Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Lubicie PUL minkee?

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie Lubicie PUL minkee?

Ja mam mieszane uczucia... Milutkie to w dotyku i nawet ładne, ale czy minkee nie grzeje dodatkowo w pupę?
    Mam dwie Itti Bitti, więc czasami nosimy na pupce "futerko", ale wolałabym jednak, aby tego futerka nie było.
    Jaki jest Wasz stosunek do minkee?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pul i tak juz wystarczajaco grzeje, z minki czy bez nie ma roznicy
    jak nie chcesz grzania to przestaw sie na formowanki, lub składane plus otulacze z wełny

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Zacznę od tego, ze dużego doświadczenia ani porównania nie mam, ale tak się bałam PULu, że to jakaś cerata będzie, że grzeje i słabo oddycha, a w naszych naj... AppleCheeks Brusiek nawet w upały nie miał ciepłej / cieplejszej niż reszta ciała/ pupki. IB nie zdążyliśmy ubrać przed wyjazdem, bo wkłady schną niemiłosiernie długo, ale moja mama je podsumowała - o, wersja zimowa Jak wrócę, to sprawdzę czy grzeją dużo mocniej...
    M /2005/, B /2010/ i H /2013/

www.collane.pl

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to ze nie jest cieplej niz temp ciała nic nie znaczy
    u chłopców jądra są w mosznie a nie wewnątrz ciała właśnie ze względu na temperaturę, bo muszą mieć chłodniej
    jesli w pieluszce jest temp 36,6 to juz jest za ciepło

Chustofanka Awatar akana
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

No niby tak, ale wydaje mi się, że nieprzegrzewanie jąderek ważne jest wtedy, gdy rusza produkcja plemników. U wielu chłopców w wieku naszych maluszków jąderka nie znajdują się jeszcze w mosznie, czyli mają normalną temperaturę ciała i nikt nie panikuje nad ich płodnością Ale może jak wrócę pobawię się trochę termometrem, chociaż Bruś i tak na wełnę mocno uczulony, więc przy pulu i tak zostaniemy
    M /2005/, B /2010/ i H /2013/

www.collane.pl

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

nie lubicie. bo wyłapuje pyłki w praniu

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja uwielbiam PUL minkee. Generalnie pieluszki z tego samego rozmiaru z PULu poliestrowego i z PULu minkee jakby sie różnią. Ta z minkee sprawia wrażenie jakby była większa choć nie jest, bo wykrój identyczny, ale futerko sprawia takie wrażenie po prostu.
    Poza tym nie zauważyłam różnicy w noszeniu latem pieluszek z obu PULi.
    A po wielu praniach nasze pieluszki minkee wciąż są jak nowe i futerko w idealnym stanie.
    A pupka wygląda w nich obłędnie.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka

Domyślnie

my też lubimy minkee, właśnie ze względu na walory estetyczne. jednocześnie nie zauważyłam, aby coś sie z nimi działo po praniu, ani żeby była wyższa temperatura przy pupie. szczerze, to sprawdzaja nam się tak samo jak welna.
    K. 2009M. 2012

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    pul i tak juz wystarczajaco grzeje, z minki czy bez nie ma roznicy
    jak nie chcesz grzania to przestaw sie na formowanki, lub składane plus otulacze z wełny
    W ciągu dnia w domu używamy głównie formowanek, ale w nocy i na wyjścia wolę coś, co nie przemoknie.

Nastawiałam się głównie na wełnę, ale młody po wełnie miewa pokrzywkę na brzuchu. Po zachowaniu jakoś nie widać, żeby go wełna gryzła, ale ta pokrzywka daje mi do myślenia. Pomaga jak wezmę wkładkę jedwabną Disany i ułożę tak, aby oddzielała wełnę od brzuszka. Tak pieluchuję, gdy kładę spać, ale później w nocy zależy mi już na czymś ekspresowym, bo młody strasznie awanturuje się przy nocnym przewijaniu. Na wyjścia też wolę PUL'a - ze względu na płynne kupy i możliwość normalnego ubrania dziecka. No i widzę po pupie, że jednak po PUL'u nic się nie dzieje - a po pampersach raz dwa były zaczerwienienia.

"Futerka" Itti Bitti czasami stosujemy, bo widzę, że te otulacze - mimo, że z futerkiem - są mega cieniutkie. Mam wrażenie, że cieńsze od innych. Takie piórka w dotyku, gdy nie ma wkładów. A teraz zastanawiam się nad Real Easy Hip Hip Baby, bo czytałam, że to świetne pieluszki, ale w naszym rozmiarze są tylko z minkee Może wiecie jak ten minkee wygląda? Czy to też taka mgiełka? (to pewnie to samo, co Wonderoos'y, bo wzorki są te same)

A swoją drogą, to wydaje mi się, że i tak najbardziej grzejącą warstwą w pieluszkach jest polarek. Wystarczy, że przyłoży się do skóry polarek i wkładkę jedwabną, aby zobaczyć jaka to olbrzymia różnica. Niestety te jedwabne nie dają suchości.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

uwielbiamy , milusie i kolorowe.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

A ja się zastanawiam czy ten PUL minkee u Itti Bitti jest tak fajnie miśkowaty jak w pieluszkach minkee Yetty (nie mam to się nie wypowiem, więc pytam)...

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akana Zobacz posta
    Zacznę od tego, ze dużego doświadczenia ani porównania nie mam, ale tak się bałam PULu, że to jakaś cerata będzie, że grzeje i słabo oddycha, a w naszych naj... AppleCheeks Brusiek nawet w upały nie miał ciepłej / cieplejszej niż reszta ciała/ pupki. IB nie zdążyliśmy ubrać przed wyjazdem, bo wkłady schną niemiłosiernie długo, ale moja mama je podsumowała - o, wersja zimowa Jak wrócę, to sprawdzę czy grzeją dużo mocniej...
    nie będę oryginalna znów piejąć nad aplle ale córka miała wyraźnie lepszą wentylację w aplle niż w innych nawet yettowych
    bardzo fajnie tez sprawdzały się tez cp
    ale mi się wydaje że to kwestia polarku lub mikropolarku

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

bardzo lubię; szczególnie za walory estetyczne - jettowe są najlepszejsze
    generalnie minkee czy nie, grzeje w tyłek; nie grzeje tetra i otulacz wełniany
    ostatnio jak ubierałam Miłkowi wersje nocną tj. formowanka bambusowa + otulacz M się załamał, że dziecko mu chcę "zepsuć" i na bank tylek małemu odpadnie ...

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    to ze nie jest cieplej niz temp ciała nic nie znaczy
    u chłopców jądra są w mosznie a nie wewnątrz ciała właśnie ze względu na temperaturę, bo muszą mieć chłodniej
    jesli w pieluszce jest temp 36,6 to juz jest za ciepło
    póki nie są produkowane plemniki to raz, a dwa poki maluchom się chowają jąderka- to w sumie i tak lepiej w jakiejkolwiek wielo niż w jednorazowej. nie strasz tak nagle wszystkich pulem, bo nie kazdy lubi, podoba mu się i może wełnę
    fanatyzm nie jest dobry ani w pieluchach ani w chustach anie nigdzie, styknie go pod pałacem prezydenckim

edit- co to topicu- kocham pul minkee, ale tylko tez z IB, mialam już greenkidsa, blueberry i szytą pieluszkę i IB ma jakiś najfajniejszy, nawet suszarka go nei zabija. jeżeli ktoś uznaje to za kryptoreklamę to niech mod wykasuje...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

lubimy minkee za śliczny wygląd i miękkość dodam że czasem piorę w 95 st. i są jak nowe!

Uprawnienia umieszczania postów