Pokaż wyniki od 1 do 20 z 212

Wątek: Franiszki

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

dostałam dziś swoje i jestem zawiedziona - może ja wybredna jestem, nie wiem, ale zamówiłam formowanki bambusowe na noc, a dostałam kieszonki. Dla mnie formowanka nocna ma jakiś wkład czy coś... Dobrze, że kieszonkę - będę mogła coś włożyć.

bambus 90%,poliamid 10%

bambus 60%,bawełna 20%, poliester 20%

Ostatnio edytowane przez Mamamaria ; 30-08-2010 o 15:33

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jeszcze nie testowałam coolmaxa. Dam znać.

A jak dziewczyny kieszonki z cool? Sprawdza się?

Mamuśka - długo schną te myjki bambusowe? Bo chyba sie przerzucę na mycie młodej wodne i zastanawiam się które zamówić i ile... Które lepiej do buzi, a które do pupy?

Mamamaria - kurcze, niefajnie z tą formowanką
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka

Domyślnie

Mamamaria
    mnie ta pani pytała czy chcę kieszonkę formowankę, czy nie... wybrałam kieszonkę. Trzeba do nich coś dodać np. jakiś wkład bo bez nie wiele wytrzymają (no chyba, że przy maluchu).

Sheana,
    Myjki bambusowe są dla mnie super, nie schną zbyt długo. Są dosyć cienkie ale grubsze od np.: Lulu Nature (za 5 zł.) Zamawiam sobie jeszcze 10 szt.
    Ja nie polecam tych z konopii (konopie + bawełna, no chyba żeby uszyć z tej drugiej tkaniny konopie+bawełna+poliester+bambus ona jest milutka), Te z samej konopii+bawełna są bardzo cienkie i nie są takie miluśkie w dotyku jak frotka bambusowa. Ponadto są takie trochę... nie wiem jak to określić... ostre w dotyku... chyba rzeczywiście mają dodatek prawdziwych konopii i mam wrażenie, że drobinki konopii mogą trochę... hmm... kłuć.
    A może weź sobie po 1 na próbę i zobaczysz.

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Mamuśka, dzięki, to już wiem, bo z tej mam wkładkę. Faktycznie do mycia tak sobie. Będą więc bambuski

Sharkah - potestowałam. Na razie raz - 2,5 godziny. Jest miłe i suche. Młoda pupy nie ma zaczerwienionej. Po takim czasie w polarku już było niefajnie. Tetra pod była mokrutka, więc siki były porządne. chyba zadowolona jestem. I teraz mam problem czy sobie kieszonkę z frotką z której jestem zadowolona czy z coolmaxem. A może lepiej jedna taką i jedną taką

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

mamuśka - mnie też pytała - ale ja przede wszystkim prosiłam o formowankę na noc - może wydziwiam, ale dla mnie formowanka nocna to nie kieszonka. To coś z wkładem jakimś wszytym, a oprócz tego kieszonka dla większego sikacza. Szkoda, że nie dostałam zdjęć, o które prosiłam. Pieluszki są fajne, ale ...

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Sheana - dzięki za relację z testów Zamówię na próbę coś z tym coolmaxem i sprawdzę jak on współpracuje z moim młodym, bo po Waszych testach wynika, że nadaje się ten cool materiał dla wrażliwców

A jak długo czekałyście na pieluszki po zamówieniu?

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

5 dni Błyskawicą było. Zawsze możesz zamówic próbkę tego na kładzenia na pieluche, ja tak zrobiłam. Teraz się waham własnie czy brać z tym pieluszkę, czy pieluszkę nadal z frotką. Frotka fajna, bo też troszkę wilgoci pochłonie, a coolmax nie bardzo. Mnie się to super wydaje do otulaczy, ale mam nadzieję, ze Anik coś jeszcze blizej napisze zanim podejmę decyzję

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Swoje właśnie odebrałam Miałam na poczcie tydzień po złożeniu zamówienia. Bedziemy testować jutro pewnie bo dopiero za chwile wyląduja w pralce. Wyglądają OK

Uprawnienia umieszczania postów