U nas też mały biega w samych majteczkach po domu. I chociaż wcześniej na nocnik reagował alergicznie, ostatnio widać przemianę. Jak mu się chce siku to zaczyna ściągać majteczki - erithacus tak jak u ciebie, szok że leci po nogach...
U nas też mały biega w samych majteczkach po domu. I chociaż wcześniej na nocnik reagował alergicznie, ostatnio widać przemianę. Jak mu się chce siku to zaczyna ściągać majteczki - erithacus tak jak u ciebie, szok że leci po nogach...
Erithacus- w ogóle dzięki Ci, kobieto, że mnie natchnęłaś!
nie wpadłabym na to, zeby spróbowac...
radocha, to prawda
kurczę- może faktycznie pomyślę o zwinięciu dywanów?
mówicie, ze szybciej się nauczy?
Grizolda- kibicuję Kajtkowi!![]()
Czy szybciej trudno wyczuć, ale nie będziesz miała mokrych dywanów przynajmniej hehehheh![]()
Gratulacje!! Mój też woli w majtkach chodzić, ale jak siku poleci mu po nogach zaczyna płakać...![]()
Grizolda
to go jednak trochę potrzymam z tą flanelą
Dokebu![]()
Spokojnie spokojnie, ja jestem silna i dam radę, przecież Dziubas to facet, troszkę tylko muszę z nim jeszcze popracowaćNo ale jak on ma sikać do WC to mu raczej nie pokażę
muszę męża zagonić
![]()
Tati czym prędzej rzuca się na siuśkową kałużę i zaczyna taplać radośnieczarno to widzę
![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
Na Dziubasa to już najwyższy czas na odpieluchowanie, zwłaszcza, że on od jakichś 4-5 miesięcy w nocy nie sika (lub bardzo bardzo rzadko mu się zdarzy). Zazwyczaj przy porannej butli z kaszą pompuje w pieluchęi próbowałam już w tym momencie niejednokrotnie posadzić go na jego śliczny nocnik, ale piszczy, krzyczy, nic nie pomaga. Zazwyczaj kaszę wcina na śpiąca, więc i na nocniku zwyczajnie nie chce mu się siedzieć. Podpowiedzcie, czy ja mam mu na noc nie zakładać już pieluszki?
Hej, a czemu taki duży chłop wsuwa kaszę z butli? Może by tak zacząć dawać mu normalne śniadanie łyżeczką, jak się obudzi, a nie na śpiąco. I wtedy wysadzić będzie łatwiej, bo zaraz jak się obudzi nie będzie jadł i sikał mimochodem, tylko zostanie w pełnej świadomości wysadzony na nocnik.
Wsuwa kaszę z butli, bo tak mi najszybciej dać mu jeść przed 6 rano tuż przed wybraniem go do żłobka. W żłobku ma dopiero normalne śniadanie koło 8-9 rano. Dziubas potrafi mnie obudzić w nocy wziąć za rękę i poprowadzić do kuchni do czajnika żeby mu przygotować butelkę, jak tylko ją w łapska dostaje to zasypia.
Jakbym czekała aż się obudzi, to bym do 9 rano nie mogła go zabrać do żłobka a rano by krzyczał, że chce kaszę!
Dopiszę tylko, że moja koleżanka synkowi, który ma 3,5 roku też rano daję kaszę z butelki. Wprawdzie dostaje sycące śniadanie ale po wtrąbieniu go krzyczy, gdzie jest kasza, więc może ja nie jestem jakaś nienormalna dając Dziubasowi kaszę z butli jak jest głodny![]()
Ostatnio edytowane przez dokebu ; 16-08-2010 o 21:57 Powód: dopisek
Myślę, że dopóki będzie jadł w półśnie, to i sikał będzie też w półśnie. Nie dziwię się, że wtedy nie chce się dać wysadzić, bo to się wiąże w wybudzeniem, a mu w tym stanie dobrze.
To może chociaż chiński nocniczek albo jakąś miskę mu podstaw, żeby kodował, że nie robi się pod siebie, tylko w przeznaczone do tego miejsce.
zdam relację z placu boju
i zapytam doświadczone mamy, czy idziemy dobra drogą
zakupiłam slipki chłopięce (rozczulaja mnie!) w ilości 14 sztuk (Tesco Polska), do majteczek wkładam kawałek pieluszki flanelowej. na noc pampek.
za każdym razem, jak się zsiusia, mówię, że Michaś zrobił siusiu i powtarzam, że jak będzie mu się chciało, to ma wołac "siusiu". do kibelka nie udało się zsikac jeszcze, na nocnik siadac nie bardzo chce.
ale chyba jest progres, bo jak zrobi siku (specjalnie nie reaguję od razu, tylko czekam, aż przyjdzie pokazac- najczęściej po 5-10min) to woła, a jak pytam, czy Miś zrobił sisiu, to się łapie za pieluchę i jęczyczyli kojarzy
dzisiaj dałam d...., bo mówił e-e e-e (kupa), a ja go nie posadziłam na nocnik, tylko wsadziłam w majtki. i po 5 min była kupa
zaczyna sygnalizowac- ale nie wiem, czy usiedzi na nocniku- wiem, ze muszę pilnowac.
czy jakieś rady macie, drogie mamy? dobrze robimy?
bo wiecie... ja myślałam, ze moje genialne dziecko odpieluchuje się w jeden dzień![]()
my na wielo jesteśmy od dawna, ale nie potrafie wyłapać sygnałów
dzisiaj, a raczej wczoraj, udało się pierwszy raz zrobić siku do nocnika, ale po 5 min bez pieluchy... prałam dywanbo kupa była juz obok,
jesli nie chce usiedzieć na nocniku to może budowa jego mu nie odpowiada
Patryk tolerował jedynie najzwyklejszy, najprostszy
a może posadz go na kibelku z nakładką oczywiście
U nas była taka zależność, że jak się młodej nie chciało siusiu czy kupę, to za diabła nie chciała siadać na nocnik.
Tak sobie myślę, że może zamiast mówić, że Misiek ma wołać "siusiu", tłumacz, że siusiu robimy na nocnik/do toalety. Z tego, że zawoła, jeszcze nic nie wynika
I nawet, jak widzisz, że już jest w trakcie robienia w majtki, to reaguj natychmiast i wysadzaj. Nawet, jak dokończy dwie kropelki na nocnik, to już jest sukces. Jeśli widzisz, że się załatwia, zawołaj np. "Michał, nocnik" i momentalnie rozbierz go i posadź. Powinien na chwilę przerwać siusianie. Tylko uważaj, żeby go nie przestraszyć![]()