-
Chustomanka
kochana u mnie podobnie... ale ja chyba za szybko postawiłam nocnik i mała sobie z niego fotelik zrobiła... mam zamiar schować ten nasz i kupić nowy.... może zadziała... a i jeszcze dzisiaj ide po nakładkę na toaletę... coś musi zadziałać.... dziś potrzebowałam troszkę moczu do badań udało mi się złapać całe 10 ml... jak zobaczyła kubeczek to blokada.... resztę zrobiła na swoim sakko....
-
na kibelku to się najfajniej staje i spuszcza wodę
nosz nie mam pomysłu na ta moją córę
-
Chusteryczka
U nas było podobnie ale na Maję podziałała literatura. Kupiłam jej "kamyczek i nocniczek" ( czy jakoś tak - może to był Kajtuś) poczytaliśmy i zaczęła robić do nocnika, ot tak! Miała wtedy 20 miesięcy.
Może podziała i u ciebie.
-
książeczka jest o misiu ale narazie doszła do etapu że wsio się wkłada do nocnika
-
Chustofanka
Moze sprobuj wlozyc pieluszke/wklad do nocnika i zacznij tlumaczyc ze tylko w tym miejscu moze byc siku. Albo niech na nocniku sobie siada i obok misiowi sciaga pieluche i sadza go na 2 nocniczek. Wiem, ze dziwne te pomysly ale moze zadzialaja.
Oj teraz dopiero zauwazylam date posta *wstyd*
-
Chustomanka
Ostatnio edytowane przez eweknap ; 26-03-2013 o 18:40
-
Chustofanka
ale może ktoś się jeszcze wypowie w tym temacie bo mam ten sam problem, tylko synuś 27 miesięcy prawie. kiedyś pięknie korzystał z nocnika ale od kiedy poszedł do żłobka bunt na maksa. Nocnik parzy, nakładka parzy i toaleta bez też parzy. Na samą propozycje zaczyna się krzyk i płacz. Od września do przedszkola idziemy i boję się myśleć co będzie.
Uprawnienia umieszczania postów