Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: mega chłonna na noc - jaka?

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Co na noc?

Jakiś czas temu przeszliśmy prawie całkiem na wielo - "prawie", bo używamy ich w dzień, za to na noc i na dłuższe wyjścia jednak są pampersy... No bo skoro na dwugodzinnym spacerze wielo potrafi mi przecieknąć to tym bardziej przez całą noc (przy pampkach w nocy się nie przewijamy - zresztą za bardzo sobie nawet tego nie wyobrażam, bo Fran budzi się z wielkim krzykiem i tylko cycuś go uspakaja, no i przy tym cycusiu usypia). Wiem, że część z Was jest w 100% na wielo - jakie macie patenty na noc i długie wyjścia? Jakie pieluchy? Czy są w ogóle takie wielo, które przetrzymają nockę?

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

My w sumie od niedawna na wielo, ale rzuciliśmy się na głęboką wodę i pampersy zupełnie odstawiliśmy z dnia na dzień. I wiesz co, udało nam się Na nocki super sprawdzają nam się wonderoosy (z dwoma wkładkami oczywiście - może pupa wielka, ale przecieków brak i nockę wytrzymuje spokojnie), albo formowanki konopne lulu nature + flip. Ten ostatni zestaw jest nie do "zdarcia" i jeszcze nas nie zawiódł
    Na wyjścia używamy też wonderoosów albo close parents i też spokojnie dłuższy spacer nam wytrzymuje, a jak nie jestem pewna za ile wrócimy to dokładam cieniutką wkładkę konopną i jest ok
    Dacie radę, tylko trzeba popróbować różnych patentów tak jak już wiele razy dziewczyny pisały, bo każdemu co innego pasuje.
    A dzisiaj pierwszy raz próbujemy na noc zestawik flexi tot+flip. Ciekawe czy rzeczywiście flexi jest taki super jak większość pisze
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

formowanka plus otulacz wełniany
    zformowanek sprawdzaja sie lulu dodo, formowanki bambusowe z wkladami od yetty oraz bitti boo tylko ja przeczepiam wierzchnia wkladke ze SIO zeby bylo sucho

a poza tym wpisz w szukaja co na noc bo bylo mnostwo tematow o tymi zaraz Cie moderatorzy pogonia

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

na noc jedynie któraś z pieluch Lulu Nature lub baby Beeheinds konopna czy też bambusowa (piszę z perspektywy półroczniaka)
    Albo Wonderoos - u mojej 2,5 latki ani razu nie przeciekła (używaliśmy przez ok. miesiąc na sam koniec odpieluchowywania nocnego)

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

na noc zakładam formowanki i otulacz wełniany. Z formowanek polecam lulu bambusową i tb boo. Flexi też się u nas sprawdziły, natomiast wonderoski po 2 godzinach przeciekły tak porządnie, że prześcieradło musiałam zmieniać
    Patrycja - mama Miłosza (24.08.2007), Łucji i Tobiasza (29.06.2009), Juliusza (01.01.2015) i Ignasia (19.06.2017)

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzięki wielkie! Jak któryś z modów tu wpadnie to proszę o połączenie wątku z tym, który linkuje Baryłka - tam rzeczywiście kopalnia wiedzy jest

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem ile u Was oznacza " noc"

My wieczorem pakujemy się w Lovables Nature Babies albo FlexiTot i wełniak, a później Wonderoos któremu można zarzucić wiele- jednak do kieszeni zmieści się duzo więcej niż przepisowe dwie wkładki, albo moje najnowsze odkrycie- wcale już nie takie nowe;> czyli DreamNights od Bambooty.
    Co nie zmienia faktu ,że jak przychodzi faza na zęby, albo najnowsza fascynacja bidonem, to nic nie pomoże i przeciek nocny jest.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

kubutkowa a co lulu dodo ma od pupci? idzie mi o to czy maluch czuje wilgoć?

u nas niezmiennie sprawdzają się bambusowe formowanki od Yetty z podwójnym spinanym wkładem

Uprawnienia umieszczania postów