No w sumie jak możesz już podać coś ponad mleczko to chyba będzie lepiejA może tego właśnie jej potrzeba
Kiedy Wy macie czas to wszystko pisac!!!!! ja znowu hurtem
nie znam tych pieluszek ale te o ktorych pisze Martiti znam, ma i jestem zadowolona (te od Mamamaria3). Beilesen nie znam ale wygladaja OK, NB Julke obcierałay ale wiem, ze dziewczyny sa generalnie zadowolone, IB uwielbiam, Yetta super, CP tez super (to ta zielona ktora bede sprzedawała). jak masz jakies pytania co do "słownictwa" pieluchowego to pisz!
ja tez mm raczej jako zło konieczne traktuje (na szczescie Julka sie odstawila jak juz miała 1,5 wiec w ogole mm nie dostawała tylko nabiał w innej postaci)
hmmm.... acoz to za muffiny????!!!![]()
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
Martita podeslj mi proszę namiary na allego na to tanie shea!
www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"
ja piekłam ostatnio muffiny czekoladowe i bananowo-owsiane z żurawinami, o czym poinformowałam wszystkich na fejsie () no i szapata poprosiła o przepis i jak rozumiem czekoladowe nie dość, że posmakowały małżonkowi, to jeszcze podziałały jak afrodyzjak
Bardzo się cieszę, że się udały
Jak do mnie wpadniecie w tym tygodniu to wam też upiekę
aga_o nie ma problemu, wpadaj po kremik, na pw wysyłam adres i telefon
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
www.fotodzieciaki.com
DOULA
![]()
No ja już jestem prawie zdecydowana na używane kieszonki od mi. A we wtorek u Mamamaria3 będą nowe wzory i może coś wybiorę.
Anais dzięki
Andzia i bez ciacha było super
ach i to wypatrzyłam http://www.chusty.info/forum/showthr...t=44965&page=1
hir ju ar, że tak powiem
zgodnie z zamówieniem
Muffiny owsiano-bananowe z żurawinami (12szt)
Składniki:
100 g płatków owsianych (1,1 szkl)
200 g mąki (1,2 szkl)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta sody oczyszczonej
90 g cukru (0,4 szkl)
4 banany
1 jajko
50 ml oleju (3 łyżki)
Sok z ¼ cytryny
80 żurawiny suszonej
Składniki suche połączyć, banany rozgnieść, połączyć z mokrymi składnikami. Mokre i suche niedbale połączyć, dodać żurawiny, zamieszać. Wyłożyć masę do formy wyłożonej papilotkami, piec aż będą rumiane. Nie wyrastają bardzo, nieco ponad papierek.
Muffiny czekoladowe (12szt)
1 i 1/3 szkl mąki
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta sody oczyszczonej
0,9 szkl cukru brązowego (jak nie mam daję zwykły)
1 czekolada biała posiekana
1 czekolada gorzka posiekana
2 jajka
300 ml kwaśniej śmietany
80 g roztopionego masła
Suche składniki do jednej miski (prawie cała czekolada), mokre do drugiej, pomieszać, połączyć razem. Wyłożyć do formy z papilotkami, resztą czekady posypać po wierzchu muffinki. Piec aż do upieczenia(tzn, sprawdzić patyczkiem czy ciasto surowe czy nie). wyrastają zdecydowanie bardziej niż owsiano-bananowe, wiec się nie przestraszcie
Te czekoladowe są mega wypasione, odkąd znalazłam ten przepis piekę raz w tygodniu
Mniam
Życzę smacznego!
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
mniam...cholera a ja nie mam piekarnika
musze was objadac
Szapata, myślę że nie ma co sie pakowac w mm, sama widzialas jak moj Julo wygladal...myśle za anais Ci dobrze poradzila, ja rozszezylam diete przy 5 miechu zeby mniej mleka podawac. Malemu nic sie nie dzialo wrecz smakowaloBy mi bylo wygodnie karmilam w foteliku samochodowym w pozycji pol siedzacej.
Dziewczyny przeciez czekolada to afrodyzjak i bomba energii...ja robie pzepyszna goraca czekolade i to zawsze przez cala zime inaczej bym nie przezyla nocy od 16wiec kiedys wam zrobie
Aga jak sie zdecydujesz na zakup wielo to daj znac, domowie i zrzucimy sie na przesylke
Dziewczyny wracamy jutrohura!!!
Nie wiem czy spamiętałam wszystko - najwyżej będę dopisywać
Andzia - dzięki za gościnęIle Julka ma latek? Bo zapomniałam spytać...
Szapata - kurna nie załapałam, chcesz "zmierzyć" ile masz mleka, żeby wiedzieć ile robić do butli? Tak szy siak jak już musisz czymś dokarmiać to ja też bym obstawiała smakołyki inne niż mmPora już stosowna. I nie martwiłabym się tym czy dziecko się najada - jeśli będzie naprawdę głodna to i sposób i siła na dobre przyssanie się znajdzie.
Aga - niedobrze z tą pupcią MarisiMam nadzieję, że maść od mamy Anais pomoże. Ja gdzieś posiałam przepis na naszą maść, ale może to coś podobnego? U nas zadziałało w mgnieniu oka! A co do brzydkiej kupy... pojęcia nie mam czy to pasożyty. Wiem tylko, że u nas poza 1 przypadkiem, podrażnienia pupy były przez kupy. Gabie czasem zdarza się taka "brzydka" jakby kwaśna czy coś i naprawdę wystarczy, że przegapię ją nawet pół godziny i już są zaczerwienienia
![]()
Klaudia - fajnie, ze wracasz... choć kurcze spotkamy się pewnie nie prędkoChyba, ze znowu spacerowo-weekendowo się uówimy?
Szapata jeszcze raz- ja kiedyś chodziłam tu http://www.efekt-salon.com/ poćwiczyć. I kiedyś masowała mnie tam dziewczyna - fizjoterapeutka po AWF z tego co pamiętam. Rewelacja!
Możesz też spróbować uderzyć do http://www.ckir.pl/ na Majdańską. Moja mama tam biega na rehabilitację i ma też masaże.
Przenosiny - mi tam większej różnicy nie robi i tak Was znajdę![]()
![]()
![]()
Ale dla porządku może faktycznie warto utworzyć nowy wątek?
Ostatnio edytowane przez Limonka ; 15-11-2010 o 10:46 Powód: Wysłałam Miumi na masaże :)
Super, że jutro wracaszJa wiem, że cekolada to afrodyzjak...ale żeby aż tak
![]()
A na gorącą czekoladę piszę się zawsze!
Limonka - masz rację, po prostu jak będzie głodna da znać - z głodu nie padnieZatem niedługo zaczynamy poznawać nowe smaki. poczytam sobie i w razie czego znów się do Was o porady zwrócę
Aga_o - a może te podrażnienia to reakcja alergiczna? wiele razy czytałam, że jakieś alergie mogą się podrażeniami pupy przejawiać. Zobaczymy, czy masci pomogą. Trzymam kciuki!
Szapata, jeśli szukasz masażysty-fizjoterapeuty, to ja chodziłam do baardzo fajnej, kompetentnej fizjoterapeutkiprzy Uniwersamie Grochów, a dokładnie w tym nowym ładnym budynku, co jest luxmed, rosmann i piekarnia oskroba http://www.remed.waw.pl/.
Korzystałam z fizykoterapii, ale są tam też masaże.
Jakoś tak nie skojarzyłam masażu z leczeniem i myślałam,że takiego relaksacyjnego masażu szukasz![]()
helou
aga_o pieluchy od mi. sa ok...reszte to opisala ci andzia...
co do pupci..j3ej...oby masc pomogla
kammik z mieszkanim nie pomoge niestety...
kiedy masz czas na meeting???
szapata to zochalowi zyczymy smaaaczneeegooo
az TAK dzialaja muffiny...? hmmm...trzeba sprobowac
Anais po Tobie tych wypiekoww ogole nie widac!!!
jak z tesciami i mieszkaniem...?
andzia to ta laska na allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=2368185
klaudia to sie trzeba umowickoniecznie skoro wracacie!
pisalam z Kas i juz teskni za domkiem...
my dzis na spacer kolo 15:30 na podskarbinska...ktods chetny?
Podpisuję się pod postem Miumi... Radośnie i przykro jednocześnie.
Wieczorem wyślę Wam linki do zdjęć z naszych plecaczków i Aga - Tobie kilka zdjęć od nas. W pracy mi picasse zablokowali![]()
wiecie..teraz jestem ba forum rowiesniczym i tam jedna pisze do innej co to musiala mala odstawic i pisze jej tak:
ja to bym juz chciała z cyca zrezygnowac, ale u mnie sytuacja odwrotna... mleka ful, Hania ciągnie namiętnie, butla be... tzn herbatka i soczek to ok, mleka nie tknie, choc przyzwyczajałam ja od urodzenia.
No i niestety pozostałe pokarmy podobnie jak Rebe trzeba jej wcikac, karmienie to koszmar... jedynie owoce zjada chetnie, kaszek nie lubi i wciskam jej prawie na siłe...,obiadki tez nie specjalnie...
masakra...az sie trzese...i co to ma wspolnego z dobrem dziecka...?
nie widać? dziękina mnie ciąża rzeczywiście dobrze podziałała, bo po ciąży miałam 5 kg na minusie i na razie się trzyma, ale jak zacznę przybierać, to będę musiała odstawić ciasta
a kocham jeść miłością wielką
jak z teściami? na razie ustalone, że zostajemy gdzie jesteśmy, ale nie wiadomo kiedy znów im się odwidzi... jak sie spotkamy to opowiem ze szczegółami.
ale matka... masakra... szkoda dzidzi
gadałam dziś z klaudią przez tel i ustaliłyśmy, że środa lub czwartek ustawka i do figi z makiemładna pogoda ma być jeszcze w tym tygodniu
aga_O Twoja Marisia jest przecudnamam nadzieję, że kremik na pupkę pomoże
Ostatnio edytowane przez Anais ; 15-11-2010 o 17:57
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
Zaraz ja się będę do Anais po maść uśmiechać - teraz moja ma czerwoną pupę. Pojęcia nie mam od czego... a zmęczona taka, że nawet powietrzyć się nie da rady![]()
Martita szok... co ta za straszne forum...a ta kobieta.... jedni placza z emleka nie maja a inni nie doceniaja.
Aga daj mi znac jak beda nowe wzory, bo serduszka na Julka pupcie raczej nie pasuja... chociaz![]()