Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 198

Wątek: mei tai by pani olo

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

cathleen- co do wysokości panela- w hybrydzie regulowanej panel jest też regulowany na wysokość, możesz dać go "niżej", żeby dziecko miało swobodnie ręce na górze.

irish_dancer- nawet na ubraniu? Kurcze, no niefajnie. Pocieszające, ze z wiekiem dziecka, jak panel będzie na maksa rozciągnięty to pewnie przestanie się wpijać ?!

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustofanka Awatar cathleen
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wika próbowałam ale jak naciagam pasy to mi sie regulacja luzuje.... nie umiem się dogadac z regulowana hybryda

Irish dancer myślisz ze to kwestia materialu?

Nadarienne powinno się prowadzić pasy pod nozkami strone lub dwie wczesniej Pat tłumaczyła czemu

Chustomanka Awatar Nadarienne
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cathleen Zobacz posta
    Nadarienne powinno się prowadzić pasy pod nozkami strone lub dwie wczesniej Pat tłumaczyła czemu
    Doczytałam tłumaczenie i okej - czy w takim razie w meitai też powinno się prowadzić pasy pod nóżkami?
    W sumie rozumiem, żeby nie prowadzić po nóżkach, ale czy krzyżowanie ich na pleckach (na takiej wysokości jak szelki od ergonomika łapią panel) też jest niefajne? Mam na myśli starsze dziecko, gdzie nie trzeba już zaokrąglać kręgosłupa.
    Tak drążę temat, bo prowadząc pod nóżkami nie udaje mi się tak wygodnie zawiązać, jak z pasami prowadzonymi przez plecki. Być może to kwestia dobrego dociągnięcia.
    Maria 17.01.2010, Aleksandra 4.01.2013

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mysle ze to kwestia zlego naciagniecia panelu,albo za malo go skrocilam.Wtedy Mlody mi troche tylkiem przyciskal pas,bo troche mu pupa wisiala.
    A stopery do sciagania na wysokosc mozna zblokowac supelkiem/pentelka (tak zeby dalo sie pozniej rozwiazac)na tym sznurku do sciagania.

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nadarienne nie jestem doradca ale w ktoryms watku czytałam ze pasy absolutnie nie powinny isc po pleckach dziecka - zeby nie obciazac kręgosłupa jesli dobrze pamietam. W mei tai też powinny isc pod nozkami.

Irish dancer nie pomyślalam o supelkach.... dzieki!

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cathleen Zobacz posta
    Irish dancer nie pomyślalam o supelkach.... dzieki!
    Tylko taki z pentelka zebys mogla rozwiazac

Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Odgrzebuje watek bo od lipca jestem szczesliwa posiadaczka nosidla pani_olo
    Jednak wybralam ergo, mierzyłam tulę i bobę w nieskońćzoność, przeliczałam, wyliczałam i mam nosidło idealnie dopasowane na córę - dokładnie pomiędzy tulą standard a tulą toddler.
    Jest genialne, mega wygodne i dla mnie i dla córy (która ma pozycję żabki dowody poniżej ), byłam pewnie trudną klientką, bo miałam milion pytań i próśb do nosidła, ale mam swój ideał (swoją drogą Ola jest mega cierpliwa)
    Nosidło szyte z rapalki, tak jak Pat pisała poprosiłam o miękki pas i jest świetnie dopasowany, nic nie odstaje. kapturek ma dłuższe sznurki, żebym nie miała problemu z naciągnięciem, chestbelt jest regulowany, co jest b. wygodne, mam zapięcie na torebkę. A, i prosiłam o wyższy zagłówek, żeby młodej było wygodnie (woli ręcę na zewnątrz). Chociaż teraz zdarza jej się w środku ręce mieć, ale i tak nosidło super ją utrzymuje.
    Jak młoda jest zmęczona i śpiąca, to jedyną opcją jest noszenie z przodu - na plecy się nie da zamotać i tutaj się dziwię, bo nosząc z przodu jest mi cały czas bardzo wygodnie.
    Fotki ze strony pani_olo i moje
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Sliczne!

Chustomanka Awatar Linus
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

podbijam
    jestem w trakcie zamawiania ergo u Oli i potrzebuję rady
    czy lepiej brać z regulacją panela czy bez?
    staszą nosiłam w Tuli, ale zaczęłam jak miała rok
    synka planują zacząć jak siądzie
    czy ta regulacja się przydaje? bo wizualnie bardziej podobają mi się ergo bez regulacji panela
    ktoś ma jakieś doświadczenia?

Chustofanka Awatar elinn
    Miejscowość
    podwarszawska prowincja

Domyślnie

Ja polecam z regulacją (mamy hybrydę od Oli i ergo). O wiele częściej teraz w hybrydzie nosimy właśnie dzięki regulacji (np. jak ubieram Młodego w kombinezon, to wydłużam panel, jak po domu - to skracam).
    Chuścioszek czerwiec 2013 Chuścioszka - kwiecień 2015 i mały Ktoś - lipiec 2017

Uprawnienia umieszczania postów