Pokaż wyniki od 1 do 20 z 62

Wątek: Mio unico

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

moja recenzja na gorąco:
    najbardziej urzekł mnie otulacz czarny. jest milutki mięciutki, ładnie otula wszystkie nasze formowanki, nic nie uciska, możliwość regulacji gumki przy nóżkach -rewelacja. no pokochałam go, i chętnie bym nabyła, nawet z tym napisem "testowy"
    dużym plusem w tym otulaczu są dodatkowo podszyte skrzydełka i szeroka guma na plecach.
    cały jest z dwóch warstw co powoduje minimalnie dłuższy czas schnięcia w porównaniu do tych cieniutkich, ale za to wydaje się niezniszczalny.
    Biały otulacz
    cieniutki, tez podszyte skrzydełka i przód,pod napki do regulacji rozmiaru podłożony dodatkowy pul. ładnie naszyta czarna gumka-lamówka (ślicznie z ta czerwoną nitką wygląda)
    to taki mniejszy one size, nie mieścił wszystkich formowanek niestety, bardziej do tetry lub wkładów.
    Kieszonka czerwona - poza tym ze nieco farbuje - ok bardzo wąska w kroczku, zgrabna na pupie, nie przeszkadza w bieganiu. Dobra szeroka guma na plecach, nic nie odciska. szybko schnie. mikropolar ładnie odciąga wilgoć od pupy, bardzo szerokie wejście do kieszonki- łatwo umieścić wkład. wkłady pasują tylko oryginalne lub zwężane w środku.
    no i patent z gumkami regulowanymi - świetna sprawa.
    Formowanka

też wąska w kroczku, a co fajne z tyłu szersza- nie widać pośladków, jak w niektórych wąskich pieluchach. z dwoma wkładkami wytrzymała 3 godzinna drzemkę z megasikiem ząbkującego Maćka. to duża zaleta
    w środku welur - do spania podłożyłam jeszcze wkładkę mikropolarową.
    z minusów - ślepe rzepy nie do końca trzymają w praniu - dobrze że prałam w woreczku.
    ale o dziwo cały czas wyglądają jak nowe.
    WKŁADKI:
    welurowe
    dobrze chłoną, dość długo schną. są wąskie - pasuja do wszystkich pieluszek, i długie dla mniejszego dziecka można zawinąć. no imiekkie w miarę - co wazne bo welur czasem sztywnieje w praniu
    mikrowłókno - super mięciutkie i szybko schnące, dość cienkie a jednaj jak na takie cienkie zaskakująco chłonne. najlepiej mi się sprawdził mieszany zestaw wkładek
    jeszcze mikropolarkowe, cieniutkie i świetnie odprowadzające wilgoć, ale za wąskie jak na mój gust, i dodatkowo się zwijają , nie da się ich użyć zamaist papierka jako zabezpieczenie przed kupką bo wszystko i tak bokami wyjdzie. trudno je ułożyć na pieluszce (przez to zwijanie właśnie)
    myjka, mięciutka, nie używałam, bo Maciek myje się sam i tylko swoja gąbką
    Woreczek -podoba mi się, idealny na krótki wypad tak do 3 pieluch myślę. jednak nie miałam okazji użyć.

na koniec napiszę że wszystko bardzo estetyczne, starannie uszyte.
    nic nam nie przeciekło.
    Ostatnio edytowane przez panthera ; 01-06-2011 o 16:15
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

bardzo dziękuję za dokładną recenzję
    Nie pamiętam tylko czy w świat poszła wkładka sucha pieluszka obszyta czy nie? Bo ta obszyta właśnie może się zawijać a od dłuższego czasu ich nie obszywam.
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

obszyte były.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

moj zestaw dolecial do mnie bez zarzutu
    na oko pieluszki wygladały na dobrze skrojone i trwałe
    były tez fajne w dotyku...i ładne(ale to juz jest subiektywna ocena)
    niestety, nie doczytałam wątku testowego i załadowałam wszystkie moje brudne pieluszki oraz ta slynna czerwona do bembna i dawaj-pranko...wiadomo co bylo dalej...
    zniechecona tą wpadką przerwałam test oddając pieluszki do os. nastepnej
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Posiadam zestaw kilku wkładek z frotki bawelnianej od Mio unico - są mega grube, mega chlonne - moje ulubione wkladki. Polecam serdecznie.

Uprawnienia umieszczania postów