Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 61

Wątek: Pożyczacie innym chusty?

Chustofanka Awatar MamaHenia&Stasia
    Miejscowość
    Myślenice k./ Krakowa

Domyślnie

Pożyczałam "od" "kogoś" wiele razy, dzięki temu poznałam wiele chust. Zawsze bardzo się starałam by w nienaruszonym stanie wróciła do "gospodarza". /Mam nadzieję ze nigdy nie zawiodłam. Wiem ile ktoś wydal na chustę i w jaki sposób się o nią troszczy.
    Natomiast najgorzej pożyczyć chustę komuś, kto generalnie nie szanuje rzeczy. Chusta wróciła do mnie pozaciągana i strasznie brudna , buuuu ... i co pożyczać tylko wybranym? Jak sprawdzić, że ktoś bedzie dbał o chustę tak my same.

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

pożyczyłam moje jedwabne indio kuzynce
    pożyczałam je wcześniej innej chustomamie

uwwwielbiam je, ale to wszak tylko szmata, nie?
    (pożyczam tylko bliskim osobom-a przecież wśród bliskich nie będę miała nikogo, kto nie szanuje chust, nie ?)

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

jasne, nie mam z tym problemów. Oczywiścei koleżankoma a nie obcym . Poza tym uważam, że jest to najlepsze droga by kogoś zachustować. Ja też zaczynałam od pozyczonej chusty.
    Jedynie czego nie lubię pozyczac to ksiązek...
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

pożyczam bez problemu, ale raczej nie moje najlepsze szmaty

Chustomanka Awatar Beotia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pożyczam każdemu, kto tylko chce
    Obecnie moja piękna, cudna terra oraz ukochana wełniana aare są u koleżanki i noszą noworodka .

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Jeśli ktoś ze znajomych chciałby spróbować. To nie miałabym z tym żadnych problemów. Tak chyba najlepiej zobaczyć i przekonać się jakie to proste i wygodne rozwiązanie
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

Osobom z forum pożyczam w ciemno, np. na spotkaniach chustowych - notorycznie się zdarza, że któraś moja chusta jest u osoby, o której wiem tylko tyle, jaki ma nick na forum.
    Nie mam z tym żadnego problemu. Innym znajomym bliższym i dalszym czy np. komuś z osiedla też pożyczyłabym bez mrugnięcia okiem.

Ale raz się nacięłam, na szczęście to była samoróbka. Tym niemniej nośna i moja pierwsza tkana, więc miałam niejaki sentyment... Pożyczyłam żonie kolegi z pracy mojego męża. Zaniosłam, pokazałam jak motać, dałam namiary na forum i filmiki na youtube... Po miesiącu dowiedziałam się, że ma już kupioną własną (której btw potem i tak nie używała, no ale cóż... ) więc delikatnie przypomniałam się o zwrot mojej. Tu padła odpowiedź, że chustę ZGUBIŁA !!! No sorry, jak można zgubić 5m szmaty?! Padło jedno "przepraszam" i żadnej propozycji rekompensaty, a że to była samoróbka, głupio było mi się upominać, więc odpuściłam i jestem w plecy 40zł. Jakoś przeżyję.

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

bez problemu ale tylko te najgorsze=najtańsze
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Póki nosiłam, nie pożyczałam, bo miałam jedną, ale jak przestałam - pożyczyłam na długo "na spróbowanie" i na szczęście chusta do mnie nie wróciła - koleżanka ją odkupiła i teraz nosi swojego synka

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Dzięki temu, że mi zaproponowano pożyczenie dzisiaj noszę i ja Wydatków przy maluchu jest mnóstwo wiec to miły gest. A, że noszenie przypada zazwyczaj do gustu dzieki takim "pozyczkom" noszacych jest wiecej

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Pożyczam - ale i wartościowych chust nie mam Do tej pory się nie nacięłam na szczęście A o pożyczone dbam bardziej, niż o swoje

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Pożyczyłam w rodzinie nati japan z kaszmirem, bo Małą miałam jeszcze w brzuchu, a osoba pożyczająca jest sprawdzona i posiadająca juz jedna szmatke własną, wiec wtajemniczona w sprawę Jeszcze jej nie odzyskałam, co prawda, ale na razie jest za ciepła i wiem, ze jest w dobrych rękach, dlatego śpię spokojnie.
    Ale wiem też, że niektorym osobom za Chiny nic juz nie pozycze... Sama bardzo dbam o pozyczone rzeczy (chusty nigdy nie mialam cudzej), staram sie zwracac jak najszybciej, a jak dostaje np. jakies ciuchy dzieciowe czy ciążowe, to zapisuję, ktore od kogo - potem się nie zastanawiam.
    Szlag mnie ostatnio trafił parę razy, gdy musielismy wyciągać na siłę nasz własny fotelik samochodowy (wrócił bez ochraniaczy na pasy i bez adaptera do stelaza!!!), ciuszki po starszaku (wciąż szukam paru ulubionych) i bardzo dobrą książkę o karmieniu piersią (udalo sie po trzecim naleganiu - pierwotnie miała gdzieś wsiąknąć na wieki...). Nie cierpię czegoś takiego i mam swoją prywatną czarną listę. Ale w mojej wielkiej naiwności wem, że będę pożyczać nowym osobom - tylko w ten sposob mogę się przekonać, czy iwarto m zaufać kolejny raz... Nie wiem tylko, czy będzie to dotyczyło chust, bo moja "stajnia" niezbyt jest liczna. Jeśli już, to na konkretnie ustalony termin...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Domyślnie

Czasem pożyczam, ale raczej na krótko (kilka dni). Raz pożyczyłam znajomym elastyka i go zgubili... Co prawda dostałam zwrot kaski, ale ból serca został, bo co własna szmata to własna. Oprócz tej jednej niemiłej przygody z innymi pożyczonymi chustami nie miałam złych doświadczeń. Mimo to jestem zwolenniczką zasady "dobry zwyczaj: nie pożyczaj" - działającej w obie strony.

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

pożyczam chętnie nawet nieznajomym chustonówkom - nigdy się nie zawiodłam, chusty wracały do mnie w niezmienionym stanie
    hehe chyba dzięki temu b.szczelna nosi
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar salao

Domyślnie

Pożyczam znajomym, teraz jest u koleżanki juz kilka miesięcy i pewnie jeszcze zostanie troche
    Ale też z niej nie korzystam.

Nie pożyczam kółkowej i MT, bo w nch nosze aktualnie. (tzn. pożyczam ale z dokladnym ustaleniem na jak długo)
    moje szczęścia: 21.12.2006, 22.11.2008

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pożyczam, chętnie i bezproblemowo.
    Właśnie dwie moje chusty (Leoś i Hopek Timbuktu) pojechały w Alpy z 4,5 miesięcznym Igorem - rodzice do tej pory nosili Go w wisiadle. Mam nadzieję, że dzięki mojej konsultacji i pożyczce zostaną chusto-nosicielami.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja też właśnie pożyczyłam moją rastę...kompletnie obcej osobie
    Dziewczynę widziałam na oczy wszystkiego 2 razy. Raz jak mnie zaczepiła i zapytała o chusty, drugi raz u mnie jak pokazywałam jak wiązać. A kiedy po związaniu miała prawie łzy w oczach, bo dziecko od razu się uspokoiło i zasnęło...no nie mogłam nie pożyczyć teraz już doszła jej własna zakupiona chusta, też girasol, i niebawem się pewnie spotkamy, i odzyskam moją rastę. Już teraz wiem, że kolejnym razem też zaryzykuję. Oby to było niebawem!

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovejablanca Zobacz posta
    Dziewczynę widziałam na oczy wszystkiego 2 razy. Raz jak mnie zaczepiła i zapytała o chusty, drugi raz u mnie jak pokazywałam jak wiązać. A kiedy po związaniu miała prawie łzy w oczach, bo dziecko od razu się uspokoiło i zasnęło...no nie mogłam nie pożyczyć teraz już doszła jej własna zakupiona chusta, też girasol, i niebawem się pewnie spotkamy, i odzyskam moją rastę. Już teraz wiem, że kolejnym razem też zaryzykuję. Oby to było niebawem!
    o rany piekne... odwazna z Ciebie babka
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovejablanca Zobacz posta
    ja b.szczelną tez widziałam drugi raz zostawiajac u niej chustę
    Agę ( tez jest tu na forum)..pierwszy
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Mnie pożyczono pierwsze chusty i nosidła, a potem jeszcze popchnięto, jak kupić swoje Inaczej bym bankowo nie nosiła, bo nie wiadomo, co wybrać w gąszczu i ogromie możliwości, żeby nie naciąć się na nietrafiony zakup.
    Moja statystyka: ponad połowa "sprzętów", w których podróżował MS, była pożyczona.

Pożyczam więc i ja, póki nie korzystam w ciąży i mogę, bo składzik u mnie nieliczny
    Moja tkana i kółkowa są teraz na gościnnych występach u sąsiadki, bo ona sama nie wie, czego pragnie, bo Nówka i ma mętlik w głowie. Popatrzy i popróbuje, i, taką mam nadzieję, zrobimy Gang Chustomatek w klatce A nosidło nawet nie wiem, komu służy, ale pożyczone tutejszej forumce, więc bankowo wróci
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów