Erithacus, to jest myśl!
dziś nie chciał założyc nawet pampka.... biega w majtkach z włożoną do środka połówką flanelowej pieluszki....
zobaczymy...![]()
Erithacus, to jest myśl!
dziś nie chciał założyc nawet pampka.... biega w majtkach z włożoną do środka połówką flanelowej pieluszki....
zobaczymy...![]()
Mój dziś też nie chciał pieluszki, zrobił mi duże "be" na balkonieudało się później ze słoniami
![]()
No u nas też odwrotnie, bo Lena ostatnio nie chce pampków - na noc jeszcze używamy, bo nie mam formowanek(się nie dziwię, bo przecież to taki sztywny papier jakiś). Też się czaję na jakieś wzorki, bo obawiam się, że jeszcze całkiem może odechcieć jej się pieluch a ostatnio ucieka z nocnika i w ryk jak na wc.
Choć może to faktycznie dobry moment na odpieluchowanie.
no więc od wczoraj Misiek łazi w majtaskach samych z flanelką w środku -tetrę ściągał- może zbyt sztywna; a bez pieluszki na razie się boję puścic- na noc założyłam pampersa, rano poszliśmy na nocnik i - o dziwo! pojawiła się tam maleńka kupka(potem już nie chciał siedziec i właściwa kupa poszła w pieluchę - no, ale zawsze to już coś
siku robi w pieluchę- czasami przychodzi i pokazuje, ze mu mokro, a czasami nie- i łazi z mokrym tyłkiem.
hitem jest sikanie z tatą bezpośrednio do wc- T. go nie mogł z łazienki wyciągnąc przed chwilą
i zaskoczona jestem, że dzieci tak rzadko sikają(wiem, dla mam EC i wielo to jasne
)
Ale radocha, co?
A bez pieluchy nie bój się puścić. Jasne, że nie w nocy, ale w dzień może warto spróbować. Pamiętam, że Zuzia najbardziej się zdziwiła, jak siusiu poleciało jej po nodze. W wielo była już wcześniej, więc na mokro przy pupie nie zwracała dużej uwagi. Za to jak za pierwszym razem siku poszło na nogi i podłogę, to był szok.
Teraz lato, to nie będzie za dużo prania, a dywany można na chwilę zwinąć.
U nas też mały biega w samych majteczkach po domu. I chociaż wcześniej na nocnik reagował alergicznie, ostatnio widać przemianę. Jak mu się chce siku to zaczyna ściągać majteczki - erithacus tak jak u ciebie, szok że leci po nogach...
Erithacus- w ogóle dzięki Ci, kobieto, że mnie natchnęłaś!
nie wpadłabym na to, zeby spróbowac...
radocha, to prawda
kurczę- może faktycznie pomyślę o zwinięciu dywanów?
mówicie, ze szybciej się nauczy?
Grizolda- kibicuję Kajtkowi!![]()
Czy szybciej trudno wyczuć, ale nie będziesz miała mokrych dywanów przynajmniej hehehheh![]()