Strona 55 z 58 PierwszyPierwszy ... 545474849505152535455565758 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,081 do 1,100 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No w sumie jak możesz już podać coś ponad mleczko to chyba będzie lepiej A może tego właśnie jej potrzeba

Domyślnie

Kiedy Wy macie czas to wszystko pisac!!!!! ja znowu hurtem

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    http://allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-babyland-2-wklady-wawa-i1317903641.html[/url] znacie te pieluszki? Warto je kupić?
    nie znam tych pieluszek ale te o ktorych pisze Martiti znam, ma i jestem zadowolona (te od Mamamaria3). Beilesen nie znam ale wygladaja OK, NB Julke obcierałay ale wiem, ze dziewczyny sa generalnie zadowolone, IB uwielbiam, Yetta super, CP tez super (to ta zielona ktora bede sprzedawała ). jak masz jakies pytania co do "słownictwa" pieluchowego to pisz!

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    szapata, ja się nie będę wymądrzać, powiem tylko tyle co mówi moja mama (która jest dla mnie wielkim autorytetem), że jeśli dziecko powyżej 3 miesiące nie przybiera i ma być dokarmiane, to lepiej zacząć już rozszerzać dietę i wprowadzić 'zupki' niż mleko modyfikowane, które bądź co bądź jest mlekiem krowim i uczula jak cholera (patrz Juluś Klaudii). Zocha ma już 5 miechów, więc i tak zaraz zaczniesz rozszerzanie. Ja bym MM traktowała jak zło ostateczne!
    ja tez mm raczej jako zło konieczne traktuje (na szczescie Julka sie odstawila jak juz miała 1,5 wiec w ogole mm nie dostawała tylko nabiał w innej postaci)

Cytat Zamieszczone przez szapata Zobacz posta
    P.S.Zrobiłam twoje muffiny - niesamowite! pisałam już tez, że chyba jakiś afrodyzjak
    hmmm.... acoz to za muffiny????!!!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Domyślnie

Martita podeslj mi proszę namiary na allego na to tanie shea!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

ja piekłam ostatnio muffiny czekoladowe i bananowo-owsiane z żurawinami, o czym poinformowałam wszystkich na fejsie () no i szapata poprosiła o przepis i jak rozumiem czekoladowe nie dość, że posmakowały małżonkowi, to jeszcze podziałały jak afrodyzjak Bardzo się cieszę, że się udały Jak do mnie wpadniecie w tym tygodniu to wam też upiekę

aga_o nie ma problemu, wpadaj po kremik, na pw wysyłam adres i telefon
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    ja piekłam ostatnio muffiny czekoladowe i bananowo-owsiane z żurawinami, o czym poinformowałam wszystkich na fejsie () no i szapata poprosiła o przepis i jak rozumiem czekoladowe nie dość, że posmakowały małżonkowi, to jeszcze podziałały jak afrodyzjak Bardzo się cieszę, że się udały Jak do mnie wpadniecie w tym tygodniu to wam też upiekę

aga_o nie ma problemu, wpadaj po kremik, na pw wysyłam adres i telefon

dawaj tutaj przepis ja uwielbiam owsiane i cyrynowe z biała czekoladą... no i z rokforem i gruszką.... mniam

a ja obiecuje, ze następnym razem sie poprawie i di kawy cos upiekę
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No ja już jestem prawie zdecydowana na używane kieszonki od mi. A we wtorek u Mamamaria3 będą nowe wzory i może coś wybiorę.
    Anais dzięki
    Andzia i bez ciacha było super
    ach i to wypatrzyłam http://www.chusty.info/forum/showthr...t=44965&page=1
    Ostatnio edytowane przez aga_o ; 14-11-2010 o 23:33

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

hir ju ar, że tak powiem

zgodnie z zamówieniem

Muffiny owsiano-bananowe z żurawinami (12szt)

Składniki:
    100 g płatków owsianych (1,1 szkl)
    200 g mąki (1,2 szkl)
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta sody oczyszczonej
    90 g cukru (0,4 szkl)
    4 banany
    1 jajko
    50 ml oleju (3 łyżki)
    Sok z ¼ cytryny
    80 żurawiny suszonej

Składniki suche połączyć, banany rozgnieść, połączyć z mokrymi składnikami. Mokre i suche niedbale połączyć, dodać żurawiny, zamieszać. Wyłożyć masę do formy wyłożonej papilotkami, piec aż będą rumiane. Nie wyrastają bardzo, nieco ponad papierek.

Muffiny czekoladowe (12szt)

1 i 1/3 szkl mąki
    2 łyżki kakao
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta sody oczyszczonej
    0,9 szkl cukru brązowego (jak nie mam daję zwykły)
    1 czekolada biała posiekana
    1 czekolada gorzka posiekana
    2 jajka
    300 ml kwaśniej śmietany
    80 g roztopionego masła

Suche składniki do jednej miski (prawie cała czekolada), mokre do drugiej, pomieszać, połączyć razem. Wyłożyć do formy z papilotkami, resztą czekady posypać po wierzchu muffinki. Piec aż do upieczenia (tzn, sprawdzić patyczkiem czy ciasto surowe czy nie). wyrastają zdecydowanie bardziej niż owsiano-bananowe, wiec się nie przestraszcie

Te czekoladowe są mega wypasione, odkąd znalazłam ten przepis piekę raz w tygodniu
    Mniam

Życzę smacznego!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

mniam...cholera a ja nie mam piekarnika musze was objadac
    Szapata, myślę że nie ma co sie pakowac w mm, sama widzialas jak moj Julo wygladal...myśle za anais Ci dobrze poradzila, ja rozszezylam diete przy 5 miechu zeby mniej mleka podawac. Malemu nic sie nie dzialo wrecz smakowalo By mi bylo wygodnie karmilam w foteliku samochodowym w pozycji pol siedzacej.
    Dziewczyny przeciez czekolada to afrodyzjak i bomba energii...ja robie pzepyszna goraca czekolade i to zawsze przez cala zime inaczej bym nie przezyla nocy od 16 wiec kiedys wam zrobie
    Aga jak sie zdecydujesz na zakup wielo to daj znac, domowie i zrzucimy sie na przesylke

Dziewczyny wracamy jutro hura!!!

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy spamiętałam wszystko - najwyżej będę dopisywać

Andzia - dzięki za gościnę Ile Julka ma latek? Bo zapomniałam spytać...

Szapata - kurna nie załapałam, chcesz "zmierzyć" ile masz mleka, żeby wiedzieć ile robić do butli? Tak szy siak jak już musisz czymś dokarmiać to ja też bym obstawiała smakołyki inne niż mm Pora już stosowna. I nie martwiłabym się tym czy dziecko się najada - jeśli będzie naprawdę głodna to i sposób i siła na dobre przyssanie się znajdzie.

Aga - niedobrze z tą pupcią Marisi Mam nadzieję, że maść od mamy Anais pomoże. Ja gdzieś posiałam przepis na naszą maść, ale może to coś podobnego? U nas zadziałało w mgnieniu oka! A co do brzydkiej kupy... pojęcia nie mam czy to pasożyty. Wiem tylko, że u nas poza 1 przypadkiem, podrażnienia pupy były przez kupy. Gabie czasem zdarza się taka "brzydka" jakby kwaśna czy coś i naprawdę wystarczy, że przegapię ją nawet pół godziny i już są zaczerwienienia

Klaudia - fajnie, ze wracasz... choć kurcze spotkamy się pewnie nie prędko Chyba, ze znowu spacerowo-weekendowo się uówimy?

Szapata jeszcze raz - ja kiedyś chodziłam tu http://www.efekt-salon.com/ poćwiczyć. I kiedyś masowała mnie tam dziewczyna - fizjoterapeutka po AWF z tego co pamiętam. Rewelacja!
    Możesz też spróbować uderzyć do http://www.ckir.pl/ na Majdańską. Moja mama tam biega na rehabilitację i ma też masaże.

Przenosiny - mi tam większej różnicy nie robi i tak Was znajdę Ale dla porządku może faktycznie warto utworzyć nowy wątek?
    Ostatnio edytowane przez Limonka ; 15-11-2010 o 10:46 Powód: Wysłałam Miumi na masaże :)

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klaudia Zobacz posta
    Szapata,Dziewczyny przeciez czekolada to afrodyzjak i bomba energii...ja robie pzepyszna goraca czekolade i to zawsze przez cala zime inaczej bym nie przezyla nocy od 16 wiec kiedys wam zrobie
    Dziewczyny wracamy jutro hura!!!
    Super, że jutro wracasz Ja wiem, że cekolada to afrodyzjak...ale żeby aż tak A na gorącą czekoladę piszę się zawsze!

Limonka - masz rację, po prostu jak będzie głodna da znać - z głodu nie padnie Zatem niedługo zaczynamy poznawać nowe smaki. poczytam sobie i w razie czego znów się do Was o porady zwrócę

Aga_o - a może te podrażnienia to reakcja alergiczna? wiele razy czytałam, że jakieś alergie mogą się podrażeniami pupy przejawiać. Zobaczymy, czy masci pomogą. Trzymam kciuki!

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Szapata, jeśli szukasz masażysty-fizjoterapeuty, to ja chodziłam do baardzo fajnej, kompetentnej fizjoterapeutkiprzy Uniwersamie Grochów, a dokładnie w tym nowym ładnym budynku, co jest luxmed, rosmann i piekarnia oskroba http://www.remed.waw.pl/.
    Korzystałam z fizykoterapii, ale są tam też masaże.
    Jakoś tak nie skojarzyłam masażu z leczeniem i myślałam,że takiego relaksacyjnego masażu szukasz

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Klaudia na bank zamawiam od Mamamaria3 białą z różowymi serduchami, już ją sobie zamówiłam, a resztę dobiorę z tych które pokażą się jutro. Tyle że zależy mi na dość szybkim zamówieniu, najpóźniej w środę.

Słuchajcie podpisaliśmy umowę i mamy już klucze!! HURRA!!

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Aga_o, super!!! Ciesze się razem z Wami, ale z drugiej strony przykro mi, że się z okolicy wyniesiesz.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

helou

aga_o pieluchy od mi. sa ok...reszte to opisala ci andzia...
    co do pupci..j3ej...oby masc pomogla

kammik z mieszkanim nie pomoge niestety...
    kiedy masz czas na meeting???

szapata to zochalowi zyczymy smaaaczneeegooo
    az TAK dzialaja muffiny...? hmmm...trzeba sprobowac

Anais po Tobie tych wypiekoww ogole nie widac!!!
    jak z tesciami i mieszkaniem...?

andzia to ta laska na allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=2368185

klaudia to sie trzeba umowickoniecznie skoro wracacie!

pisalam z Kas i juz teskni za domkiem...

my dzis na spacer kolo 15:30 na podskarbinska...ktods chetny?
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Podpisuję się pod postem Miumi... Radośnie i przykro jednocześnie.

Wieczorem wyślę Wam linki do zdjęć z naszych plecaczków i Aga - Tobie kilka zdjęć od nas. W pracy mi picasse zablokowali

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Martita, niewykluczone, że ja na spacer pójdę. Gdyby mi się udało, to dam znać.
    Limonka, z niecierpliwością czekam na zdjęcia.
    Aga, czy Ty też masz jakieś zdjątka? Bo coś pstrykałaś

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

wiecie..teraz jestem ba forum rowiesniczym i tam jedna pisze do innej co to musiala mala odstawic i pisze jej tak:
    ja to bym juz chciała z cyca zrezygnowac, ale u mnie sytuacja odwrotna... mleka ful, Hania ciągnie namiętnie, butla be... tzn herbatka i soczek to ok, mleka nie tknie, choc przyzwyczajałam ja od urodzenia.
    No i niestety pozostałe pokarmy podobnie jak Rebe trzeba jej wcikac, karmienie to koszmar... jedynie owoce zjada chetnie, kaszek nie lubi i wciskam jej prawie na siłe...,obiadki tez nie specjalnie...

masakra...az sie trzese...i co to ma wspolnego z dobrem dziecka...?
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    Anais po Tobie tych wypiekoww ogole nie widac!!!
    jak z tesciami i mieszkaniem...?

klaudia to sie trzeba umowic koniecznie skoro wracacie!
    nie widać? dzięki na mnie ciąża rzeczywiście dobrze podziałała, bo po ciąży miałam 5 kg na minusie i na razie się trzyma, ale jak zacznę przybierać, to będę musiała odstawić ciasta a kocham jeść miłością wielką

jak z teściami? na razie ustalone, że zostajemy gdzie jesteśmy, ale nie wiadomo kiedy znów im się odwidzi... jak sie spotkamy to opowiem ze szczegółami.

ale matka... masakra... szkoda dzidzi

gadałam dziś z klaudią przez tel i ustaliłyśmy, że środa lub czwartek ustawka i do figi z makiem ładna pogoda ma być jeszcze w tym tygodniu

aga_O Twoja Marisia jest przecudna mam nadzieję, że kremik na pupkę pomoże
    Ostatnio edytowane przez Anais ; 15-11-2010 o 17:57
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zaraz ja się będę do Anais po maść uśmiechać - teraz moja ma czerwoną pupę. Pojęcia nie mam od czego... a zmęczona taka, że nawet powietrzyć się nie da rady

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Martita szok... co ta za straszne forum...a ta kobieta.... jedni placza z emleka nie maja a inni nie doceniaja.
    Aga daj mi znac jak beda nowe wzory, bo serduszka na Julka pupcie raczej nie pasuja... chociaz

Uprawnienia umieszczania postów