Zamierzam z mym mega szczochem wrócić znów do wielo na nocki i szukam czegoś co nas nie zawiedzie znowu-
czego używacie na noce i uważacie za NAPRAWDĘ wyjatkowo chłonne?
Też miałam ten problem - wygrały TotsBots Flexi z otulaczami IV bo maja gumki przy nóżkach. Generalnie ten zestaw był w 99% bezawaryjny w wielu sytuacjach.
A mnie pierwszy raz udało się bezawaryjnie przeżyć noc w AIO Baby Beehinds. Reszta wymiękała.
a u nas jeszcze żadna pielucha nie wytrzymała całej nocy - zawsze muszę zmieniać nawet wonderoosa 2x czasami, pszczółka też tylko na pół nocy starcza ehhhhh mam chyba mega sikacza w domu![]()
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)
Wonderoos mega-sikacza nie wytrzyma - to były moje ulubione pieluchy, tak do 13 miesiącapotem nie dały rady.
Mój mega sikacz potrafi dopajać się w nocy 5-krotnie stąd i pieluszka musi być mega chlonna, bez zarzutu sprawuje się TotsBots Flexi z Flipem.
testowałam konopna formowankę beehinds i też rewelacja tylko pieluszka jest duża i ledwo ją we flipa upchnęłam.
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
hmmm 18 mies sikacz i tylko wonderos v1 daje radę
wonderbula albo cokolwiek z konopna wkladka green kids
od kiedy zlazla w nocy z piersi, to juz obojetnie co
Mój synek w nocy domaga się picia,więc chyba nic nie wytrzymadodatkowo wkładam wkładki bambusowe i konopne.W nocy jak się budzi na picie to go przewijam.Myślę,że dopiero jak zrezygnuje z picia to noc się na jednej wytrzyma.
Jakiś czas temu przeszliśmy prawie całkiem na wielo - "prawie", bo używamy ich w dzień, za to na noc i na dłuższe wyjścia jednak są pampersy... No bo skoro na dwugodzinnym spacerze wielo potrafi mi przecieknąć to tym bardziej przez całą noc (przy pampkach w nocy się nie przewijamy - zresztą za bardzo sobie nawet tego nie wyobrażam, bo Fran budzi się z wielkim krzykiem i tylko cycuś go uspakaja, no i przy tym cycusiu usypia). Wiem, że część z Was jest w 100% na wielo - jakie macie patenty na noc i długie wyjścia? Jakie pieluchy? Czy są w ogóle takie wielo, które przetrzymają nockę?
My w sumie od niedawna na wielo, ale rzuciliśmy się na głęboką wodę i pampersy zupełnie odstawiliśmy z dnia na dzień. I wiesz co, udało nam sięNa nocki super sprawdzają nam się wonderoosy (z dwoma wkładkami oczywiście - może pupa wielka, ale przecieków brak i nockę wytrzymuje spokojnie), albo formowanki konopne lulu nature + flip. Ten ostatni zestaw jest nie do "zdarcia" i jeszcze nas nie zawiódł
Na wyjścia używamy też wonderoosów albo close parents i też spokojnie dłuższy spacer nam wytrzymuje, a jak nie jestem pewna za ile wrócimy to dokładam cieniutką wkładkę konopną i jest ok
Dacie radę, tylko trzeba popróbować różnych patentów tak jak już wiele razy dziewczyny pisały, bo każdemu co innego pasuje.
A dzisiaj pierwszy raz próbujemy na noc zestawik flexi tot+flip. Ciekawe czy rzeczywiście flexi jest taki super jak większość pisze![]()
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu
na noc jedynie któraś z pieluch Lulu Nature lub baby Beeheinds konopna czy też bambusowa (piszę z perspektywy półroczniaka)
Albo Wonderoos - u mojej 2,5 latki ani razu nie przeciekła (używaliśmy przez ok. miesiąc na sam koniec odpieluchowywania nocnego)
na noc zakładam formowanki i otulacz wełniany. Z formowanek polecam lulu bambusową i tb boo. Flexi też się u nas sprawdziły, natomiast wonderoski po 2 godzinach przeciekły tak porządnie, że prześcieradło musiałam zmieniać![]()