Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: (trochę inny) Problem nocny

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie (trochę inny) Problem nocny

Wstyd i hańba . Wróciłyśmy na noc do jednorazówek.
    A wszystko przez mój ciężki nocny sen i Majowy wręcz przeciwnie. Do tej pory dawałyśmy radę w formowankach z otulaczem i naprawdę nieźle to szło, gdyby nie potrzeba nocnego przebierania. Już nawet nie chodzi o to, że Majka wszystko przesikuje, ale o to, że ona strrrrrasznie nie lubi mieć mokro przy pupce. W dzień nie robi jej to różnicy - może latać z zasikaną pieluchą i przebrać się nie daje, tak jej to pasuje. W nocy mokro przeszkadza. Bo od wilgoci pupa marznie i jest nieprzyjemnie. No i się nie dziwię. Dlatego - przebieramy. Dwa, trzy razy w ciągu nocy. I wszystko by było OK, gdyby nie to, że tak samo jak nie lubi mieć mokro, nie lubi też wybudzania zmianą pieluchy. Jednorazówkę zmieniam w 4 sekundy, formowanką z otulaczem już niestety tego rekordu nie pobiję. Zwłaszcza jak się staram to zrobić bezdotykowo, żeby nie obudzić śpiącej Królewny. No i tak się strasznie staram, że się sama przez to staranie wybudzam i nie mogę potem spać.
    Próbowałam zakładać zamiast formowanek napakowane kieszonki, ale nie dało rady - za każdym razem był przeciek. No i zaświtała mi w głowie pewna myśl. Ponieważ mimo wszystko nie bardzo mi odpowiadają noce w jednorazówkach, zaczęłam się zastanawiać nad AIO. Ale tu jest problem, ponieważ nigdy żadnej nie miałam poza IB SIO. Nie chcę SIO. Czy jest jakaś AIO wyglądająca po prostu jak formowanka zintegrowana z otulaczem? To jest żeby cała była chłonna, a nie tylko wkład??? I do tego najlepiej żeby była na rzepy, choć niekoniecznie? No i oczywiście żeby była milutka i chłonna? Pomóżcie, doradźcie, co będzie dobre na szybkie nocne przewijanie?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chusteryczka
    Miejscowość
    Kraków \ śląsk

Domyślnie

Jakaś AIO, u nas sprawdza się w nocy pszczółka. I nie piszę tego dlatego,ze je sprzedaję.
    P(III 2008), T(XI 2011), R(*III 2014), B (III 2018)

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

U nas też zdecydowanie sprawdziła się pszczółka. Jedyny minus to czas schnięcia no ale to normalne przy AIO. Poza tym w pszczółkach masz i tak kieszonkę więc zawsze coś ekstra chlonnego możesz dorzucić

Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

U nas pszczółki też na nocki się sprawdzają. Poza tym mają kieszonkę więc zawsze dodatkowo jakiś ekstra-chłonny wkład można dorzucić

Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

Ups myślałam że się nie dodało

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Ups, zapomniałam że pszczółka to AIO
    Jakoś tak ją wrzuciłam do jednej szuflady z kieszonkami. Bo pszczółkę mam, jest bardzo dobra, ale szukam jeszcze czegoś innego. Znaczy się że wszystkie AIO są takie? Mają taki wkład jak się wsadza do kieszonki, tylko tyle że przyszyty??? Eee tam, myślała, że w AIO większa część pieluchy jest chłonna... PLUS dodatkowo wkład... Wymyśliłam sobie, tak?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

mamru
    Guest

Domyślnie

moje ulubione AIO to JBD z imse vimse i BG AIO ale nie organiczne, tylko bardzo podobne do pszczółki, wszyty jeden wkład mikrofibrowy i kieszonka do której coś można jeszcze włożyć. Tylko JBD niestety nie nadaje się na nocki przy dużym sikaczu nawet z dodatkową wkładką-tzn nam się zupełnie na noc nie sprawdza.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Ja bardzo lubie BG organic, ale nie wiem, czy sie bedzie nadawala na noc, bo mloda bedzie w niej czula mokro. Chyba ze z wkladka sucha pielucha. JEst malenka, cienka i chlonna!
    JEst tez AIO nocna z bambooty, ma w srodku 4 wkladki, tak naprzemienie ulozone i chlonna jest, i w zaleznosci, ktora wkladke dasz na wierzch, dziecie bedzie czulo mokro lub nie.
    lbo zwykla AIO z bambooty, ma tylko dwie wkladki w srodku, ale jak i tak zmieniasz tyle razy, to no problem
    jest tez jeszcze itti AIO, nie SIO, ale nigdy nie testowalam.
    Pszczolka juz wymieniona
    Close parent ma tez AIO, i na rzepyczyli pop in, ale ja bym je polecala mniejszym maluchom, a Twoja juz duza
    Tots bots easy fit v2, sa nowe fajne wzory, ale kosztuja 18f, nie wiem, czy w pl tez sa,
    http://www.twinkleontheweb.co.uk/aca...ails-06EF.html
    o, i jeszcze jest thirsties AIO kieszonka, czyli cos takiego jak pszczolka i na rzepy
    http://www.kittykins.co.uk/cloth-nap...rand/thirsties
    ale nei wiem, czy ktos je sprzedaje jeszcze. Kiedys widzialam u nas na bazarku.
    Cushie Tushie, ale tez na napy.

Generalnie rzepy sa glosne, zwlaszcza w nocy, jak sie je odpina przy zmianie pieluchy, ale latwo sie je zaklada
    Napki sa ciche, ale troche trudniej sie je zaklada

dopisek: nie wszystkie AIO maja kieszonke Generalnie, jakies tam wkladki sa, najczesciej przyszyte z jednego konca, niekoniecznie wkladane do owej kieszonki. Gdyby wszystko bylo 'zaszyte' jak w jednorazowkach, to schloby calymi dniami
    Ostatnio edytowane przez Malina ; 11-08-2010 o 23:55 Powód: dopisek
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Uprawnienia umieszczania postów