Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: elastyczna - nati czy lennylamb

Chustonówka

Domyślnie elastyczna - nati czy lennylamb

Witam,
    mam prośbę do doświadczonych chustomotaczy - pomóżcie mi zdecydować, którą chuste elastyczną wybrać - Nati czy Lennylamb? Moje dziecko ma w tym momencie 6 tygodni i waży już ponad 5 kilosów. Dodatkowo szybko się "zaparza". Spośród wielu chust na rynku wybrałam te dwie ze względu na opinie, że są najcieńsze i najprzewiewniejsze spośród elastyków, oraz na cenę. Może ktoś miał możliwość ich porównania? Albo poleca inną? Z góry dziękuję za podpowiedzi!

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

To ja doradzam tkaną, w elastyku jest 3 warstwy tkaniny na dziecku, w tkanej w kieszonce tylko jedna, na dodatek tkana posłuży Ci na dłużej.

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

tez bralabym tkana

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

tkana
    Mama Kubusia i Basi

Chustonówka

Domyślnie

a poradzę sobie? nigdy nie motałam jeszcze... no i która z tych tkanych jest najbardziej zbliżona do "elastycznej"? (jeśli to możliwe - miękkością, poddawaniem się, etc - co tam jeszcze może być istotne dla niemowlaka)

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Moja pierwsza chusta to był tkany Hoppek, uczyłam się na misiu z instrukcji w necie Poradzisz sobie tkane nie są podobne do elastyków, inaczej się je wiąże, inaczej pracują, nie rozciągają sie. Nati pasiaki są miękkie już po pierwszym praniu, przynajmniej te z nowszej edycji, LL nie wiem bo nie motałam. Wybierz taką, która Ci się bardziej podoba

Domyślnie

Bambusy Nati pdobno sa miękkie i cienkie - Natalia pisała o nich, że moga być dobra alternatywą dla elastyków, dla małych niemowlaków. Nawet wąski rozmiar jest.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

poradzisz sobie, spokojnie
    Mama Kubusia i Basi

Uprawnienia umieszczania postów