-
Chustonówka
Mój mały do tej pory robił kupkę raz na tydzień, więc mnie problem prawie wcale nie dotyczył. Teraz niestety ma jakby biegunkę, chyba zęby mu idą, wali po każdym karmieniu, blee... Tetrę zapieram mydłem odplamiającym dr.
beckmann ( jest też w rossmanie) lub większą ilość moczę w platkach mydlanych dzidziuś i elegancko schodzi. Inne pieluszki piorę bez zapierania (tylko spłukuję) w proszku Clever Free-jest to polski w 100% ekologiczny proszek. Świetnie pierze wszystko białe, nawet smar z białych spodni mojego męża!!! Nie jest nadmiernie perfumowany, po praniu zostawia tylko delikatny zapach czystości i świeżości, a po wysuszeniu nie pachnie wcale; nadaje się dla alergików, jest bardzo wydajny i niezbyt drogi. Skład opiera się na wybielaczu tlenowym, więc jest nieszkodliwy i jednocześnie dezynfekuje. Nie zawiera enzymów, fosforanów, zeolitów, ma bardzo niziutką zawartość mydła-absolutnie nie zatłuszcza pieluch. Jest w saszetkach po 70gram, sypię pół torebki. Zakupkane piorę w 60st., zasikane czasem tylko w 40, od czasu do czasu przepiorę w 90st.Opakowanie ma 18szt i kosztuje 18zł. Bije na głowę Bambinex-okropnie drogi!!!
poza tym mimo podwójnego płukania pozostawia na praniu chemiczny zapach. Skład Clever Free i Bambinexu podobny. Miałam kupić Bio-d ale po przeanalizowaniu składu okazało się, że zawiera głównie wypełniacz, środka piorącego w nim mało, no i trzeba dosypywać Nappy Fresh. Te środki odkażające są zwykle oparte właśnie na wybielaczach tlenowych, bo dezynfekują i wybielają. Na ten proszek trafilam przypadkiem, kiedy szukałam w czym prać wielo. Polecam ze swojego doświadczenia.
Uprawnienia umieszczania postów