Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Zestaw na początek- za dużo/za mało?

Domyślnie Zestaw na początek- za dużo/za mało?

Zakupiłam kilka pieluszek, a ponieważ to będą początki, to kupowałam "w ciemno".

Wstępnie wygląda to tak:
    Z lewej od góry otulacze:
    - Blueberry minkee S
    -Nature Babies S
    - Imse Vimse Newborn
    - Smart Nappy S
    - 2 szt. Bambino Mio S
    - 8szt. Cotton Bottoms S(nie ma wszystkich na zdjęciu)

W środku na próbę dwie AIO Thirsties S

Z prawej od góry kieszonki:
    - Naughty Baby Onesize
    - 2 szt. Tots Bots(grochy) Onesize
    - SugarBum Onesize
    - Fuzzi Bunz rozmiar S
    - Onesize'owa krówka

Plus oczywiście sterta wkładów i pieluszek składanych-11szt mniejszych i ok. 20szt. większych

Ponieważ nie mam bladego pojęcia o wielorazówkach w praktyce, to proszę o opinie, czy taki zestaw wystarczy, czy może to za dużo.

Do tego mam jeszcze 5 sztuk formowanek Motherease, takich jak tu: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=142&ec=0 I właśnie nie wiem, co z nimi zrobić, bo to niby onesize, ale są wielkie i zastanawiam się, czy ich nie sprzedać. Mam jeszcze kilka otulaczy w większych rozmiarach-7-14kg, ale te od razu schowałam do szafy, przydadzą się za kilka miesięcy.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

W praniu wyjdzie - nie sprzedawaj na razie, nawet się nie obejrzysz jak mlodzież Ci urośnie - lepiej na zywym organizmnie poprobuj co Wam podpasuje i sprzedaj to co nie pasuje - ale to tez sie zmienia inne peiluszki na inny etap sama zobaczysz, no i poczatek moze byc trudny zwłaszcza dla noworodka, miej pod reka jednorazowki na wszelki wypadek - ja zaczynalam pozno, za poxno
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

Z tymi początkami nie będzie tak źle- przy synku na początku używałam tylko tetry i dałam radę, więc z wielo może(chyba ) być tylko lepiej

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Piękny kolorowy stosik. Dawaj z nim do wątku stosików pieluszkowych.
    Zestaw jak dla mnie super, dużo małych otulaczy przyda się przy maluszku.
    Kieszonki one size chwilę poczekają, ale niedługo i tez pójdą w ruch.
    Tak jak espejo napisała nic nie sprzedawaj, poczekaj na maluszka i wypróbuj wszystko.
    Jak ci coś nie podpasuje to wtedy sprzedasz a dokupisz cos innego.
    Jak dałaś radę z tetrą, to z wielorazówkami będzie to dla ciebie sama przyjemność.
    Trzymam kciuki.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ja nie wiem czy to dużo czy mało, ale jak będziesz coś chciała sprzedawać to daj mi cynk

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

super stos masz bardzo dużo otulaczy, co przy noworodku będzie bardzo istotne... ja bym dodała jeszcze trochę składanych, najlepiej tetry bo 30 szt to w półtorej dnia może pójść spokojnie, więc jak nie chcesz prać codziennie to jeszcze sterta tetry do tego i pieluchujesz na całego
    formowanki i kieszonki na początek będą za duże ale dzieciątko szybko dorośnie, na razie też bym nie sprzedawała... poczekaj i zobaczysz jak się sytuacja rozwinie... miłego pieluchowania

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jako też początkująca strasznie zazdroszczę stosiku.
    Mój mikroskopijny na razie. Wydaje mi się, że troszkę dużo otulaczy, ale w sumie nie wiem - bo jednak te kupasy niemowlęce lubia wypływać w tetry, składanek i wtedy warto mieć więcej. Mam też NB i o ile pewnie na noworodka nieco duża, to już teraz jest super i jestem z niej zadowolona. Ładnie leży przy nóżkach, nic mi nie wycieka. Nie wiem jak inne onesize, czy sa równie małe, czy nie. Moje pierwsze AIO (choć bardziej SIO, bo to dopinankia CP) dopiero do mnie idzie więc też nie wiem.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Domyślnie

Aio będą pasować na noworodka, bo to rozmiar S. Onesize'y pewnie chwilę poczekają, chociaż nie za długo, bo zapowiada się duuża dziewczynka(syn ważył ponad 4kg, córka też ma taka być).
    Tetry kupiłam na razie tylko 15szt., ale mam dużo tych składanych bawełnianych, więc na razie wstrzymałam zakupy. Jesli braknie, zawsze moge dokupić.

Otlik, dam znać, jak będę sprzedawać, jeśli się przypomnisz za jakiś czas, to przy sprzedaży zarezerwuję dla ciebie kolejkę

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

A to pewnie niedługo poleżą faktycznie. Smoczyca ma teraz 4900 i onesize NB się ślicznie dopasowuje
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

fajny stosik ME nie sprzedawaj na razie zobaczysz czy Ci podpasują - można je wywinąć i spiąć tak, że są trochę mniejsze
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Nie ma takiego pojęcia "za dużo" . IMHO sama zobaczysz co Ci się przyda i na jakim etapie. Na razie nic nie sprzedawaj.
    Poza tym jak już któraś foremka napisała, warto mieć w szafie stosik tetry, to się zawsze przydaje, np. przy sraczce szkoda kieszonek .

Uprawnienia umieszczania postów