Pokaż wyniki od 1 do 20 z 212

Wątek: Franiszki

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

U mnie coolmax utrzymuje suchość... no chyba, że "kapie" z wkładu to inna sprawa.

Suzi,
    nie wiem czy możesz mieć felerny PUL w tej kieszonce, czy może masz dużego sikacza. Moja córa (roczek) sika już bardzo dużo, jak ma mało wkładu/muśliny to potrafi załatwić nawet markowego i zwykle niezawodnego Flipa.

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a powiedzcie mi, co przypomina w dotyku ten dryliner? on jest taki jakby zamszowy? albo pluszowy? bo zastanawiam się co wybrać jako warstwę wewnętrzną- coolmax czy dryliner

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

coolmax to jak to takie siateczkowe wnętrze kurtek gore-texowych. O.
    I jednak suche - choć nie tak suche jak polar.
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 08-09-2010 o 20:08

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

mi. mój coolmax to siateczka taka. Dryliner hm...taka spoista tkanina, jak mloda zasnie dam fotki, ale zdecydowanie nie siateczka.

Moda zmienila rozmiar i odkrylam, ze napka sie kiepsko zapina Przegladnelam otulacz i napki trzymaja, ale nie ma tego "klik" w zapinaniu.

Fotki:
    http://dl.dropbox.com/u/329807/Pielu1.JPG
    http://dl.dropbox.com/u/329807/Pielu2.JPG
    Nie wiem czy widać, bo ciemno i machnęłam jedno z lampą, drugie bez
    Ostatnio edytowane przez sheana ; 08-09-2010 o 22:38
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

hmm, a tych napek nie można reklamować? przy zamawianiu standardowych (jakiejś firmy) często jest informacja, że jest gwarancja na napki ileś tam miesięcy. może warto napisać do tej babki? w sumie powinno jej zależeć na zadowoleniu klientów, bo podejrzewam, że sporo osób do nie trafia na zasadzie "a bo koleżanka poleciła/ na forum przeczytałam, że fajne pieluchy"

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Dryliner nie jest ani pluszowy, ani zamszowy... powiedziałabym, że nawet dosyć sztywnawy w dotyku (mięknie po praniu trochę), nie za gruby, ale jednak grubszy od coolmaxa. U nas sprawdził się wyśmienicie i następne pieluszki to już tylko z drylinerem. Coolmax nie spełnił moich oczekiwań w 100% i pupa nie jest tak sucha jak przy drylinerze.
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

pelasia, własnie się zastanawiam. Tylko w sumie nie wiem co - da się wymienić napki? Czy całość. W sumie nie przeszkadza to strasznie, bo są dwie napki po bokach do zapinania i tylko jedna nie działa, ale lepiej mieć działające niż nie
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

dryliner taki fajny, powiadacie?
    to ja może z nim teraz spróbuję?
    bo zaraz planuję zamawiać kolejne Franiszki

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    pelasia, własnie się zastanawiam. Tylko w sumie nie wiem co - da się wymienić napki? Czy całość. W sumie nie przeszkadza to strasznie, bo są dwie napki po bokach do zapinania i tylko jedna nie działa, ale lepiej mieć działające niż nie
    ja bym wysłała do przenapowania. nie sądzę, by był jakikolwiek problem

Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania Zobacz posta
    Dryliner nie jest ani pluszowy, ani zamszowy... powiedziałabym, że nawet dosyć sztywnawy w dotyku (mięknie po praniu trochę), nie za gruby, ale jednak grubszy od coolmaxa. U nas sprawdził się wyśmienicie i następne pieluszki to już tylko z drylinerem. Coolmax nie spełnił moich oczekiwań w 100% i pupa nie jest tak sucha jak przy drylinerze.
    dzięki, to mi ułatwiło wybór

Chustofanka

Domyślnie

Ja dostałam właśnie paczkę z pieluszkami one size z napkami w różnych kolorach (te nowsze, mniejsze) i trzymają b. dobrze... aż ciężko się odpina i trzeba to robić ostrożnie, żeby nie uszkodzić PULa. Ale to im chyba dobrze wróży na przyszłość - z czasem się wyrobią, a nie bedą całkiem luźne.

Uprawnienia umieszczania postów