Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
OT chustomania nie działa - ktos coś wie? to były fajne ulotki...
Rzeczywiscie, linki do ulotek na Chustomanii sa nieaktywne - ale zrobilam to celowo.
Tamta ulotka, "Nie nos dziecka twarza do swiata" powstala ponad trzy lata temu (tak, sama w to nie wierze!) i wymaga przeredagowania:

- mam swiezsze fotki pokazujace w czym rzecz, w tym zbior pajacykow
- czailam sie wtedy jeszcze i nie uzywalam terminu "noszeniak"
- tekst jest moim zdaniem miejscami zbyt radykalny.

Duzo czasu zajelo mi takie dobranie slow, aby jak najtrafniej nazwac zjawisko, zeby sie zmiescilo w kolumnach i porzadnie wygladalo. Wiem, ze ta ulotka jest bardzo popularna, bo widze, ile razy byla sciagana z serwera i nie chcialabym, zeby zle dobrane slowa spowodowaly, ze ktoras mama sie zle poczuje przez szalejacy front chustowych matek Nie zrozumcie mnie zle - nadal beda linki do forum, ale tekst w kilku miejscach jest zbyt dosadny. Przez ostatnie 4 lata duzo sie nauczylam - przede wszystkim od mam, z ktorymi pracowalam. Wiem, jak latwo zranic jest kogos, kto chce przeciez dla swojego dziecka jak najlepiej. Jesli to jest bliska kolezanka czy ktos z rodziny - pol biedy, znamy sie na tyle, ze mozemy sobie pozwolic na pewna dosadnosc. Ale zbyt radykalne podejscie w przypadku zupelnie obcej osoby moze spowodowac, ze nie dosc, ze ta osoba sie poczuje przez nas zraniona, to jeszcze nabierze odrazy do chust i noszenia.
Dziewczyny po kursach w Trageschule wiedza, o czym mowie.

Oczywiscie tresc ulotki pozostanie ta sama - chce zmienic tylko sformulowania takie jak: " Niefizjologicznie prosty kręgosłupmalucha, co prowadzi do bólu pleców i późniejszych wad postawy", "wielu producentów nosidełek i chust reklamuje swoje produkty zdjęciami przedstawiającymi tę pozycję , mimo że wiadomo, że jest ona szkodliwa" - pare kwiatkow sie znalazlo, mimo recenzentek

Wlasnie ja przerabiam, mam nadzieje, ze sie Wam spodoba!