Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 101 do 106 z 106

Wątek: Reni Jusis w chuście

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Końcówka nie była najszczęśliwsza, ale sama idea bardzo mi się podoba.
    Fajnie, że ktoś "medialny" podjął temat.

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Pewnie, że fajnie Byle ktoś nas nie wziął za sektę

Chustomanka Awatar Gala
    Miejscowość
    Kraków/Gruszów

Domyślnie

A czy któraś z Was, może zwróciła uwagę, we wcześniejszych filmikach o tym jak Reni mówiła że nie szczepi swojego dziecka i że po ukończeniu przez jej synka roku, będzie się ew zastanawiać nad podstawowymi szczepieniami ?! Bo ja jestem bardzo ciekawa jak Ona poradziła sobie z sanepidem, czy tam przychodnią i ponagleniami ( o ile takie w jej wypadku były ) itp, itd. Bo to chyba pierwsza osoba która powiedziała o tym głośno na antenie, że szczepienie w pierwszej dobie życia jest złe. I co na to sanepid. Skoro jak nam wszystkim wiadomo, szczepienia są obowiązkowe.
    Interesuje mnie to bardzo, bo moja Zocha też nie szczepiona na nic póki co, metodą uników. A chciałabym to mieć załatwione legalnie , może napiszę do TVN hehehe
    Marysia (03.01.2006 - 12:40), Zosia (19.01.2009 - 18:25)

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Poszukaj na forum bo już kilka razy było o tym, że owszem szczepienia są obowiązkowe ale kar dla rodziców nieszczpiących nie ma już żadnych. Ja np dziecko zaszczpiłam na odrę-świnkę-różyczkę ponad rok później niż powinnam i niczego z Saepidu nie dostałam.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gala Zobacz posta
    A czy któraś z Was, może zwróciła uwagę, we wcześniejszych filmikach o tym jak Reni mówiła że nie szczepi swojego dziecka i że po ukończeniu przez jej synka roku, będzie się ew zastanawiać nad podstawowymi szczepieniami ?! Bo ja jestem bardzo ciekawa jak Ona poradziła sobie z sanepidem, czy tam przychodnią i ponagleniami ( o ile takie w jej wypadku były ) itp, itd. Bo to chyba pierwsza osoba która powiedziała o tym głośno na antenie, że szczepienie w pierwszej dobie życia jest złe. I co na to sanepid. Skoro jak nam wszystkim wiadomo, szczepienia są obowiązkowe.
    Interesuje mnie to bardzo, bo moja Zocha też nie szczepiona na nic póki co, metodą uników. A chciałabym to mieć załatwione legalnie , może napiszę do TVN hehehe
    też niczego nie otrzymuje z sanepidu, kiedyś od pielegniarek otrzymywałam 'pilne' zawiadomienie ale teraz na szczęście już nie przesyłają
    chodzę do takiej wspaniałej pani doktor i ona mówi, że szczepić można nawet do końca pierwszego roku, a powodem frustracji pielęgniarek, jest to, że nie mają (przez nas ) "porządku' w papierach i nie jesteśmy tam odhaczeni..
    ..

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rebelka Zobacz posta
    Poszukaj na forum bo już kilka razy było o tym, że owszem szczepienia są obowiązkowe ale kar dla rodziców nieszczpiących nie ma już żadnych. Ja np dziecko zaszczpiłam na odrę-świnkę-różyczkę ponad rok później niż powinnam i niczego z Saepidu nie dostałam.
    Miałam identyczną sytuację, tzn. przy 1,5 rocznym odkładaniu szczepionki na odrę, świnkę, różyczkę nie dostaliśmy żadnego upomnienia z sanepidu.
    A teraz jakieś 10 miesięcy odkładamy tężec i nawet z przychodni do nas żadne upomnienie nie przyszło.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Uprawnienia umieszczania postów