Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Moje dziecko nie chciało w nocy jednorazówki

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie Moje dziecko nie chciało w nocy jednorazówki

... no i super i rozumiem - przecież to sztywne jakieś, bee.
    Problem w tym, że nie mam nic chłonnego na noc i nie wiem co kupić tanio i szybko, bo przecież na siłę nie będę dziecka w pampki wciskać. Wczoraj jak tatuś usypiał to ona oddawała mu wszystko (pieluszka do przytulania, smoczek) i pokazywała na gacie wełniane. To on do mnie, że ona che gacie. Już tak raz w dzień miałam, że zaprowadziła mnie do łazienki po gacie (miała flipa) i jak jej zmieniłam to zasnęła dopiero.
    Wczoraj na szybko zamotałam tetrę w latawiec a w to wkładkę z flipa i gacie wełniane. Najlepsze, że rano wszystko suche. Strasznie się bałam, bo nie mam na materac żadnego podkładu ani kocyka wełnianego, że jak zasika to gryka namoknie i wszystko będzie mokre fuj. No, ale co dalej? Jak mam w nocy jej gacie zakładać to też chyba jeszcze jedne muszę zakupić. Teraz mam dwie pary na zmianę, w tym jedne straszone więc takie i tak w nóżkach luźnawe i raczej sztywne
    Czy formowanki konopne z dodatkowym wkładem cztery starczą jak piorę co dwa dni? Czy konopie czy bambus lepsze?I czy wytrzymają? Czy koniecznie muszę jakiś kocyk kupić co by materaca nie zalała? Oj, skąd ja kasę wezmę...?

Chustomanka

Domyślnie

OT Leduniu ta Twoja córeczka wie czego chce

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aleee fajnie
    ja z tytułu wywnioskowałam, ze tak jak mój synek Twoja córeczka nie chce już pieluch na noc
    Śpi od trzech miesięcy w majteczkach lub piżamie

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

ale mądra dziewczynka, gratulacje!
    Patrycja - mama Miłosza (24.08.2007), Łucji i Tobiasza (29.06.2009), Juliusza (01.01.2015) i Ignasia (19.06.2017)

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

czy flip i wełna się nie wykluczają?
    4 powinny starczyć, uwielbiam bambusowe. U nas dzisiaj bambusowy toost i gacie, a wariant drugi to lulu konopna z disaną. Nic nie przecieka a pielucha trzyma 12 godzin. Rano mokrusieńka potwornie jest. Jak chcesz gatki wełniane to zapraszam na bazarek do mnie
    Patrycja - mama Miłosza (24.08.2007), Łucji i Tobiasza (29.06.2009), Juliusza (01.01.2015) i Ignasia (19.06.2017)

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A ja Ci moge zrobic pod wymiar wełniaczka i jak go zalanolinujemy to nie przecieknie w nocy nic a nic. Albo kup cos na rozmiar. A przebierasz w nocy? Bo jeśli tak to ze dwie wkładki wystarczą Ja tez się bałam że przesika w nocy, a tu nie bylo mokro od daawna
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pati778 Zobacz posta
    czy flip i wełna się nie wykluczają?
    Mam na myśli sam wkład z flipa (mikrofibra z polarem). Wiem, że może to bez sensu, tzn. sztuczne do wełny, ale chodzi o to, że Lena właśnie chce gacie.
    Dziś jej założyłam tetrę w latawiec w to tetrę w prostokąt z polarkową wkładką i gacie. Wczoraj nie sikała w nocy. Zobaczymy jak to się skończy jutro.
    Nie przebieram jej w nocy i najbardziej właśnie boję się o materac.
    No i chyba muszę zakupy poczynić tylko z kasą krucho

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

no to jest chyba zaraźliwe... moje ostatnio to ŻADNEJ pieluchy nie chce a siku nie woła nijak, pytany czy chce to oczywiście, że nie po czym jest lanie na podłogę...
    popołudniową drzemkę bezpieluchowo zatem spędzamy, w nocy ubieram jak już porządniej zaśnie... ech...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów