Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: chusta 4m

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie chusta 4m

czy w takiej chuście zrobię 2 x też zimą? noszę rozmiar xs- 150 cm wzrostu i cale 44 kg wagi..

ulala.v
    Guest

Domyślnie

Spokojnie

a co ma do rzeczy, że zimą? w sensie, że na kurtkę? a nie lepiej pod?

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Spokojnie zrobisz
    Ja jest o 8 cm wyższa i o trochę więcej kg na koncie. Na 2x spokojnie mi wystarcza 4,2
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

no właśnie nie chiałabym byc ograniczona tylko tym, ze pod..choć myślę, że moje szczęscie zimą będę raczej już na plecach nosić, o ile się odwaze bo będzie miał już około 8 m-cu

ulala.v
    Guest

Domyślnie

pod się wygodniej nosi i wygodniej wiąże. Jak dziecię niechodzące to dużo praktyczniej zawiązać pod no ale to sama sobie zobaczysz

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Myślę że wystarczy, ale zależy co będziesz mieć na sobie. Mnie zdecydowanie wygodniej póki co bylo nosić pod.
    Ja mam zawrotne 7 cm więcej, ważę zdecydowanie więęęęcej, a udało mi się z chusty o długości 370cm zawiązać dzisiaj kieszonkę.
    Jak masz możliwość, to pożycz chustę o tej długości i spróbuj.

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

no właśnie nie bardzo mam możliwość..więc się dowiaduję, bo rozwazam 4, 4,20 bo 4, 60 to będzie chyba za dużo, co?

teraz mam vombati 4 m, ale bawełne, normalnie tkaną i 2x wychodzi mi, ale wydaje mi sie ze ogon mały, tzn sterczy a nie wisi... czy ze skośnokrzyżowych wychodzi więcej? no i oczywiście wiązane na letnie stroje..

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

dobra, trudno, kupiłam nati niagarę, 4, 60, długa, cóż, ale chyba w dobrej cenie bo za 110 , jak myślicie? zmieściłam sie w swoim budzecie, a krótką kupię, jak będę już na plecach wiązała..bardzo się cieszę.. jak tylko przyjdzie i zaczne wiązać już tak na serio..wkleję fotki do oceny

dzięku za podpowiedzi.. a jak sie okaże że źle będzie mi się motac, bo za długa to sprzedam..widziałam, że nati nie trudno puścic w świat

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

4,6 napewno za dużo.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

trudno, będę sie przez jakiś czas męczyła, długo szukałam chusty mieszczącej się w budżecie, nie mogłam znaleźć, teraz się udało..jak nie dogadamy sie, to moze uda się wymienić na coś krótszego..zobaczymy..

ulala.v
    Guest

Domyślnie

będziesz deptac po ogonach.
    Ja mam 1,69, rozmiar 38-40 i nie noszę 4,6, boi są dla mnie za długie, jak wchodze po chodach przydeptuję ogony. Nati są zazwyczaj dłuższe niż mówi rozmiar, moja nati 4,6 miała 5m a inna nati 4,2 miała w praktyce 4,6

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

ups.. hm..no to co tu teraz zrobić..chyba już zacznę orientacyjnie szukać wymianki, a nóż się uda, przynajmniej mam z czym startować.. w razie czego zostaje jeszcze skrócenie u krawcowej, ale tego wolałabym nie robić

cóż to był trochę akt desperacji, ale bardzo chciałąm zacząc nosic..mam nadzieje, ze mnie zrozumiecie..
    Ostatnio edytowane przez izabell26 ; 16-08-2010 o 17:48

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jedna moja Natka zamiast 4.6 miała 5.05, inna zamiast 4.0-4.48, inna miała mieć 3.7 ma 3.98. Tak więc cm jest zawsze więcej; gorzej gdyby było mniej .

Chustofanka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

dzięki za pocieszenie

wiesz, ja uparta byłam, na forum codziennie z zazdrością patrzyłam na Wasze cuda w stosikach, nigdy nie miałam okazji nic macać, czy nosić, jeszcze nikogo na własne oczyska w chuście nie widziałam..
    Straszecznie chciałam chustę, porzadną, ale wiesz, chusty są raczej dla tych "bogatszych". Mi sie udało uzbierac kasę od rodzinki, miałam limit i polowałam..kilka chust na allegro mi przelicytowano, vatka dzis też a tu kup teraz i dobra cena..to ja hyc, a później pomyślę co dalej))

ulala.v
    Guest

Domyślnie

zawsze możesz skrócić. Chuście nic się od tego nie stanie. Wiele osób praktykuje przeróbki chust: skracanie, szycie kółkowej lub poucha z długich chust

Uprawnienia umieszczania postów