Pokaż wyniki od 1 do 20 z 212

Wątek: Franiszki

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Pojawiły się franiszki z regulacją na gumeczki (jak Fuzzi Bunz) widziałam je na allegro i na stronie franiszek. Próbował ktoś? Strasznie jestem ciekawa jak się sprawdzają bo regulacja pieluszek na długość (z różnych firm, nie tylko franiszki) na napy jest taka średnia dla mnie - często się rozpinają gdy się zakłada pieluszkę. Chyba się skuszę na próbę

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Pojawiły się franiszki z regulacją na gumeczki (jak Fuzzi Bunz) widziałam je na allegro i na stronie franiszek. Próbował ktoś? Strasznie jestem ciekawa jak się sprawdzają bo regulacja pieluszek na długość (z różnych firm, nie tylko franiszki) na napy jest taka średnia dla mnie - często się rozpinają gdy się zakłada pieluszkę. Chyba się skuszę na próbę
    Mnie też kusi to rozwiązanie -jeśli ktoś próbował, to bardzo proszę o refleksje.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vena Zobacz posta
    Mnie też kusi to rozwiązanie -jeśli ktoś próbował, to bardzo proszę o refleksje.
    Ja będę wiedzieć w przyszłym tygodniu

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Ja będę wiedzieć w przyszłym tygodniu
    Mamuśka, czy już masz pieluszki na gumki, przetestowalaś?

Chustofanka

Domyślnie

Pierwsze testy mam za sobą. Materiał od pupy bambus 50% jedwab 50% i gumki do regulacji.

Materiał jak pisałam bardzo cienki i delikatny, szybko schnie. Myślę, że jeśli już decydować się na naturalną tkaninę, dającą uczucie mokrego to chyba wolę bambus 48% bawełna 24% poliester 18% konopie 10% lub frottę bambusowo 90%- poliamidowej 10% bo po prostu więcej pochłonie, tylko wtedy trzeba założyć dłuższy czas schnięcia.

Co do gumek mam mieszane uczucia (miałam kiedyś Fuzzi Bunz z gumkami i też miałam mieszane uczucia )
    Ponieważ moje dziecię jest już duże, pieluszkę one size na napy ma rozłożoną na największą długość - i świetnie otacza nóżki. W przypadku gumek do regulacji - mam wrażenie, że one jakoś tak mniej dokładnie/pewnie otaczają nóżki = mogą być przecieki (chociaż na razie mi się nie zdarzyły). Te gumeczki są po prostu delikatniejsze i może dlatego nie mam wrażenia takiej niezawodności jak gumki w pieluszkach regulowanych napami.
    Z kolei gdy wspomnę pieluszki regulowane napami gdy moje dziecię było mniejsze i pieluszka była "skrócona" - to pamiętam, że napki (w pieluszkach różnych firm, nie tylko Franiszki) często się otwierały podczas zakładania pieluszki.

Podsumowując: dla dziecka malutkiego, które ma rosnąć z pieluszką wybrałabym regulację na gumki. Natomiast dla starszego brzdąca te z napkami (lub po prostu rozmiar L). A wogóle jakbym miała zapas gotówki to wybrałabym rozmiarówki

Chustonoszka

Domyślnie

Dzięki, Mamuśka, za relację!
    Mój Dzieć Maleńki, więc pewnie spróbujemy gumeczki.
    A powiedz, proszę, czy Twoim zdaniem ten system na gumki sprawdziłby się w otulaczu?

Chustofanka

Domyślnie

Myślę, że tak, chociaż nigdy nie probowałam z otulaczem.
    Jesli Twój dzieć malutki to rzeczywiście brałabym gumki, napki lubią się odpinać przy naciąganiu/zakładaniu pieluszki.

Uprawnienia umieszczania postów