Strona 54 z 58 PierwszyPierwszy ... 44446474849505152535455565758 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,061 do 1,080 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Limonka oooo...to cos kupimy pyszotkowatego
    ja tez mialam taka masc, ale...szczerzemowiac u nas sie nie sprawdzila...a olejek jakos tak...
    ale jaesli Marisi nie pomoze olejek, to chyba warto bedzie do pediatry przejsc pokazac...

szapata, hahaha niezla jestes - zmienna jak pogoda
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Martita na noc smaruje się rzęsy i brwi to twoj kolega? jest swietny od poczatku mi sie podobal...cos pozytywnego z niego plynieenergia...
    Aga kupuj wielo a problemy sie skoncza, moj julek tez od pampersow sie odparzal i jakies czerwone krosteczki mu wychodzily... a teraz zapomnielismy o tym

Dziewczyny szalejecie z tymi spotkaniami, zeby tylko nic sie nie zmienilo po moim przyjezdzie
    Anais zazdroszcze wyzerki

Domyślnie

Dziewczyny dzieki za spotkanie! Było super!

martita zapomniałyśmy przeliczać NaOH jak by co to pisz to Ci policze!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

klaudia juz tersknim za Toba i Julkiem - kiedfy wracacie?

andzia ja wlasnie wiedzialam, ze o czyms zapomnialam
    jak zwykle
    to Ci priv skrobne

dzieki laski za mily czas

Doula

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aha, laski...
    miumi zaproponowala by zapytac modow czy mozemy dostac prawa do edycji tytulu waatku, by moc zapisywac tam termin i miejsce najblizszego spotkania...
    i napisalam do mart i tak jak myslalam - zmiany w postach (watkach) moga dokonywac jedynie autorzy postow (watkow) oraz moderatorzy...
    wiec jedynym wyjsciem ejst by zalozyc nowy watek - w dziale 'Warszawa', i tam sie przeniesc, zostawiajac tu na koncu linka do tego nowego...
    i co Wy na to...?

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za miłe spotkanko

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

dobry pomysł martita, też o tym myślałam, tylko szkoda tego, co tu naskrobałyśmy To jak przeprowadzka w nieznane, ale tu już jest jak w domu
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    aha, laski...
    miumi zaproponowala by zapytac modow czy mozemy dostac prawa do edycji tytulu waatku, by moc zapisywac tam termin i miejsce najblizszego spotkania...
    i napisalam do mart i tak jak myslalam - zmiany w postach (watkach) moga dokonywac jedynie autorzy postow (watkow) oraz moderatorzy...
    wiec jedynym wyjsciem ejst by zalozyc nowy watek - w dziale 'Warszawa', i tam sie przeniesc, zostawiajac tu na koncu linka do tego nowego...
    i co Wy na to...?
    Ja jestem za Jak ktoś będzie miał mało czasu, to szybko sprawdzi, gdzie i kiedy najbliższe spotkanie.

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Martita olejek od Ciebie jest mega skuteczny, pupcia Mariki jest w o niebo lepszym stanie niż rano Dzięki Kochana jak nie wiem co!!
    Ja lubię nasz wątek
    http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...317903641.html znacie te pieluszki? Warto je kupić?
    Ostatnio edytowane przez aga_o ; 14-11-2010 o 16:45

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

mi jest obojetne, mozemy sie przeniescchoc faktycznie tu sie czuje jak u siebie...u nas
    prawdopodobnie wracam we wtorek, ale cos mnie kolano od 4 dni bardzo bardzo boli i nie wiem o co cho...musze isc do lekarza i chcialabym tu bo o polowe nizsze ceny niz w wwa
    Aga ja tych pieluszek nie kojarze, szukaj na bazarku i moze u naszych forumowiczek...zawsze to taniej.
    Ostatnio edytowane przez klaudia ; 14-11-2010 o 16:55

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

no to laski jakos zdecydujmy czy zostawiamy jak jest czy przenosimy sie na nowy watek...
    mi tam 'gans-egal'...obojetne totalnie...bo i tak sledze forum na biezaco

aga_o ciesze sie ze pomogl olejek
    to olejek zimnotloczony z nagietka lekarskiego...
    co do pieluch, ja tych nie mialam akurat, ale na forum sa kiepskie opinie, ze rozwarstwia sie pul i generalnie ze to slaba jakosc, tu 2watki: http://www.chusty.info/forum/showthr...light=babyland http://www.chusty.info/forum/showthr...light=babyland
    ale ja Ci z tych tanich to polecam pieluchy od Mamamaria3 - ja mam taka od nmiej one-sie kieszonke pul minkee (to ten taki misiaty, aksamitny) we wzor tygrysa - jest swietna, a tanmia - chyba 34zl...tez na allegro-ale pisz do niej nawet tu, nA forum, to ona: http://www.chusty.info/forum/showthr...ZKI-PUL-MINKEE

klaudia, no to czekamy
    wyzdrowiej, bo czekaja nas dluuuugie spacery

Doula

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aga_o tu na forum te pieluchy od MamamaRii3 za 29zloty - taaaniocha! a sa swietne i...sliczne

i tanio jest jeszcze tu, a sprawdzone: http://www.wielorazowo.pl/
    Ostatnio edytowane przez martita ; 14-11-2010 o 18:28

Doula

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Dziewczyny jeszcze raz sorki za zamieszanie ze spacerem...bardzo przepraszam.

Co do przenosin - mi tu dobrze ale w sumie sensowniej byłoby się przenieść, żeby nowym dziewczynom łatwiej było się (i nas) odnaleźć. Więc ja jestem za przenosinami.

Słuchajcie, mam dwa pytania w sumie:

o jakiegoś masażyste/tkę w okolicy, albo przynajmniej nie na ursynowie (tam byłam ostatnio ale za daleko mi teraz).

o dokarmianie Zośki. W sumie karmimy się ostatnio częsciej jakoś, no ale kurcze mam wrażenie, że Zośka kończy jeść wcześniej niżyby chciała, bo po prostu przestaje lecieć łatwo. pokarm jest, czuję to, ale ona za płytko się przysysa no i łapie tylko ten pierwszy strumień a na drugi nie ma cierpliwości wg.mnie. Czasami, baaardzo rzadko po chwili marudzneia przyssie się do tego samego cycka po raz drugi dobrze i wtedy wysysa więcej. Praca z laktatorem (odciagam na dokarmianie a nie na pobudzenie laktacji, więc ok. godziny po kamrieniu) zaczyna średnio wyglądać. jeden cycek odmówił wspólpracy całkowicie. wypływ jest tylko wtedy gdy odciągam z drugiego. No i zastanawiam się czy jak nie będę w stanie więcej odciągnąć to czy nie podawać jej dodatkowo mm? Nie chodzi mi o wagę jako taką, ale o jej jedzenie. Sama nie wiem co robić. Chciałabym się jakoś przygotować do powrotu do pracy, od stycznia, i dlatego opcja "karmić się częsciej" wtedy nie będzie się sprawdzała HELP

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Szapata, jeśli chcesz "jakiegoś" masażystę w okolicy, to ja byłam raz tutaj http://www.oceanurody.com.pl/, garwolińska róg kobielskiej.
    Nie wiem czy jest godny polecenia, bo ja na masażu byłam trzeci raz w życiu i ciężko mi porównywać, ale w zasadzie byłam zadowolona. Moje zastrzeżenia budzi jedynie jego gadatliwość, bo mimo, że mówił ciekawie to ja na masażu wolałabym się wyłączyć.
    Przy okazji polecam kosmetyczkę, która tam urzęduje .

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

szapata - z masazysta nie pomoge, ale moge jedynie napisac ze na Grenadierow, naprzeciwko szpitala jest szkola masazystow...wiec moze tu kogos moga polecic z okolicy...?no nie wiem...ale mysle, ze gdybym szukala to pewno bym tu do tej szkoly zajrzala
    co do karmienia Zochy...czy ja dobrze rozumiem, ze Ty bys chciala, zeby ona jadla wiecej na raz...? a co za tym idzie zeby karmien bylo mniej-byly rzadsze...?
    to IMO mysle, ze ni dy ry dy...bo wedlug mnie Zochal ma maly zoladeczek i nawet jesli ona spija tylko to z pierwszego wyplywu mleczko to jej tyle starczy by brzunio napelnic i nie czuc glodu...zapewne, jesli bys jej podala butle-nawet bezposrednio po karmieniu to pewno z dwojga zlego sie dossie, no, ale nad butla to sie meczyc nie trzeba, i wtedy sie odzywa instynkt jaskiniowca, jak ja go nazywam, czyli 'jak daja to biore' (a jak bija to uciekam ) co moze doprowadzic do tego, ze jej zoladeczek sie rozciagnie i wtedy zwiekszy sie ilosc zapotrzebowania na mleczko jednoposilkowe, a do za tym idzie - wydluza sie przerwy miedzy karmieniami...i to jasne jest jakies wyjscie, ale...powiem Ci szczerze, ja tez mialam takiego Rycha - ciekawego swiata, co sie wszedzie spieszyl i chcial najesc sie i leciec dalej...i niestety...ale butla odebrala nam cycowanie skutecznie w 6miesiacu jego zycia...i to nawet te karmienia nocne, na spiocha...bo po prostu byl bunt przy piersi, bo z niej nie lecialo...a z niej nie lecialo z dwoch powodow - raz, ze tak to juz jest, ze do wyplywu piersi potrzebna jest oksy, a oksy wydzielana jest przez ssanie, a dwa, ze przez rzadsze karmienia, po prostu mleka bylo mniej i piersi byly malo stymulowane, przez co trzeba bylo sie dfziecku troche napracowac by ten wyplyw uruchomic...
    wiem, ze Zocha to nie Rysio i wiem, ze Twoje piersi to nie moje, ale...jak mam byc szczera...to ja bym Ci radzila zostawic to jak jest...czyli jesli masz opcje dokarmienia tylko raz swoim, jak to teraz robilas i to dodatkowo sluzylo przyrostowi malej, to bym nie dawala mm na razie...aha, a mam pytanie - to dokarmienie z flachy co teraz robiliscie, to Ty podawlaas butelke czy Kowal....? bo IMO lepiej by bylo jesli to by Kowal robil...wtedy w Zosinej glowce ulozylo by sie to tak: mama = cyc, nie-mama = butla...i wtedy jak wrocisz do pracy, to obojetne czy Twoj pokarm, czy mm a mala z flachy ciagnac da rade, a jak Ty przyjdziesz do domu, to mala sie dossie do biustu Twego - ona bedzie miala wtedy juz pol roku skonczone, wiec moze bedzie jakies zupki czy inne przecierki jesc w ciagu dnia, wiec tym bardziej...
    ale wiadomo - zrobisz jak uwazasz
    a jak Ty bys chciala ja dokarmiac w ogole...? po kazdym karmieniu...? a bedziesz tez odciagac po karmieniu...?
    Ostatnio edytowane przez martita ; 14-11-2010 o 20:48

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Szapata ja dokarmiałam małą od jakiegoś 3-4 miesiąca aż do rozszerzania diety, ze względu na za słabe przybieranie na wadze. I tak jak pisze Martita, od butli był głównie tata, a nawet jeśli ja dawałam bebiko to najpierw z butli, a potem obowiązkowo cyc. Efekt był taki że Mariśka szybko wyrównała do 3 centyla, a przy okazji wydłużyły się przerwy między posiłkami. Przy rozszerzaniu diety stopniowo zamieniałam karmienia mm na kaszkę i owoce, potem doszły jeszcze zupki i butelka poszła zupełnie w odstawkę ok 7-8 miesięcy. Marika nie odstawiła się od piersi i nie przestała ładnie się przysysać.

Z pupą mamy już tragedię, po jakimś czasie bez pieluchy było już świetnie, zostały tylko czerwone kropki, ale założyłam huggisa na 2 godziny i jest masakra, jeszcze gorzej niż rano ;( Nie pozostaje nic innego jak zapisać się do pediatry i na szybko skołować wielo. Nie wiem co się dzieje, bo wcześniej nie było żadnych takich problemów, nosiła różne pieluchy i nic się nie działo, a teraz taka akcja że płakać się chce. Do tego kupa nieładna znowu z białymi kulkami, nie wiem czy to pasożyty mogą być??

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cześć gaduły

Słuchajcie, może coś wiecie/słyszałyście. Szukam pilnie mieszkania do wynajęcia, trzypokojowego (albo cztero, jeśli cena sensowna , najchętniej w nowym budynku, umeblowanego. Żeby było blisko do cywilizacji i przystanków
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

szapata, ja się nie będę wymądrzać, powiem tylko tyle co mówi moja mama (która jest dla mnie wielkim autorytetem), że jeśli dziecko powyżej 3 miesiące nie przybiera i ma być dokarmiane, to lepiej zacząć już rozszerzać dietę i wprowadzić 'zupki' niż mleko modyfikowane, które bądź co bądź jest mlekiem krowim i uczula jak cholera (patrz Juluś Klaudii). Zocha ma już 5 miechów, więc i tak zaraz zaczniesz rozszerzanie. Ja bym MM traktowała jak zło ostateczne!
    ja znam dobrą fizjoterapeutkę co mieszka blisko ciebie, dam ci namiary na priv

aga_O moja mama wypisuje mi na receptę rewelacyjną maść do pupy, jak chcesz to ci dam w słoik, a jak bedziesz zadowolona, to ci podam skład
    klaudia, my też tęsknimy za tobą i Julkiem, jeśli chodzi o spotkanie to w tym tygodniu zapraszam do siebie jakby co coś dobrego upiekę
    IMO przenośmy się! dla wygody i porządku
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Anais bardzo chętnie, mogłabym jutro popołudniu po nią podjechać jeśli będziesz miała czas
    Czy to są dobre kieszonki? http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=45070
    I tutaj pozycja 1 http://www.chusty.info/forum/showthr...t=45311&page=1
    Szukam tanio a dobrze i powiem Wam że nie rozumiem połowy z tego co czytam w opisach

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Martita, Miumi -dzięki, skorzystam niedługo pewnie i dam znać

Martita, co do karmienia mm to niejestem przekoananw ogóle, na razie to hipetetyczna sytuacja. Tylko Kowal kamri z butli i to po tym, jak Zośka skończy jeść pierś. Ja odciagam wieczorami, godzinę lub więcej po karmieniu wieczornym. Po prostu marti mnie to "blokowanie się" jednego cycka, chociaż teraz w niego całkiem spoko leciało...ech...nie dojdziezs

Aga_o - Po prostu marwtie się, czy Młoda będzie się najadała wystarczająco z butelki, bo nie wiem ile jej wystarczy zeby się najeść. Ale nar azie no stress, jakoś damy radę, spróbuję dwa razy dziennie odciagać i któregoś dnia ją nakarmić z butelki, potem odciagnąc w porze karmienia i zobaczyc ile mleka będzie.

Anais - dzięki za info od mamy. No własnie tak się wahałam z tym rozszerzaniem, bo też uważam, ze mm bez sensu Tego głosu potrzebowałam P.S.Zrobiłam twoje muffiny - niesamowite! pisałam już tez, że chyba jakiś afrodyzjak
    Ostatnio edytowane przez szapata ; 14-11-2010 o 22:16

Uprawnienia umieszczania postów