włożyłam do pralki nati bambus zielony... pralka pozaciągałą zmechaciła i tylko do użytku własnego lub pożyczyć do nauki motania. szczęście że konopi nie włożyłam...
Ja jeszcze nic ale dwa razy nie mówić ostatnio fuksem mi się udalo dzieciowych ciuchów nie farbnąć na zielono bo pralam z nati i co wrzuciłam takie szmatki co kolorki lapią(niech żyje mama) i co na szczęście tylko szmatki farbly jedna na zółto druga na zielono.
A zgubić 2 chusty masakra bym się pochlastała.
a ja tak sobie myślę, że przecież największa wpadka chustowa na forum to ... LATAWICA![]()
Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
Stowarzyszenie "Poznań w chuście"
Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)
O latawicy czytałam, o sankach i chuście też
, o chustach co zaginęły też zauważyłam wątek....
Ja to dzielnie swoją pierwszą kółkową suszyłam na słońcu i.... kolor lekko zmieniła od słońca owegoż.... ale... po pierwsze, jak zamotam - nie widać, po drugie - to bawełnianka szyta przez jedną z forumek - ale cudnie tuli i nosi, więc... używamy nadal
A jeśli idzie o farbowanie podczas pranie - takie puszczanie kolorów, a nie profesjonalne farbki, no cóż.... używam proszku zakazanej firmy
i jak do tej pory nawet białe rzeczy wyprane z czarnymi są nadal białe
- choc jak proszek się kończy i mam inny i zapominam o tym.... to różnie bywa
ale ogólnie kolory zbliżone do bębna wkładam
![]()
Ostatnio edytowane przez franciszka ; 06-08-2010 o 01:19
ja jeszcze nie wiem, czy nic bo pożyczka uprzejmie donosi ze chyba sobie przejechałam żelazkiem za mocno - jak wróci to ocenię czy plama jest od żelazka czy nie
tfu tfu jeszzcze nic nie zepsulam. a wrzucałam różnie. najbardziej się błam pierwszego kolorowego hopka nairobi z dzieciowymi ciuszkami. 60 stopni mu nie szkodziłoi tyllko pofarbowana nati ocean chce mi reszte rzeczy farbować ale pomaga soda lub bio d. a generalnie dzieciowe ciuszki piore wszystkie razem. wszystkie kolorki z białymi pieluchami, jakleci. dorosłe pranie to dziele, ale chusty i tak głownie do dziecięcego prania
Jak dobrze, że tu weszłam. Będę się trzymać z daleka od pralki. Fenkju