Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 212

Wątek: Franiszki

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a powiedzcie mi, co przypomina w dotyku ten dryliner? on jest taki jakby zamszowy? albo pluszowy? bo zastanawiam się co wybrać jako warstwę wewnętrzną- coolmax czy dryliner

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

coolmax to jak to takie siateczkowe wnętrze kurtek gore-texowych. O.
    I jednak suche - choć nie tak suche jak polar.
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 08-09-2010 o 19:08

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

mi. mój coolmax to siateczka taka. Dryliner hm...taka spoista tkanina, jak mloda zasnie dam fotki, ale zdecydowanie nie siateczka.

Moda zmienila rozmiar i odkrylam, ze napka sie kiepsko zapina Przegladnelam otulacz i napki trzymaja, ale nie ma tego "klik" w zapinaniu.

Fotki:
    http://dl.dropbox.com/u/329807/Pielu1.JPG
    http://dl.dropbox.com/u/329807/Pielu2.JPG
    Nie wiem czy widać, bo ciemno i machnęłam jedno z lampą, drugie bez
    Ostatnio edytowane przez sheana ; 08-09-2010 o 21:38
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

hmm, a tych napek nie można reklamować? przy zamawianiu standardowych (jakiejś firmy) często jest informacja, że jest gwarancja na napki ileś tam miesięcy. może warto napisać do tej babki? w sumie powinno jej zależeć na zadowoleniu klientów, bo podejrzewam, że sporo osób do nie trafia na zasadzie "a bo koleżanka poleciła/ na forum przeczytałam, że fajne pieluchy"

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Dryliner nie jest ani pluszowy, ani zamszowy... powiedziałabym, że nawet dosyć sztywnawy w dotyku (mięknie po praniu trochę), nie za gruby, ale jednak grubszy od coolmaxa. U nas sprawdził się wyśmienicie i następne pieluszki to już tylko z drylinerem. Coolmax nie spełnił moich oczekiwań w 100% i pupa nie jest tak sucha jak przy drylinerze.
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

pelasia, własnie się zastanawiam. Tylko w sumie nie wiem co - da się wymienić napki? Czy całość. W sumie nie przeszkadza to strasznie, bo są dwie napki po bokach do zapinania i tylko jedna nie działa, ale lepiej mieć działające niż nie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

dryliner taki fajny, powiadacie?
    to ja może z nim teraz spróbuję?
    bo zaraz planuję zamawiać kolejne Franiszki

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    pelasia, własnie się zastanawiam. Tylko w sumie nie wiem co - da się wymienić napki? Czy całość. W sumie nie przeszkadza to strasznie, bo są dwie napki po bokach do zapinania i tylko jedna nie działa, ale lepiej mieć działające niż nie
    ja bym wysłała do przenapowania. nie sądzę, by był jakikolwiek problem

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    ja bym wysłała do przenapowania. nie sądzę, by był jakikolwiek problem
    Ha, nie wiedziałam, że się da To piszę zaraz, bo mam ochotę domówić sobie myjki i wkłady jeszcze. A pieluszki na razie inne, bo mi się bardzo w pewnym wątku spodobały

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Moje też już są.Zamówiłam 2 i otulacz.A jeśli chodzi o napki to kurczę ja w tej pierwszej co miałam(malutkie małpki z dużymi napami większymi niż te co są teraz)to napka od razu odleciała.Może coś nie za bardzo z napownicą.Potem miałam i mam małpki z rzepem.Teraz mam z napami,ale dopiero otulacz wypróbowany więc co do 2 nowych to nie wiem.Mam nadzieję,że będą trzymały.

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

sheana, a jakie wkłady domawiasz? Może coś podpowiesz, bo ja też drugie zamówienie smarować będę, więc może i wkładów kilka...
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Na pewno konopie (te koszulkowe ) 70% i 30% bawełny. Podoba mi się, ze takie cienkie są, a ładnie chłoną. A dalej właśnie sama nie wiem, napisałam z pytaniem o radę, ale może Wy też doradzicie - chciałabym coś bardziej na otulacz niż do kieszonki i chyba bambus? Myślę o tym 70% też. Czy może lepiej bawełnę organiczną?

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

Ja mam jeszcze wkłady z tej tkaniny konopnej, która jest pierwsza na stronce: bambus 48% bawełna 24% poliester 18% konopie 10%
    Jest troszkę grubsza i b. miękka/mięsista od konopie 70% - bawełna 30% i też bardzo ładnie chłonie. No ale na pewno cieńsza jest od wkładów mikrofibrowych.
    Dawałam do kieszonek jedną taką i jedną taką jako komplet i było ok, mimo że cieniutko w środku.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a jakie są ceny wkładów?

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ceny wkładów są na stronie franiszki - duży 30x35 - 15 złotych a mały 15x35 - 10 złotych, z tego co pamiętam

Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania Zobacz posta
    Dryliner nie jest ani pluszowy, ani zamszowy... powiedziałabym, że nawet dosyć sztywnawy w dotyku (mięknie po praniu trochę), nie za gruby, ale jednak grubszy od coolmaxa. U nas sprawdził się wyśmienicie i następne pieluszki to już tylko z drylinerem. Coolmax nie spełnił moich oczekiwań w 100% i pupa nie jest tak sucha jak przy drylinerze.
    dzięki, to mi ułatwiło wybór

Chustofanka

Domyślnie

Ja dostałam właśnie paczkę z pieluszkami one size z napkami w różnych kolorach (te nowsze, mniejsze) i trzymają b. dobrze... aż ciężko się odpina i trzeba to robić ostrożnie, żeby nie uszkodzić PULa. Ale to im chyba dobrze wróży na przyszłość - z czasem się wyrobią, a nie bedą całkiem luźne.

Domyślnie

Dziewczyny a one-size w tych pieluszkach się sprawdza? Bo ta Pani chyba niechętnie je szyje więc może jest ku temu powód?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja nie widzę różnicy.

Chustofanka

Domyślnie

Ja mam one size franiszki (i inne pieluszki też) i powiem szczerze, gdyby nie finanse wolałabym rozmiarowe...

Ja jakoś sobie z nimi radzę, ale babci często się rozpinają napki podczas zakładania/naciągania przedniej części pieluszki i nie może sobie z nimi poradzić.
    Po drugie zawsze jest ryzyko, że się zużyją/wyrwą itd. Chociaż we franiszkach mi się nie prztrafiło, ale np.: w bambusowej formowanej firmy Bambinex napka mi się urwała i to już ok. miesiąca po zakupie.

Franiszki są na tyle przystępne cenowo, że prędzej mogłabym pomarzyć o rozmiarowych... ale moja mała jest na granicy M i L (M może już krótko posłużyć, L jest jeszcze za duża), dlatego wybrałam one size.

Chustonówka Awatar beawit

Domyślnie

Dziewczyny, a ja zapytam jeszcze jak szybko szyje ta pani? Czy ma tez jakieś gotowe pieluszki ?
    Edit: Czy da radę zmienić tytuł pierwszego posta ?
    Żabcia (stycz "08)
    Rybka (maj "10)

Uprawnienia umieszczania postów