Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Wielo w żłobku

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Temat żłobkowy dla mnie aktualny.
    Mam jeden problem. Panie zgodziły się na wielo, Balbi się nie przesikuje(czyli niby wszystko ok) ..ale panie zmieniają wg mnei za rzadko pieluszki, tzn, jak idzie na 3h to dostaję jedną mokrą do ręki do domu..mam coś zasugerować?( w domu zużyłabym 3 )
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

dokebu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Temat żłobkowy dla mnie aktualny.
    Mam jeden problem. Panie zgodziły się na wielo, Balbi się nie przesikuje(czyli niby wszystko ok) ..ale panie zmieniają wg mnei za rzadko pieluszki, tzn, jak idzie na 3h to dostaję jedną mokrą do ręki do domu..mam coś zasugerować?( w domu zużyłabym 3 )
    Na Twoim miejscu raczej zasugerowałabym paniom... U mnie to akurat rozwiązało się samo, bo panie prosiły mnie o określenie jak często ma mieć pieluszkę zmienianą i wiem, że stosowały się do zaleceń, no ale jak wyżej wspomniałam, chyba mój syn ma za duży sik i nawet tak częste zmienianie nam nie pomogło

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A powiedzcie mi w jakim wieku średnio są panie w żłobkach. Bo tak z moich obserwacji wynika, że starsze panie mają mniejszy problem z akceptowaniem wielo z oczywistych powodów.
    My żłobkowi nie jesteśmy, moja niania postawiona nijako przed faktem dokonanym wielorazówki stosuje, ale bez nadmiernego entuzjazmu...
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka

Domyślnie

panie z żłobku u mnie są w różnym wieku, generalnie 30/40 lat i jest spoko. dzis tez nic na wielo nie mówiły więc spoko. tylko dziś może się pojawic kupa i wtedy będą pewnie biadolić (pozostałe dni robiła w domu do nocnika), będzie masakra, czuję w kościach....
    K. 2009M. 2012

dokebu
    Guest

Domyślnie

U mnie jest dwie panie, jedna studiująca zaocznie pedagogikę (około 23-25 lat) a druga pani ma koło 40. Najbardziej lubię tą starszą, bo ma duże doświadczenie (2 dzieci a jej córcia jest "słodka" - ma cukrzycę), bardzo podoba mi się jej podejście do dzieci, zwraca uwagę na samopoczucie małego, stan zdrowia, o każdej "innej" kupie wiem od razu. No i do wielo od razu była chętna, bo sama dwójkę wychowała na tetrze. Tyle, że u nas to nie jest prawdziwy żłobek, to punkt opieki dla dzieci, nie dużo wprawdzie różni się od żłobka.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak co do ilości zużywanych pampersów to wiem, że dość często, by oszczędzić pieniądze rodzice zakładają pampersa i niech dziecko lata, zmieniają wtedy, gdy dziecko zrobi kupę albo jak pampers jest tak ciężki, że już więcej nie pomieści. Wtedy idą z 3 pampersy na dzień (przy unormowanym kupkowo niemowlaku i większym dziecku). Niestety to norma, nie wyjątek. Pampersa traktuje sie, jak zbiornik na mocz.

Chusteryczka Awatar Zazuza
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

my tez na wielo w zlobku
    nie pytalam nikogo tylko powiedzialam ze takich uzywa i tyle
    nosze tylko kieszonki od razu w papierkami w srodku i jak kupa to wyrzucaja papierki jak siku zwijaja..
    tylko problem na razie mam taki ze pakuja mi kazda pieluche w foliowy worek.. zadna ekologia.. wiec musze zakupic wiekszy worek na brudne i namowic panie zeby tam wkladaly.. ew z kupa w folii zbey im nie smierdzialo..
    eh
    i daje 5 pieluch na 8h i dostaje raczej wszystkie spowrotem uzyte
    u nas panie sa i mlode i starsze i nie ma problemu
    Zuzia

Uprawnienia umieszczania postów