Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Wielo w żłobku

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja tylko dorzucę od siebie, że piszę na innym forum z mamami, które rodziły wtedy co ja. Ostatnio wyszło ile pieluszek schodzi im dziennie, one nie są "wielo" a pampków zużywają od 3 do 5 na dobe. (!!!) szczęka mi opadła jak to przeczytałam. Średnio zmiana pieluchy u cztero- pięciomiesięczniaka co 8godzin, szok jak dla mnie!!! Dlatego gratuluję takich pań żłobku co dają rade z wielo.
    K. 2010 i A. 2012

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ilka cos mi sie nie chce wierzyc ze ktoś przebiera co 8 godz...
    biorąc pod uwagę że w nocy jedna pielucha to może wypaść nawet 12 godz (u nas tak jest) wiec w ciągu dnia to wychodzi przebieranie co ok 3-4 godz. wiec chyba nie jest tak źle? (biorąc pod uwagę te 5 pieluch, bo 3 to przegięcie jest, no chyba że komus chodziło o to że w dzien tyle zużywa...)

my na wielo a zużywamy w ciągu dnia ok 5-6 pieluch (przebieramy co ok 2, czasem 3 godz) + jedna "nocna"

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dziewczyny się tłumaczyły, że ich dzieci są na butelce, to tak dużo nie siusiają, więc nie mają potrzeby zmieniać częściej. Mój jest na cycku, więc nie mam doświadczenia..
    K. 2010 i A. 2012

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilka Zobacz posta
    Dziewczyny się tłumaczyły, że ich dzieci są na butelce, to tak dużo nie siusiają, więc nie mają potrzeby zmieniać częściej. Mój jest na cycku, więc nie mam doświadczenia..
    bzdura! Moja buba jest na butelce, bo mi cycuchy siadły i zużywamy aktualnie ok 10-12 jednorazówek dziennie (spi od 20 do 4-5 rano). Mamy ok. 3 grubszych spraw dziennie...

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Jak widać dzieci są różne i różni rodzice, tylko szkoda dzieci.. U nas też do 10 pieluszek dziennie i 2 na spanie.
    K. 2010 i A. 2012

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Temat żłobkowy dla mnie aktualny.
    Mam jeden problem. Panie zgodziły się na wielo, Balbi się nie przesikuje(czyli niby wszystko ok) ..ale panie zmieniają wg mnei za rzadko pieluszki, tzn, jak idzie na 3h to dostaję jedną mokrą do ręki do domu..mam coś zasugerować?( w domu zużyłabym 3 )
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Temat żłobkowy dla mnie aktualny.
    Mam jeden problem. Panie zgodziły się na wielo, Balbi się nie przesikuje(czyli niby wszystko ok) ..ale panie zmieniają wg mnei za rzadko pieluszki, tzn, jak idzie na 3h to dostaję jedną mokrą do ręki do domu..mam coś zasugerować?( w domu zużyłabym 3 )
    Na Twoim miejscu raczej zasugerowałabym paniom... U mnie to akurat rozwiązało się samo, bo panie prosiły mnie o określenie jak często ma mieć pieluszkę zmienianą i wiem, że stosowały się do zaleceń, no ale jak wyżej wspomniałam, chyba mój syn ma za duży sik i nawet tak częste zmienianie nam nie pomogło

Uprawnienia umieszczania postów