Czekam na hybryde i rowniez jestem bardzo zainteresowana zdjeciem w akcji. Czy ktoras z Was moglaby je jednak wstawic tu lub podzielic sie w inny sposob?
Czekam na hybryde i rowniez jestem bardzo zainteresowana zdjeciem w akcji. Czy ktoras z Was moglaby je jednak wstawic tu lub podzielic sie w inny sposob?
06-02-2013
A, i jeszcze chciałam dopytać o regulowanie wysokości moja córa musi mieć rączki na wierzchu, więc panel powinien się kończyć tam gdzie pasy naramienne. Gdy urośnie to wydłużam tylko tą część ponad pasami, czy jednak całość?
pasy powinny iść pod nóżkami, ale nie muszą, zwłaszcza, jeśli służą za dodatkowe odciążenie i poszerzenie panela
tu hybryda nieregulowana słabo widać, ale jest
tu chyba pierwsza Oli hybryda, również prowadzona po nóżkach a nie pod
przy maluchach jest zupełnie inaczej niż przy starszakach, im mniejsze dziecko, tym bardziej nosidło powinno przypominać chustę (ułożenie- fizjologiczna żabka, zaokrąglony kręgosłup), stąd prowadzenie pasów pod nóżkami
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
kachasku
Bardzo ładnie ta hybryda otula dzieckoA masz porównanie do mt/ergo? W czym wygodniej Ci nosić cięższe dziecko?
do mt mam, do ergo jeszcze nie, bo jeszcze nie dotarło
mt jest inne, też fajne, ale jednak hybryda wygrywa, lepiej otula, jak dla mnie lepiej rozkłada ciężar, zwłaszcza właśnie z rozłożonymi połami pasów. Gdzieś mam zdjęcia, ale net mi zamula, jutro postaram się wrzucić. No i MT jednak tak uniwersalne rozmiarowo nie jest jak hybryda
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
Cathlenn priv doszedl, jutro pstrykne foty I zaraz wysle, dla innych zainteresowanych jak w weekend znajde chwilke postaram sie tu wrzucic takze. Hybryda wypelnienie ma pod kolankami, co do pasow mnie na warsztatach uczono (w uk) ze maja na gorze isc a mlodej musi byc tak wygodnie bo godziny czasem w nosidle spedza I nie narzeka, a Ona nie jest dzieckiem ktore niedogodnosci milczaco znosi, w kazdym razie raz przez przypadek zawiazalam pod nozkami, na szybko ja wkladalam , ale tez nie mialam problemu z dociaganiem, jak panel jest na niej to ja tak jakby "podskakuje" ona wtedy ladnie osiada, pasy wkladam pomiedzy nogi z przodu I dociagam pojedynczo, panel mamy dopasowany idealnie rozmiarem wiec pasy prowadze bardziej na brzegach panelu niz na nozkach w cory przypadku ale okazjonalnie zdarza mi sie nosic dlugasnego 3lata (ubranka na 110cm) I wtedy pasamI przedluzam panel.
Ja zaczynalam od mt, Ola mI takze regulowany uszyla, I bylo bardzo wygldnie dopoki mala nie osiagnela ok10kg potem odczuwalam spory ciezar na ramionach, Ola doradzila hybryde (ja po doswiadczeniach z popularnymi sklepowymi "wisiadlami" typu babybjorn, ktorych uzywalam przy Synku, bylam zrazona do "klamrowych" nosidel) I to byl strzal w 10 bo pas jest szerszy I dzieki temu waga dziecka w duzej mierze na nim osiada, Ninka ma prawie 13 kg I nadal nam bardzo wygodnie, Synka max godzine nioslam ale mimo 19kg tez spokojnie dalam rade, bardziej mi jego dlugasne nogi przeszkadzaly niz waga.
Co do raczek na wierzchu to w nowych nosidlach Oli panel jest rowno z pasami wiec regulacja jest na calej dlugosci ale nawet w starym typie panel gora byl zaokraglony wiec maluch mogl spokojnie trzymac raczki pomiedzy tym zaglowkiem a pasami, co zreszta widac chyba wlasnie na zjeciach kachaska![]()
Cathleen, ja mam hybryde , ktorej na razie nie uzywam, wiec jakbys chciala pozyczyc i pomierzyc, to mozemy sie umowic
dziewczyny, a ja mam pytanie odnosnie pas biodrowego i miejsca, gdzie dziecko powinno wpasc, ehh, czy ja dobrze tlumacze..?
Bo mam wrazenie, ze jak wkladam zuzke i otulam ja panelem, to ona siedzi na pasie biodrowym, na nim sie opiera, a on taki dosc twardy i boje sie, ze moze byc jej niewygodnie
z kolei jak probuje zrobic jej dupkowpadke, to mam wrazenie, ze jakos tak wisi, i wtedy znowuz mi niewygodnie..
i nie wiem co czynic
Tak sobie myslalam, ze albo na miejscu w warszawie( cathleen, KaMiRa, ktos jeszcze?) moglybysmy sobie pomoc albo na zlocie znajdzie sie dobra dusza, ktora obczaja hybryde i pomoze
bo strasznie mi sie podoba nasza hybryda, i wierze, ze jest w niej wygodnie, wiec nie chce z niej rezygnowac..
franado,
się przyznaję bez bicia, że zainteresowałam się wyrobami pani_olo jak się spotkałyśmy i zobaczyłam Twoje ergo i jak opatula Twoją córęI byłam zdecydowana na ergo, ale w Bondolino mi się tak fajnie nosi... (czemu bondolino nie ma opcji Toddler?!)
Mierzyłam Tulę i niewygodnie mi było w pasach naramiennych. Testuję teraz Bobę i niestety nie moge ściągnąć pasów naramiennych tak, aby nosidło opatulało dziecko (mam za wąskie ramiona, czy co?).
Minusem hybrydy są paski zamiatające chodniki, ale teraz jednak szukam czegoś, co pozwoli mi wygodnie nosić dziecko, nawet kosztem brudzenia. Z drugiej strony ergo ma pas piersiowy, czego mi na pewno będzie brakować w hybrydzie...
goszkaaaaa
Bardzo byś mnie poratowała pożyczeniem hybrydy na kilka dni...![]()
Co do spotkania to ja jestem za! Na zlot nie jadę niestety, więc proponowałabym spotkanie w wawie - może w środę na spotkaniu warszawskim spróbujemy?
[QUOTE=cathleen;2841543...
goszkaaaaa
Bardzo byś mnie poratowała pożyczeniem hybrydy na kilka dni...![]()
Co do spotkania to ja jestem za! Na zlot nie jadę niestety, więc proponowałabym spotkanie w wawie - może w środę na spotkaniu warszawskim spróbujemy?[/QUOTE]
Ok, chetnieto do srody
Hmmm, myslisz? U mnie problemem jest tak jak pisalam , pas biodrowy, wydaje mi sie, ze jest taki twardy i czy ona ma na nim siedziec czy mam zrobic dupkowpadke z panela i ma siedziec jakby poza pasem..?
Musze poprobowac jeszcze raz..
Czy pupa wpadnie mniej czy bardziej, to jedynie kwestia wizualna, bo odwiedzenie pozostanie takie samo. Mowa jest tu o nosidłach. Bardzo dobrych nosidłach (polecam!), ale jednak nosidłach.
Nie bardzo tu widzę związek. Pasy prowadzimy pod nóżkami dziecka, ponieważ jeśli poprowadzimy po nóżkach, dziecko będzie odczuwało na udach cały swój ciężar. Można sobie wyobrazić, co czuje takie dziecko, jeśli włożymy na siebie plecak o masie takiej jak masa naszego ciała i na przykład ułożymy swoje ręce na ramionach, pod pasami naramiennymi takiego plecaka.przy maluchach jest zupełnie inaczej niż przy starszakach, im mniejsze dziecko, tym bardziej nosidło powinno przypominać chustę (ułożenie- fizjologiczna żabka, zaokrąglony kręgosłup), stąd prowadzenie pasów pod nóżkami
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Ewidentnie źle się wyraziłam. Nie chodzi mi o utrzymywanie ciężaru na udach, a bardziej o to, że stopień nacisku na uda zależy bardzo mocno od ciężaru dziecka. W nosidłach ten ucisk zwykle jest większy, bo pasy są węższe niż poły chusty i to wzmaga efekt. Tym niemniej nosidła pani_olo mają akurat dość szerokie pasy i tu problem jest mniejszy. Jest jeszcze jedna rzecz - przy poszerzaniu panelu za pomocą pasów trudno jest uniknąć tego, że nóżki są zawieszone na pasach. W każdej innej opcji - czy w chuście, czy nosidle - ciężar dziecka jest rozłożony równomiernie na całym panelu.
(Wysłane z telefonu.)
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dzieki Pat za wyjasnienie bo juz sie troche wystraszylam, ze moze nieswiadomie dzieciom krzywde robie.
Ja z hybrydamI Olowymi mialam tylko doczenia a one faktycznie pasy maja dosc szerokie (w porownaniu np do ergo, z ktorymi mialam stycznosc)no i do tego pod nozkami jeszcze ta wypelniona czesc przypada. Zgodze sie jednak calkowicie, ze nosidlo powinno byc dobrze dopasowane i nie ma co kombinowac jesli nie potrzeba, ja nie mam wiekszego nosidla dla syna zwyczajnie dlatego, ze on w ciagu ostatniego roku noszony byl doslownie 3 razy bo tak na nogach albo hulajnodze, przy czym nawet wtedy pilowalam, zeby nie bylo przerwy miedzy panelem a pasami, troche mu brakowalo do fizjoloficznej zabki ale On ma juz 3latka I to chyba nie jest juz tak wazne zwlaszcza przy okazjonalnych "przejezdzkach" a chcialam tylko "poszerzyc" torche panel, jakby nie bylo to prawie 20cm, wydawalo mI sie, ze wtedy I jemu I mnie wygodniej
Pat
Czy któraś z opcji - ergo/hybryda jest korzystniejsza? Cały czas mnie gnębi co jest lepsze dla dziecka - przy ergo panel jest "pociągnięty" do góry i z boku przez pasy. Przy hybrydzie tylko od góry. Czy ma to jakieś znaczenie (przyjmując, że pasy biegną pod nóżkami dziecka)?