Pokaż wyniki od 1 do 20 z 65

Wątek: Co głupiego zrobiłam mojej chuście...

Mieszany widok

Chustomanka Awatar karolibu
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

włożyłam do pralki nati bambus zielony... pralka pozaciągałą zmechaciła i tylko do użytku własnego lub pożyczyć do nauki motania. szczęście że konopi nie włożyłam...

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolibu Zobacz posta
    włożyłam do pralki nati bambus zielony... pralka pozaciągałą zmechaciła i tylko do użytku własnego lub pożyczyć do nauki motania. szczęście że konopi nie włożyłam...
    konopie moje wytrzymaly pranie w 90 stopniach w pralce, ale...
    wiem, ze juz smece, ale udalo mi sie zgubic dwie chusty tak po prostu. to gorsze niz zmechacic, czy pofarbowac. faaaak...

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ja jeszcze nic ale dwa razy nie mówić ostatnio fuksem mi się udalo dzieciowych ciuchów nie farbnąć na zielono bo pralam z nati i co wrzuciłam takie szmatki co kolorki lapią(niech żyje mama) i co na szczęście tylko szmatki farbly jedna na zółto druga na zielono.
    A zgubić 2 chusty masakra bym się pochlastała.

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

a ja tak sobie myślę, że przecież największa wpadka chustowa na forum to ... LATAWICA
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    a ja tak sobie myślę, że przecież największa wpadka chustowa na forum to ... LATAWICA
    otóż to!
    a tak poza tym to wyprałam indio rubinrot z dzieciowymi rzeczami, z czego większość wyszła oczywiście różowa, bez znaczenia dla chusty oczywiście
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

O latawicy czytałam , o sankach i chuście też , o chustach co zaginęły też zauważyłam wątek....

Ja to dzielnie swoją pierwszą kółkową suszyłam na słońcu i.... kolor lekko zmieniła od słońca owegoż.... ale... po pierwsze, jak zamotam - nie widać, po drugie - to bawełnianka szyta przez jedną z forumek - ale cudnie tuli i nosi, więc... używamy nadal

A jeśli idzie o farbowanie podczas pranie - takie puszczanie kolorów, a nie profesjonalne farbki , no cóż.... używam proszku zakazanej firmy i jak do tej pory nawet białe rzeczy wyprane z czarnymi są nadal białe - choc jak proszek się kończy i mam inny i zapominam o tym.... to różnie bywa ale ogólnie kolory zbliżone do bębna wkładam
    Ostatnio edytowane przez franciszka ; 06-08-2010 o 01:19

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoholiczka

Domyślnie

ja jeszcze nie wiem, czy nic bo pożyczka uprzejmie donosi ze chyba sobie przejechałam żelazkiem za mocno - jak wróci to ocenię czy plama jest od żelazka czy nie

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

tfu tfu jeszzcze nic nie zepsulam. a wrzucałam różnie. najbardziej się błam pierwszego kolorowego hopka nairobi z dzieciowymi ciuszkami. 60 stopni mu nie szkodziło i tyllko pofarbowana nati ocean chce mi reszte rzeczy farbować ale pomaga soda lub bio d. a generalnie dzieciowe ciuszki piore wszystkie razem. wszystkie kolorki z białymi pieluchami, jakleci. dorosłe pranie to dziele, ale chusty i tak głownie do dziecięcego prania

Chustonoszka Awatar Maciejowa
    Miejscowość
    Białystok/Gdańsk

Domyślnie

Jak dobrze, że tu weszłam. Będę się trzymać z daleka od pralki. Fenkju

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Uprałam z Fogiem dziecięce ubranka.
    Temperatura tylko 30, kolor ubranek wyszedł cudny: szaro-bura szmatka

Chustomanka Awatar karolibu
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna Zobacz posta
    konopie moje wytrzymaly pranie w 90 stopniach w pralce, ale...
    wiem, ze juz smece, ale udalo mi sie zgubic dwie chusty tak po prostu. to gorsze niz zmechacic, czy pofarbowac. faaaak...
    przytulam

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna Zobacz posta
    można jeszcze zostawić w sankach na korytarzu, które potem ktoś ukradnie - z chustą...
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Uprawnienia umieszczania postów