Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Mieszany widok

Domyślnie

Aga_o ja na poczatku miałam ciezko z tesciowa ale ja bojowa jestem i nie dam sobie wejsc na głowe zawsze wychodziłam z założenia, ze kochać sie nie musimy!
    I teraz mam spokój - jezeli chodzo o Julke NIC nie zrobi bez mojej wiedzy i zgody bo wie, ze to MOJA córka a nie jej i ja wiem co jest dla niej najlepsze i kto tego nie akceptuje..... wiec nawet nie probuje swoich teorii realizować
    generalnie mamy teraz całkiem fajne stosunki bo kazda wie na czym stoi i nie wkracza na zakazane tereny

Ja uwazam, ze kazda mama wie najlepiej co jest najlepsze dla jej dziecka!!!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

też mam problem z teściową, ale walczę już teraz, bo jak widzę, jak ona 7-mio miesięcznej siostrzenicy mojego męża-to-be daje czekoladę, to mi włosy dęba stają i wolałabym tego uniknąć :/
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    też mam problem z teściową, ale walczę już teraz, bo jak widzę, jak ona 7-mio miesięcznej siostrzenicy mojego męża-to-be daje czekoladę, to mi włosy dęba stają i wolałabym tego uniknąć :/
    i bardzo słusznie (tzn, ze walczysz a nie, ze daje czekolade )
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czyli widzę że wszystko ze mną ok, nie jestem czepialską i kłótliwą babą.Do przyczepienia się miałabym na prawdę kilka powodów, jednak z walczeniem o swoje mam trochę związane ręce, bo teściowa zajmuje się Mariką jak jestem w pracy. Ale są już chwilę że mam jej tak bardzo dość, że myślę o poszukaniu żłobka, a wizyty u babci co drugi tydzień na niedzielny obiad. Przynajmniej Wam mogę się poskarżyć, bo małż uważa że przesadzam, jestem przewrażliwiona itd. A potem słyszę, że przecież mama nam tyle pomaga.

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

zdaję sobie, że to trudne do przeprowadzenia, ale przed powierzeniem dziecka pod opiekę babci, powinno się ustalić REGUŁY. Babcia powinna postępować w zgodzie z Twoimi zasadami wychowania. W praktyce sama wiem, że to trudne, więc wolałabym żłobek niż teściową jako opiekunkę :/
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W pierwsze dni było na prawdę super, ale im dalej w las... och, szkoda gadać A żłobka się boję, że nie dopilnują, że nie zmienią pieluchy, itd... Na prywatny żłobek, albo klub malucha nas nie stać, a w państwowych bywa różnie. Najchętniej wróciłabym na wychowawczy, żeby być z małą częściej. Wtedy miałabym spokojną głowę o to co je i czy po śniadaniu myje jej się zęby i o tysiące innych pierdół. Jakoś mi lepiej jak napisałam to czarno na białym
    Lecę już Laski, pośpię trochę przed jutrzejszą rodzinną imprezką roczkową. Spokojnej nocy

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Gratulacje dla MONICZKI, mojej imienniczki

A co do konfliktów z teściowymi i mamami, u mnie na razie cisza. Moja mama będzie się zajmowała Zochą jak wrócę do pracy i teoretycznie akceptuje moje "metody" jak dotychczas, ale pewnie w praniu okaże się jak będzie. Natomiast widzę wśród znajomych, że niestety taki problem jest i czasem nawet jasne stawianie granic, określanie obowiązkow i sposobów postępowania nie awsze pomaga. Może porozmawiaj na spokojnie z teściową z czego wynika Twoje postepowanie, może jak jej wytłumaczysz to zrozumie, a jak zrozumie to może nawet zaakceptuje (trudniej jej wtedy będzie mówić "bo za moich czasów itp.).

Anais - nie wiem skąd możesz znać Kowala studiował na warszawskim UW w IS, może stąd?

Chustofanka Awatar Monique76
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    W pierwsze dni było na prawdę super, ale im dalej w las... och, szkoda gadać A żłobka się boję, że nie dopilnują, że nie zmienią pieluchy, itd... Na prywatny żłobek, albo klub malucha nas nie stać, a w państwowych bywa różnie. Najchętniej wróciłabym na wychowawczy, żeby być z małą częściej. Wtedy miałabym spokojną głowę o to co je i czy po śniadaniu myje jej się zęby i o tysiące innych pierdół. Jakoś mi lepiej jak napisałam to czarno na białym
    Lecę już Laski, pośpię trochę przed jutrzejszą rodzinną imprezką roczkową. Spokojnej nocy
    Aga_o - zlobka nie ma sie co bac moja Zosia jak ją odbieram jest czyściutka, pachnąca, usmiechnięta i najedzona Tylko na ubraniach nieraz widać co jadła A rano jak wchodzimy do budynku to usmiecha się do wszystkich zwierzaków namalowanych na ścianach, wita się z biedroneczkami na drzwiach i wyciąga ręce do cioć złobkowych - jak by jej było źle to chyba by tak nie reagowała..
    No i chodzimy do panstwowego żlobka na Stanisława Augusta..
    Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
    "I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
    A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm

Uprawnienia umieszczania postów