Ja jeszcze nic ale dwa razy nie mówić ostatnio fuksem mi się udalo dzieciowych ciuchów nie farbnąć na zielono bo pralam z nati i co wrzuciłam takie szmatki co kolorki lapią(niech żyje mama) i co na szczęście tylko szmatki farbly jedna na zółto druga na zielono.
A zgubić 2 chusty masakra bym się pochlastała.
a ja tak sobie myślę, że przecież największa wpadka chustowa na forum to ... LATAWICA![]()
Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
Stowarzyszenie "Poznań w chuście"
Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)
O latawicy czytałam, o sankach i chuście też
, o chustach co zaginęły też zauważyłam wątek....
Ja to dzielnie swoją pierwszą kółkową suszyłam na słońcu i.... kolor lekko zmieniła od słońca owegoż.... ale... po pierwsze, jak zamotam - nie widać, po drugie - to bawełnianka szyta przez jedną z forumek - ale cudnie tuli i nosi, więc... używamy nadal
A jeśli idzie o farbowanie podczas pranie - takie puszczanie kolorów, a nie profesjonalne farbki, no cóż.... używam proszku zakazanej firmy
i jak do tej pory nawet białe rzeczy wyprane z czarnymi są nadal białe
- choc jak proszek się kończy i mam inny i zapominam o tym.... to różnie bywa
ale ogólnie kolory zbliżone do bębna wkładam
![]()
Ostatnio edytowane przez franciszka ; 06-08-2010 o 01:19
ja jeszcze nie wiem, czy nic bo pożyczka uprzejmie donosi ze chyba sobie przejechałam żelazkiem za mocno - jak wróci to ocenię czy plama jest od żelazka czy nie
tfu tfu jeszzcze nic nie zepsulam. a wrzucałam różnie. najbardziej się błam pierwszego kolorowego hopka nairobi z dzieciowymi ciuszkami. 60 stopni mu nie szkodziłoi tyllko pofarbowana nati ocean chce mi reszte rzeczy farbować ale pomaga soda lub bio d. a generalnie dzieciowe ciuszki piore wszystkie razem. wszystkie kolorki z białymi pieluchami, jakleci. dorosłe pranie to dziele, ale chusty i tak głownie do dziecięcego prania
Jak dobrze, że tu weszłam. Będę się trzymać z daleka od pralki. Fenkju
Dopiero zaczynamswoją chustową przygodę. Dobrze że tu weszłam bo jakoś nie pomyślałam, że chusty mogą farbować.![]()
syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu