Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Krostki

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie Krostki

Na wiciowej pupie pojawiły się krostki i zaczerwienienia, jest jakby odparzona plus potówki(?). Od czego to może być? Moja mama twierdzi, że z przegrzania (jej kieszonki nie przekonują bo tyle tam tego napchane), przy pamperach nigdy nie było odparzeń, no zgłupiałam. A i po kilku godz w pampersie u babci krosty zeszły. Za dużo świeżego powietrza, czy jak

Chusteryczka

Domyślnie

Niektóre dzieci i ich pupy zachowują sie nielogicznie. Młoda najładniejszą pupę ma w tanich wielo z pulem minkee i sztucznym do bólu polarem w środku.
    Może chodzić o mocz i wilgoć. Spróbuj wkładek sucha pielucha, lub kieszonek z polarem. A i pupy też lubią się odparzać od papierków ( nie używam ich właśnie dlatego)

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

O, mam podobnie. Wczoraj podejrzewałam polarek o lekkie odparzenie. Ale zobaczymy jeszcze i najwyżej polarkowe na bazarek pójdą...
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

U nas problem znika przy zestawie - flanelka i wełna. W upalne dni pulowa kieszonka z polarem to zabójstwo dla naszej małej dupci
    ciekawe, że flanela jest przecież wilgotna a żadne wkładki typu sucha pielucha nam niewiele pomagają
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

u nas odkąd się upały zaczęły też są krostki na pupie - czasem więcej, czasem mniej... generalnie najbardziej jej służy tetra + otulacz wełniany, a ostatnio to w ogóle bez pieluchy lata. Wcześniej, czyli na wiosnę, zanim upały nastały pupka była śliczna, więc to na pewno kwestia temperatury.
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

demona
    Guest

Domyślnie

Czyli moja mama miała rację, ze to potówki... w sumie lepiej niz uczulenie

Uprawnienia umieszczania postów