Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: I g#wno... ;(

demona
    Guest

Domyślnie I g#wno... ;(

Doslownie g#wno;( M dziś zastał pierwszy raz kupe w wielo (oczywiście rano zapomniałam papierka włożyć). A że Wicia robi kupki maziste i ciężko je ściągnąć z pieluchy - nie jest to najprzyjemniejsze zadanie. Więc mój mąz sie postawił i powiedzial, ze woli pampersy buuuuuuuu jak go przekonać??? HELP!!!!

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

ja w takich wpadkach strzepywalam ils sie da do kibelka a potem uzywalam prysznica z mocnym strumieniem wody, ktory dosyc dobrze odczepial kupsko od polarka. No ale pampki czy nie pampki od czasu do czasu
    w kupie rodzic i tak paplac sie musi ;D

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

prościej niż kobietę
    przede wszystkim podstawowy argument to ten że chemia w pampersach+jądra=śmierć plemnikom (+przegrzewanie),gdzieś tutaj były linki do artykułów.
    drugi to dłuuuugi wykład o ekologii zakończony tym,że są jeszcze jednorazówki ekologiczne,którymi może się m. posiłkować w systemie mieszanym.
    a trzeci poniżej pasa ale skuteczny także-schowaj mu wszystkie majtki i jak ich zażąda to powiedz,że w ramach ćwiczenia empatii do własnego syna ma sobie folię albo gazetę na 4 litery zakładać.ten ostatni argument lepiej wyciągać w ostateczności

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Jeśli synek robi kupy w regularnych porach, to może wtedy zakładajcie jednorazówkę. Ja tak zaczynałam, próbując celować. Niestety, z różnym skutkiem, ale to było jak synek miał pół roku, roczne dziecko jest bardziej przewidywalne pod tym względem

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    a trzeci poniżej pasa ale skuteczny także-schowaj mu wszystkie majtki i jak ich zażąda to powiedz,że w ramach ćwiczenia empatii do własnego syna ma sobie folię albo gazetę na 4 litery zakładać.ten ostatni argument lepiej wyciągać w ostateczności
    :devil: niezła myśl! i foty na forum

Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    ja w takich wpadkach strzepywalam ils sie da do kibelka a potem uzywalam prysznica z mocnym strumieniem wody, ktory dosyc dobrze odczepial kupsko od polarka.
    Zapycha mi sie odpływ w wannie, bo do kibelka ta maź nie chce zlecieć wrrrr

Wicia raczej przewidywalny w kupkach jest: po sniadaniu i po obiedzie, myślalam żeby zakładać jedno wtedy, ale boję sie, że tak zostanie

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Wicia raczej przewidywalny w kupkach jest: po sniadaniu i po obiedzie, myślalam żeby zakładać jedno wtedy, ale boję sie, że tak zostanie
    Może wystarczy o papierkach pamietac?
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chusteryczka Awatar Tinta
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

Ja spłukuję prysznicem do kibelka prosto - no ale mam prysznic zaraz koło wc więc się da... U mojego M zadziałało niestety tylko takie rozwiązanie, że kupa w pieluszce zwinięta i wrzucona do wiaderka z przykrywką, czekała na mój powrót do domu...

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Wicia raczej przewidywalny w kupkach jest: po sniadaniu i po obiedzie
    moze zwyczajnie podsuncie mu nocnik

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zgaga Zobacz posta
    U mojego M zadziałało niestety tylko takie rozwiązanie, że kupa w pieluszce zwinięta i wrzucona do wiaderka z przykrywką, czekała na mój powrót do domu...
    Moja kupa na mnie też tak czeka dziś
    Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    moze zwyczajnie podsuncie mu nocnik
    To jest najlepsze rozwiązanie i do niego zmierzamy, Małż próbuje, ale nie zawsze starcza jednemu lub drugiemu cierpliwości.

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u nas też kupy przewidywane i do nocnika lecą wiem w jakich porach go wysadzać i po problemie. fakt, że cierpliowść trza ćwiczyć, ale dacie radę
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

do przysznica wiaderko i wtym wiaderku spłukac prysznicem i wylac do kibelka
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    Fusia! To jest myśl!!!!

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    To właśnie mój sposób. I jeszcze nie oddychać przez nos. Przy córce 7 lat temu i jednorazówkach tez podczas zmiany pieluszki przy grubszej sprawie wyłączałam węch.
    Wiaderko, mocny strumień zimnej wody i pieluszka praktycznie czysta. A zawartość do klopika.
    Potem pod kranem zaprana reszta i pieluszka do wiaderka.

Pamiętaj tylko, żeby spłukiwać i zapierać grubsze sprawy ZIMNĄ wodą.
    Powodzenia.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka

Domyślnie

demona dacie radę!!! ale rozumiem, u nas na kupy w wielo ja mam wyłączność ( a własnie jak ma stałe pory kupkowe, to najlepiej i najłatwiej/najhidieniczniej wysadzać na nocnik ) wiem łatwo się mówi...
    natomiast argument Magdy o foliowych majtasach dla faceta to i na moją wyobraźnie działa
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    prościej niż kobietę
    przede wszystkim podstawowy argument to ten że chemia w pampersach+jądra=śmierć plemnikom (+przegrzewanie),gdzieś tutaj były linki do artykułów.
    OT
    też tak kiedyś uważałam, dopóki ktoś nie rzucił we mnie argumentem, że te plemniki muszą już być, żeby móc je uśmiercić. U roczniaka takie plemniki byłyby ewenementem na skalę międzynarodową.
    Ale gdyby ktoś dokopał się do w/w linków, to bym chętnie sobie poczytała

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

a ja bym chyba zbagatelizowała w rozmowie sprawę - różne są przypadki z dziećmi i zdecydowanie nie należy się poddawać po jednej tego typu wpadce i podchodzić tak radykalnie jak M.
    poza tym sama nie wiem, jak Twój M to widzi - co z pieluchami, ktore macie? wtapiacie kasę i przerzucacie się na pampki? nie żal tych pieniedzy? a spokojna rozmowa z zaznaczeniem, ze wlasnie w takich syt. pomocne są papierki i po prostu teraz wiecie wyraznie, ze trzeba o nich koniecznie pamiętać - nie pomoże?

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Mój mąż też woli pampersy.Tylko u nas to nie kwestia kupy(mój synek praktycznie w ogóle nie robi kupy w pieluchę).Mojemu się po prostu nie chce zakładać wielo(nawet jak już jest złożone wszystko i wystarczy tylko na tyłek założyć).Upierał się więc zakupiłam paczkę pampersów(pomarańczowych),które są śmierdzące niesamowicie(chyba najbardziej sperfumowane ze wszystkich),no i zaczęło się najpierw stwierdził,że pampersy śmierdzą,a potem że za szybko schodzą i zaraz będzie musiał jechać do miasta po następną paczkę.I po jednym dniu wymyślił,że ja mam używać wielo,ale on jakby sam z małym miał zostać i go przewinąć to zakłada pampersa.No i stoi paka pampersów w kącie.

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie chcę być małpą, więc nie skomentuję tekstów i zachowań niektórych Panów...
    Rany, jakiego ja mam idealnego męża.

A do spłukiwania kup najlepsza jest bidetta. Montuje się toto między umywalką i sedesem (trzeba mieć jeszcze miejsce oczywiście) i spłukiwać można bez trudu. Genialny wynalazek.
    O i fota (z sieci, nie moja) będzie:

Uprawnienia umieszczania postów