Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: Hoppediz rok po roku

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Hoppediz rok po roku

tak sie zlozylo, ze mam trzy "modele" chust tej firmy, kazda wyprodukowana w innej serii w innym roku.
    Paris - jeszcze z czasow gdy byly recznie tkane
    Lima - pocztaek tkania maszynowego
    Montreal - obecne tkanie maszynowe

i wiece co - fajnie tak obserwowac jak firma sie rozwija mimo tego, ze juz spory kawalek czasu jest na rynku. Podobnie jak "stare" Nati sa inne od tych najnowszych

Paris jest porownywalnie grubszy, Lima ciensza od niego a Montreal cienszy i lzejszy od Limy. Montreal ma jakies "inne" krawedzi - no inne niz w Parisie w kazdym razie Montreal juz z pudelka byl mieciutki i pozostal taki po pierwszym praniu. to znaczy zrobil sie bardziej puchaty, taki miesisty ale nie zesztywnial jak wiekszosc chust w mojej wodzie (jakos nie lubie uzwac zmiekczaczy do prania) - i to po praniu w proszku a nie orzeszkach (bo te ostanie musze dokupic, skonczyly sie).

zmian w wlasciwosciach nosnych nie zauwazylam - wszystkie nosza tak samo dobrze i tak jak lubie. dla mnie Hopp do idealna chusta i nigdy nie narzekalam ani na krawedzie ani na osiadanie, ale to kwestia gustu i przyzwyczajen, wiec potraktujcie te ostania uwage zupelnie personalnie.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Dobrze slyszec, ze hoppy teraz z pudelka od razu mieciutkie... Ja pralam, prasowalam moja havane kiedy bylam jeszcze w ciazy, motalam w niej Orlinka gdy mial tydzien i nie moglam sobie poradzic... Maz havane lubil, ale dla mnie ona byla duzo za gruba.

Teraz docenilam hoppy, ale tylko w wersji Chusto MT Nosi sie w tym swietnie, jest lepsza nosnosc niz w ChMT z Inki.

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja tez lubilam swojego Rio, mimo ze byla z czasow Twojego Parisa
    moj hopp ladnie sie zmiekczył ale pozostał mięsisty, kawał bawełny...jak sie złozyło, zajmował duzo miejsca
    a teraz nosi juz inne dziecię
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

moze warto ten watek podczepic pod recenzje chust hoppediz
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no nie wiem, moze warto to byly takie moje zupelnie intersubiektywne uwagowspominki

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie

A po czym poznać, który Hopp jest z której serii?
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

ja po prostu wiem jak kupowalam, ale na metkach tez jest rozne oznaczenie. na PArisie 08-06, na Limie 01-07, na Montrealu 02-07

Chustonoszka
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Ja mam najnowszą Limę i jestem pozytywnie zaskoczona.
    Zamówiłam ją z pełną świadomością, że kupuję firmę, której trafiło się kilka mało pozytywnych opinii na forach, ale kolor tak mi się podobał, że uznałam, iż przeboleję jej wady na rzecz bajecznych odcieni.

Jakie było moje zaskoczenie, kiedy okazało się, że chusta zupełnie nie odpowiada tym kiepskim opiniom - ani nie jest gruba, ani sztywna, ani węzeł nie jest duży, ani nic nie dolega krawędziom. Mięciutka, przytulna, nośność porównywalna z didimosem i storchenwiege. I nie piszę tego po ponoszeniu jej godzinę, ani po jednorazowym pomacaniu, tylko po kilkugodzinnym marszu w górach, w czasie którego nie znalazlam do niej zarzutów. A nie jestem skora do szczególnego chwalenia marek chust, ciągle mi coś w nich nie odpowiada, raczej często zmieniam, szukając ideału.

Teraz Hoppediz to już zupełnie inne chusty niż te, które jako pierwsze dotarły do Polski. Chylę czoła przed takimi producentami, którzy idą w jakiś sposob do przodu, aby ulepszyć jakość chusty.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja mam Nairobi i tez go kocham miloscia wielka... bardziej niz didka, ktory mi sie dociaga albo i nie, osiada i szalu czasem idzie z nim dostac pomijajac kolor (dla ktorego go kupilam) to od poczatku jest fajny i mieciutki, nic mi sie nie wrzyna, kieszonka przydaje sie na bilet (w Londynie sa takie, ktore sie przyklada do czytnika, przykladam ogon chusty i nie musze grzebac po kieszeniach/plecaku w poszukiwaniu biletu). i nawet jakos specjalnie nie grzeje, mimo upalow nie z tej ziemi jedna z tych chust, ktore beda ze mna zawsze...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajerwerka_1
    Zamówiłam ją z pełną świadomością, że kupuję firmę, której trafiło się kilka mało pozytywnych opinii na forach, ale kolor tak mi się podobał, że uznałam, iż przeboleję jej wady na rzecz bajecznych odcieni.
    Lima jest przepiękna!!! Dużo ładniejsza w rzeczywistości niż na zdjęciu producenta (co mnie bardzo dziwi). To moja pierwsza chusta i nigdy jej nie sprzedam

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Chcialabym zobaczyc te nowa Lime. Ja mam chusto MT z Limy i potwierdze, kolorki sa boskie

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca
    Cytat Zamieszczone przez fajerwerka_1
    Lima jest przepiękna!!! Dużo ładniejsza w rzeczywistości niż na zdjęciu producenta (co mnie bardzo dziwi). To moja pierwsza chusta i nigdy jej nie sprzedam
    wlasnie wczoraj widzialam na zywo, na summer sling show w Londynie i faktycznie, duzo fajniej wyglada na zywo... moze sie kiedys skusze...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka

Domyślnie

Ja już od jakiegoś czasu mam ochotę na Hoppa, moze też właśnie przez te niepochlebne opinie. Zaglądam co jakiś czas jakie kolorki się pojawiają w sklepie ale lima jak na razie jest na pierwszym miejscu zakupowym
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Dla wielbicielek Limy, to jest Lima w wersji ChMT, kiedys te fotke wkleilam w jakims watku, ale dla wielbicielek tych kolorkow...wkleijam raz jeszcze (bo kolorki sa naprawde cudne)

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Taaaa ... jesteście Paskudy, wiecie? Obiecałam sobie, że juz żadnej chusty nie kupię, ale Lima to moje niezrealizowane marzenie.
    Co do Hoppków to porządnie przetestowałam tylko ultracienkiego Kairo i muszę przyznać, że urzekła mnie ta chusta.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

No i mnie skusiłyście. Niedobre Wy, niedobre. Jak mój syn nie będzie miał tornistra do szkoły to przez Was

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Nie mow, LIME kupilas?

Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

A jak.
    Spełniam swoje ostatnie marzenie chustowe, jakkolwiek by to zabrzmiało (i kto mi uwierzy, że "ostatnie"? )

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no i tak trzeba

myslisz, ze dlaczego mam Montreala?

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

fajne jest spelnianie marzen, nawet jak sa to 'ostatnie marzenia chustowe' co?

zeby jeszcze 'dolozyc' - widzialam tez Timbuktu na zywo (tez na SSS) i tez jest cudne... (choc, szczerze mowiac, ja sie nad nim juz kiedys zastanawialam, przy wyborze pierwszej chusty - wtedy 'padlo' na Nairobi (slusznie 'padlo' ), wiec to nie jest taka milosc 'od pierwszego widzenia' jak Lima). na razie i tak z nowych chust nici - najpierw kurtka do noszenia w nich ma byc, ale moze kiedys.... sie rozmarzylam

Uprawnienia umieszczania postów