Pokaż wyniki od 1 do 20 z 212

Wątek: Franiszki

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Pierwsze testy mam za sobą. Materiał od pupy bambus 50% jedwab 50% i gumki do regulacji.

Materiał jak pisałam bardzo cienki i delikatny, szybko schnie. Myślę, że jeśli już decydować się na naturalną tkaninę, dającą uczucie mokrego to chyba wolę bambus 48% bawełna 24% poliester 18% konopie 10% lub frottę bambusowo 90%- poliamidowej 10% bo po prostu więcej pochłonie, tylko wtedy trzeba założyć dłuższy czas schnięcia.

Co do gumek mam mieszane uczucia (miałam kiedyś Fuzzi Bunz z gumkami i też miałam mieszane uczucia )
    Ponieważ moje dziecię jest już duże, pieluszkę one size na napy ma rozłożoną na największą długość - i świetnie otacza nóżki. W przypadku gumek do regulacji - mam wrażenie, że one jakoś tak mniej dokładnie/pewnie otaczają nóżki = mogą być przecieki (chociaż na razie mi się nie zdarzyły). Te gumeczki są po prostu delikatniejsze i może dlatego nie mam wrażenia takiej niezawodności jak gumki w pieluszkach regulowanych napami.
    Z kolei gdy wspomnę pieluszki regulowane napami gdy moje dziecię było mniejsze i pieluszka była "skrócona" - to pamiętam, że napki (w pieluszkach różnych firm, nie tylko Franiszki) często się otwierały podczas zakładania pieluszki.

Podsumowując: dla dziecka malutkiego, które ma rosnąć z pieluszką wybrałabym regulację na gumki. Natomiast dla starszego brzdąca te z napkami (lub po prostu rozmiar L). A wogóle jakbym miała zapas gotówki to wybrałabym rozmiarówki

Chustonoszka

Domyślnie

Dzięki, Mamuśka, za relację!
    Mój Dzieć Maleńki, więc pewnie spróbujemy gumeczki.
    A powiedz, proszę, czy Twoim zdaniem ten system na gumki sprawdziłby się w otulaczu?

Chustofanka

Domyślnie

Myślę, że tak, chociaż nigdy nie probowałam z otulaczem.
    Jesli Twój dzieć malutki to rzeczywiście brałabym gumki, napki lubią się odpinać przy naciąganiu/zakładaniu pieluszki.

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

chciałam dopytać jeszcze o ten coolmax. Zrezygnowałam ze wszystkich kieszonek, bo Mała odparza się od polaru i idąc na spacer pakuję ją w huggiesa, żeby jak siknie to miała sucho przy pupie. Czy ten coolmax żeczywiście izoluje od wilgoci i nie odparza(w końcu to też sztuczne tak jak polar)??????????
    Pyzatka (3.10.09)

Chustofanka

Domyślnie

Moja córka po drzemce w pieluszce z polarem ma zawsze czerwoną pupę. Natomiast po drzemce w pieluszce formowanej bambusowej, nawet jeśli można ją wręcz wykręcać bo jest tak mokra, pupa nie jest czerwona. Myślę, że odparza ją właśnie sztuczny polar, który po prostu "grzeje".

Coolmax jest sztuczny ale nie "grzeje" tak jak polar - ma "otworki" jest o niebo lepszy, wg mnie nie odparza. Natomiast uczucie suchości jest w nim trochę słabsze od tego w polarze.

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

my miałyśmy dwie kieszonki PUL, pieluszki rewelacyjne, ładne, zgrabne bardzo starannie uszyte. wkładka konopna dość cienka, ale chłonna. pupka naprawdę bardzo zgrabnie w nich wyglądała, szkoda, że już nich wyrosłyśmy...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

mam 2 kieszonki PUL, jedna na napy, druga na rzepy, napy wypadaja o wiele lepiej, te zwykłe rzepy (a mam kieszonkę ze zwykłymi) po pewnym czasie zaczynają jednak słabiej trzymać, pewnie po wymianie rzepa znów będzie moją ulubioną bo generalnie lubię rzepy za to że można szybko założyć wierzgającemu dziecku pieluszkę
    pieluszki są zgrabne, mają miłe PULe, nie uciskaja nóżek ani pachwin, dla mnie the best

Uprawnienia umieszczania postów