Strona 8 z 58 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151618 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aaa i budzą się moje dzieci o 5.30 - 6 Starsze i Młodsze, niezależnie od pory zaśnięcia wieczornego... nawet jak J jeszcze śpi to wpada do nas Marysia i woła Mamo Mamo Jasiulek już nie śpi no i.. rzeczywiście już nie śpi TO CHYBA JEST GENETYCZNIE UWARUNKOWANE

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Oby mój Antoś tak wcześnie nie wstawał, bo my oboje z moim Kubą nocne marki jesteśmy, a rano za to odespać lubimy, a w weekendy to już obowiązkowo.
    Moi rodzice mnie oszukiwali... Opiekowali się mną na zmianę - tata pracował na noce, w ciagu dnia byl ze mna - i jak przychodził do domu to chciał odespać. Zaciągał zasłony i jak się budziłam to udawał, że jest noc jeszcze i trzeba iść spać... i tak do południa spaliśmy oboje. Cóż, tak mi chyba zostało, bo do tej pory lubię od czasu do czasu przynajmniej 'pognić w łóżku' przez pół dnia, albo i cały...
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My też jesteśmy nocne marki ale nie znajdujemy zrozumienia u naszych dzieci i żadne osztustwa na nic się nie zdają

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Ja należę do nielicznego grona skowronków , Monika też. Tata Moniki kiedyś był sową, ale już się przestawił. Czasem w weekend pośpi dłużej, czyli np. do 9. Już teraz pilnuje, żeby Monika o 6 była obudzona, bo już chce rytym "pracowy" utrzymać.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

za to u nas poranki roznie...
    raz o 6:30, raz po 7, a czasem i do 8, czy 8:30 Rysiek spi...
    roznie bywa...

podobnie zreszta z Jerzykiem - czasem o 5 sie budzi i cycy nie starcza i musi leciec dokarmienie, a czasem i do 9 sobie pije i podsypia...

za to wieczory wlasciwie wygladaja codziennie tak samo - Wieczory Swistaka
    o 18 kapiel Ju, potem kolacja, sprzatanie, dobranocka, kapiel i Rysio o 20 juz spi, no i ja potem sie bujam z Jerzykiem - to akurat roznie wyglada

generalnie musze teraz jakis rytm robie wyrobic...
    musze odseparowac sie chyba od neta i zaczac sie uczyc do examinow...
    a potem tez jakos uczyc sie na zajecia...
    dzisas....myslalam, ze to bedzie prostsze :/
    Ostatnio edytowane przez martita ; 01-09-2010 o 19:10
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

martita, a ty butlą dokarmiasz bo masz za mało pokarmu?
    Ja homeopatycznie rozkręciłam laktację, jak będziesz chciała to ci powiem jak
    tak sobie rozkręciłam, że musiałam ściągnąć 50-70 ml przed karmieniem bo młody nie nadążał łykać.
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

o rany, to już mamy kolekcje rytmu dnia naszych chuściaków @ Martita dasz rade trzymam kciuki za egzaminy... A ja sie pochwale że własnie o 18 moja przyjaciolka urodziła coreczke niestety w Krakowie mieszkają i do klubu nie wpadnie dobrej nocy dla wszystkich

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

to mi koniecznie napisz na priv

ja dokarmiam przez SNS...w sumie na dobe to jakies 230ml...ale widzialas sama - Jerzyk do wielkich to nie nalezy... (ma 3miesiace i wazy ok.5,5kg...)

z tego co wyniklo w poradni laktacyjnej to ponoc mam niedorozwoj gruczolu piersiowego...no ale to nie znaczy ze karmic nie moge, ale musze dokarmiac...maly przybiera srednio 18gram na dobe...wiec takie minimum jednak...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

martita, pw!
    Mam nadzieję, że pomoże
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    o matko laski...nie mowcie mi o mgr...
    ja jestem teraz na 4 jeszcze roku - mam dwa egzaminy do zdania we wrzesniu, aby zaliczyc 4 rok...
    i jeszcze se wymyslilam drugie studia... 2dzieci, 2 kierunki...fajnie

a przy mgr to bede Was prosic o pomoc :")

bo bede sprawdzac zaleznosc opieki mamy a rozwoju dziecka od 0 do3lat

tak wiec...pomozecie...?
    Jasne

Miumi miałam podobne obawy i chociaż sytuacja na pewno inna, to rzeczywistość zadrwiła z części moich lęków. Marika u babci je ładniej i więcej niż w domu. Zasypia bujana w wózku i bardzo ładnie śpi. Marudzi chwilę po moim wyjściu, ale potem zajmuje się zabawą i psotami. Super sprawą jest to że babcia trzyma się naszych rytuałów Marika np zawsze po śniadaniu i myciu ząbków (od 3 dni czterech!) idzie spać i drzemka trwa min 1,5 godziny. Udało mi się tak ustawić godziny pracy że śniadaniową kaszkę je już u babci i reszta sama się potem ładnie układa. Hamaczki super. A jeśli chodzi o noszenie przez babcie Monisi, to jak jedna da się namówić to druga pewnie wkrótce dołączy. Jakby nie było to z całego serca życzę powodzenia!!

Chustofanka Awatar Ripley
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O bosze! Ja nie mogę tego czytać!! Ja CHCĘ jeszcze jednego maluszka, coby sobie o karmieniu i usypianiu pogadać.... I żeby przy noszeniu już mi kręgosłup nie trzeszczał.
    Tyle dobrze, że sobie w Klubie Gabi, a ostatnio Monikę zamotam

A martita - służę długoletnim () doświadczeniem w opiece nad dziećmi
    Kasia
    Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
    Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ripley, to nic trudnego sama wiesz przecież (hihi), ale póki co mogę czasowo udostępniać Jaśka on chustowo nosidłowy jest na maksa tylko że już do 10 dobił więc trochę cięższy od lalki treningowej

pozdrowienia :* słońce wyszło

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kaś na które piętro go nosisz? Ja moje ok 7,5 kg taszczę na 4 i nie wiem co będzie jak dobije do 10

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aga_o ja też na czwarte ale w chuście czy nosidle jest ok Natomiast jak muszę wejść z fotelikiem samochodowym bo np. pada i nie mam jak się zamotać to już jest masakra

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Dziewczyny i ja dolączam się do mam wychodzacych na czwarte piętro... 8,5 kg plus zakupy mozna wyjsc z siebie

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

U mnie trzecie piętro, oczywiście bez windy, do wnoszenia 8 kg + akcesoria

Chustonówka Awatar kafka

Domyślnie

Chustomamy, mam takie pytanie (mocno początkująca jestem ze swoim Jankiem, więc potrzebuję porady bardziej doświadczonych) - jak ubieracie dziecię pod chustą? Kompletnie nie mam pomysłu na ile może im być tam ciepło (a chyba mam tendencję do "zimnego chowu" i nie chciałabym przesadzić). Domyślam się, że ważna jest grubość chusty..., ale może jakaś wskazówka?
    dziękować, dziękować!

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

jak było cieplo to samo body zakladalam, jak jest chlodniej wygodne spodenki bawełniane, skarpetki, body i bluza z kapturem...moj Julian lubi mieć rączki na zewnątrz więc tak mocno się nie grzeje...a i staram się bodziaszki bez jakis plastikowych nadrukow wkladać bo zauwazylam ze sie poci w tych miejscach. Jak widze, że sie robi chlodno zawsze mam druga pare skarpetek i wtedy julian nie ma wyjscia zostaje owiniety chusta...wtedy obu nam ciepło.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja ubieram tak jak siebie tylko zakładam na skarpetki takie skarpetko butki z HM albo drugie grubsze skarpety, a jak jest bardzo zimno to jeszcze getry na nóżki (pod spodnie) no bo nóżki się nie ruszają tak jak nasze

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

No ogólna zasada jest taka, że chusta robi za jedną warstwę. A że druga zasada mówi, że dziecko ubiera się o jedną warstwę grubiej niż siebie to ja ubieram tak jak siebie i wkładam do chusty + oczywiście czapeczka

wszystko zależy też od tego, że w zimniejsze dni zapinacie się jeszcze razem (po wiązaniu) w dużą kurtkę lub polar (bo wtedy dziecko tak jest w domu), a jeśli nie, to musisz założyć jeszcze jakąś kurteczkę lub bluzę, bo sama chusta przed wiatrem nie ochroni.
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Uprawnienia umieszczania postów