kupować
    Ostatnio edytowane przez Iwka ; 17-08-2010 o 23:41
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    To jutro zobaczysz,zawiążesz, to się będziesz martwić.
    najwyżej sobie na końcach supły zawiążesz, będziesz się mogła od psów oganiać.

Mi by tam osobiście skracana chusta nie przeszkadzała, ale ja się w 4,6 ledwo wiążę po praniu, wiec krótszych i tak nie będę kupować
    o tych psach to dobre

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

chusta skracana traci tylko tyle na wartosci o ile jest krotsza i nic wiecej, skrocenie chusty i jej przeszycie nie ma w sobie nic profesjonalnego i tak jak pisze Natalia naprawde trzeba sie postarac zeby cos uszkodzic.
    moim zdaniem czasem jest lepiej skrocic dluga chuste i nosic bezpiecznie bez majtajacych sie ogonow niz obwijac sie dookola 2 razy w za dlugiej poza tym nawet jesli chcialoby sie sprzedac dluga chuste( po to by potem kupic sobie krotsza nowa) w podobnej cenie co nowa kupowana to jest to dosc trudne, bo wiekszosc jednak woli doplacic i kupic sobie nowa( i nie pisze tu oczywiscie o unikatach

dodam jeszcze, ze czasem lepiej jest skrocic dluga chuste, ktora dosc dlugo sie lamie( i mam tu na mysli indio len natur) niz kupowac nowa nie zlamana i na nowo ja 'urabiac"- dzieci rosna szybko i moze sie okazac, ze nie zdazymy ponosic w tak mieciutkiej jak ta "stara"-zlamana.

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Swego czasu dostalam maila od dziewczyny, ktora pytala sie, jak elegancko skrocic ogony chusty - chciala wiedziec, czy sa jakies specjalne metody podwiazywania dlugich ogonow, bo dla niej sa zdecydowanie za dlugie, ale gdy widzi inne dziewczyny na zdjeciach z ogonami siegajacymi ziemi, to zastanawia sie, czy moze te ogony nie sa potrzebne z punktu widzenia technicznego, moze to przeciwwaga ma byc dla dziecka noszonego na plecach?

a juz na serio - tnijcie, wymieniajcie, podwiazujcie - byle tylko ogony po zawiazaniu nie siegaly nizej niz do kolan!
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izabell26 Zobacz posta
    nati niagara, bawełna i podobno często są dłuższe niż w rzeczywistości, jutro podobno ma przyjśc to pomierzę
    Kochana najpierw zamotaj i zobacz, potem wypierz i zobacz raz jeszcze i dopiero się bedziesz zastanawiać...
    Ja wiem, że może z technicznego punktu widzenia skracana chusta nie jest w niczym gorsza od oryginalnej tej samej długości ale... NO nie wiem, to tak jak towar naprawiany na gwarancji, nawet jak oryginalna część na też oryginalną wymienisz to dla mnie już majstrowane było... Ale to z punktu widzenia ewentualnej kupującej skracaną chustę
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów