Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 212

Wątek: Franiszki

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Ja też zamówiłam 2 one size(coolmax i dryliner) i otulacz.Jak będą fajne to kupię jeszcze.Co do nap-kurczę miałam nadzieję,że będą już jak należy.

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

...no nareszcie doczytałam do końca! To co dziewczyny, kupować?
    Mi - czekam na fotki, skusiłaś mnie na wielo, to teraz masz!

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Sheana - sprawdza się ten coolmax jako sucha pielucha?

Szukam czegoś dobrego dla mojego synka, bo póki co na wielo mamy problemy skórne - mały ma bardzo wrażliwą skórę i musimy smarować, żeby nie było ostrej czerwieni chwilowo jesteśmy na jednorazówkach, ale ja tak bardzo polubiłam wielo, że nie chcę już jednorazówek

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

dostałam dziś swoje i jestem zawiedziona - może ja wybredna jestem, nie wiem, ale zamówiłam formowanki bambusowe na noc, a dostałam kieszonki. Dla mnie formowanka nocna ma jakiś wkład czy coś... Dobrze, że kieszonkę - będę mogła coś włożyć.

bambus 90%,poliamid 10%

bambus 60%,bawełna 20%, poliester 20%

Ostatnio edytowane przez Mamamaria ; 30-08-2010 o 15:33

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jeszcze nie testowałam coolmaxa. Dam znać.

A jak dziewczyny kieszonki z cool? Sprawdza się?

Mamuśka - długo schną te myjki bambusowe? Bo chyba sie przerzucę na mycie młodej wodne i zastanawiam się które zamówić i ile... Które lepiej do buzi, a które do pupy?

Mamamaria - kurcze, niefajnie z tą formowanką
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka

Domyślnie

Mamamaria
    mnie ta pani pytała czy chcę kieszonkę formowankę, czy nie... wybrałam kieszonkę. Trzeba do nich coś dodać np. jakiś wkład bo bez nie wiele wytrzymają (no chyba, że przy maluchu).

Sheana,
    Myjki bambusowe są dla mnie super, nie schną zbyt długo. Są dosyć cienkie ale grubsze od np.: Lulu Nature (za 5 zł.) Zamawiam sobie jeszcze 10 szt.
    Ja nie polecam tych z konopii (konopie + bawełna, no chyba żeby uszyć z tej drugiej tkaniny konopie+bawełna+poliester+bambus ona jest milutka), Te z samej konopii+bawełna są bardzo cienkie i nie są takie miluśkie w dotyku jak frotka bambusowa. Ponadto są takie trochę... nie wiem jak to określić... ostre w dotyku... chyba rzeczywiście mają dodatek prawdziwych konopii i mam wrażenie, że drobinki konopii mogą trochę... hmm... kłuć.
    A może weź sobie po 1 na próbę i zobaczysz.

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Mamuśka, dzięki, to już wiem, bo z tej mam wkładkę. Faktycznie do mycia tak sobie. Będą więc bambuski

Sharkah - potestowałam. Na razie raz - 2,5 godziny. Jest miłe i suche. Młoda pupy nie ma zaczerwienionej. Po takim czasie w polarku już było niefajnie. Tetra pod była mokrutka, więc siki były porządne. chyba zadowolona jestem. I teraz mam problem czy sobie kieszonkę z frotką z której jestem zadowolona czy z coolmaxem. A może lepiej jedna taką i jedną taką

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

mamuśka - mnie też pytała - ale ja przede wszystkim prosiłam o formowankę na noc - może wydziwiam, ale dla mnie formowanka nocna to nie kieszonka. To coś z wkładem jakimś wszytym, a oprócz tego kieszonka dla większego sikacza. Szkoda, że nie dostałam zdjęć, o które prosiłam. Pieluszki są fajne, ale ...

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Sheana - dzięki za relację z testów Zamówię na próbę coś z tym coolmaxem i sprawdzę jak on współpracuje z moim młodym, bo po Waszych testach wynika, że nadaje się ten cool materiał dla wrażliwców

A jak długo czekałyście na pieluszki po zamówieniu?

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

5 dni Błyskawicą było. Zawsze możesz zamówic próbkę tego na kładzenia na pieluche, ja tak zrobiłam. Teraz się waham własnie czy brać z tym pieluszkę, czy pieluszkę nadal z frotką. Frotka fajna, bo też troszkę wilgoci pochłonie, a coolmax nie bardzo. Mnie się to super wydaje do otulaczy, ale mam nadzieję, ze Anik coś jeszcze blizej napisze zanim podejmę decyzję

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Swoje właśnie odebrałam Miałam na poczcie tydzień po złożeniu zamówienia. Bedziemy testować jutro pewnie bo dopiero za chwile wyląduja w pralce. Wyglądają OK

Chustofanka

Domyślnie

Próbowałyście dziś wchodzić na stronę franiszki.pl ? Chciałam zajrzeć bo myślałam, że może są nowe wzory pieluszek... a tu nie ma jak, pokazuje się komunikat "strony nie znaleziono" i odesłanie do strony .... CBA (ale to nie to centralne biuro , tylko jakiś hosting CBA) Ktoś chyba zrobił kawał pani szyjącej pieluszki.
    Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 30-08-2010 o 23:57

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Ja też zrobiłam zamówionko - na próbę po jednej kieszonce z coolmaxem i drylinerem, do tego wkłady konopie-bawełna i bambus-bawełna-poliester-konopie. Myjki bambusowe oczywiście też, bo pisałyście że fajne Paczka ma wyjść w środę, zobaczymy. Jak dostanę i potestuję to napiszę jakie wrażenia, zwłaszcza że to moje pierwsze pieluchy będą hehehe...
    Najbardziej mnie te "suche pieluchy" intrygują (też zamówiłam), czy spełnią swoje zadanie.
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

nasz coolmax nie odprowadza wilgoci
    pupa mokra...

a jak u Was?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    nasz coolmax nie odprowadza wilgoci
    pupa mokra...

a jak u Was?
    a ile razy już wyprałaś pieluszkę?
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

och! czyli JEST nadzieja???

na razie - standardowe odtłuszczanie w płynie + jedno pranie, takie normalne (NF + 1/2 UrlichaNaturlicha + olejek)

mam prać więcej?
    to jak konopie reaguje?
    tak? tak?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

a nie wiem, tak prorokuje
    moj coolmax bedzie w piatek mam nadzieje, to cos powiem. Jednak doświadczenie mowi, ze jednak najbardziej chlonne sa po wielu praniach. Tkaniny są zawsze powleczone czyms tam dla ochrony, moze to dlatego. No i tak na chłopski rozum skoro cool jest w 100% poliestrem to nie powinien wogole przyjmowac wilgoci tylko przekazywac ja dalej, no chyba ze wkładka u Twojego synka już była ekstremalnie mokra????/
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

U nas pierwsza pieluszka z wkładem oryginalnym, po pierwszym praniu na razie duze rozczarowanie czyt. duza plama na materacu... i to po jakis 15 minutach... Chyba przeciekła na szwach? Teraz w uzyciu druga z wkladkami wielokrotnie pranymi. Zobaczymy...

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

U mnie coolmax po dwóch praniach użyty jako wkład "sucha pupa" był suchy. Pod spodem tetra mokra.
    Ale odkryłam, ze niektóre napki w pieluszce tak sobie działają
    Wczoraj pieluszka lekko przemokła koło nóżek, ale młoda znów się baaaardzo pospała, więc może dlatego. Zobaczymy

Chustofanka

Domyślnie

U mnie coolmax utrzymuje suchość... no chyba, że "kapie" z wkładu to inna sprawa.

Suzi,
    nie wiem czy możesz mieć felerny PUL w tej kieszonce, czy może masz dużego sikacza. Moja córa (roczek) sika już bardzo dużo, jak ma mało wkładu/muśliny to potrafi załatwić nawet markowego i zwykle niezawodnego Flipa.

Uprawnienia umieszczania postów