Pokaż wyniki od 1 do 20 z 212

Wątek: Franiszki

Mieszany widok

Chustofanka Awatar hoyabella
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Aniu współczuję...Trzymajcie się dzielnie!!!

A co do p. Marii
    napisałam grzecznie, że super materiały i pieluszka, będę polecać, tylko widzę, że podwójnie zapłaciłam za przesyłkę i że liczę, że pójdzie to na konto następnego zamówienia (z uśmiechem), dostałam taka odpowiedź:
    "przepraszam ale w koszt przesyłki oprócz tego co policzyła PP jest również koperta około 2 zł ,koszt dowiezienia przesyłki na pocztę i czas temu poświęcony mi po prostu trudno jest wyliczyć co do grosza koszt wysyłki ale tak jest moja cena"
    ---> w tym wypadku 4,5 naliczyła poczta a 5,5 kosztowała ją koperta i dowiezienie na pocztę...

Edytuje,gdyż pani, po namyśle, zdecydowała się dać mi 3 zł zniżki przy nastepnym zamówieniu.
    Czyli można się dogadać, gdy się chce...
    Ostatnio edytowane przez hoyabella ; 03-12-2010 o 12:24 Powód: złagodziłam
    Tadzio (2009) , Maks (2012) , Aniołek ( * 2014)
    czekamy na gwiazdkowy prezent

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja kupuję u niej przez Allegro

Chustofanka

Domyślnie

Chciałam się pochwalić w imieniu znajomej. Zamówiła pieluszki franiszki z prośbą zwężenie w kroku (typowe franiszki mają ok. 17 cm., zamówiła ok. 14 cm) i pieluszki są świetne! Wyglądają na pupie jak Itti Bitti

Jak się przekonałyśmy szerokość pieluszek w kroku ma ogromne znaczenie w przypadku wyjątkowo chudych lub pulchnych nóżek. Przy chudych nóżkach pieluszka powinna być raczej szersza - minimalizuje to wycieki, natomiast w przypadku "kobiecych" udek lepiej sprawdzają się węższe pieluszki - łatwiej założyć i dopasować, a wycieki się nie zdarzają bo udka "utrzymują" pieluszkę we właściwym miejscu. No i raczkujące/chodzące dziecko z pulchnymi nóżkami, ale wąską pieluszką nie chodzi jak kaczka

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie

He, nie ona jedna ma takie wysokie koszty wysyłki ... jak czasem patrzę na koszty sprzedających (nie chodzi jedynie o pieluszki) to czuję, ze ktoś chce mnie naciągnąć, bo do ceny towaru trzeba jeszcze doliczyć ukryte koszty w przesyłce.
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

dlatego pojawiła się ocena kosztów wysyłki

przyszła moja z drylinerem. muszę przyznać, że chyba nie będę już więcej zamawiać. byłam ciekawa tych nowych tkanin wewnętrznych, ale sam sposób wykonania pozostawia jednak niedosyt.
    1) one są jakieś takie inne... ciągnące, lejące... sama nie wiem. może to kwestia PULi,może tych właśnie innych wnętrz.
    2) napy są brzydkie i bezpolotowo wpinane.
    3) PULe na zdjęciach wyglądają dużo ładniej przy sprzedaży internetowej uważam to za nieuczciwość.

aczkolwiek - wydaje mi się, że jeśli dla kogoś ważna jest użyteczność, a nie estetyka - ze względu na ich dość niską cenę jednak polecam

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    dlatego pojawiła się ocena kosztów wysyłki

przyszła moja z drylinerem. muszę przyznać, że chyba nie będę już więcej zamawiać. byłam ciekawa tych nowych tkanin wewnętrznych, ale sam sposób wykonania pozostawia jednak niedosyt.
    1) one są jakieś takie inne... ciągnące, lejące... sama nie wiem. może to kwestia PULi,może tych właśnie innych wnętrz.
    2) napy są brzydkie i bezpolotowo wpinane.
    3) PULe na zdjęciach wyglądają dużo ładniej przy sprzedaży internetowej uważam to za nieuczciwość.

aczkolwiek - wydaje mi się, że jeśli dla kogoś ważna jest użyteczność, a nie estetyka - ze względu na ich dość niską cenę jednak polecam
    a masz jednokolorowego pulu czy we wzorki?
    bo mam z jedkolorowego pula to on sie tak rozciaga a ten wielorkolorowy sie nie naciaga wiec to chyba od tego zalezy.
    mi to rozciaganie pasuje bo moge fajnie ja dopasowac.
    sa ok,nie mialam przecieku ale jakos super zachwycona nie jestem,cena napewno jest duzym plusem.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

mam tylko wzorki - pawie i auta. miałam też gwiazdki, ale już nie mam.

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    [...]
    Jak się przekonałyśmy szerokość pieluszek w kroku ma ogromne znaczenie w przypadku wyjątkowo chudych lub pulchnych nóżek. Przy chudych nóżkach pieluszka powinna być raczej szersza - minimalizuje to wycieki, natomiast w przypadku "kobiecych" udek lepiej sprawdzają się węższe pieluszki - łatwiej założyć i dopasować, a wycieki się nie zdarzają bo udka "utrzymują" pieluszkę we właściwym miejscu. No i raczkujące/chodzące dziecko z pulchnymi nóżkami, ale wąską pieluszką nie chodzi jak kaczka
    Dzięki za te refleksje! Dla mnie bardzo cenne.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

co do polaru to jest fajny nie kulkuje i nie szmaci,kupiłam u niej Pul we wzorki polar,a Kasiunia uszyla mi pieluszki.
    a na bazarku kupilam jednokolorowa kieszonke z coolmaxem czy drylinerem nie paietam cio to jest i i sie naciage wiec to moze jednak od pula nie zalezy tylko od tego co jest w srodku.
    pul ja pul,wiekszosc dziewczyn szyje z nich pieluchy.a pielucha jak pielucha,dobrze uszyta-starannie no przecietne,nic wiecej ani zlego ani dobrego nie moge juz o nich napiasc.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Uprawnienia umieszczania postów