Strona 52 z 58 PierwszyPierwszy ... 242444546474849505152535455565758 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,021 do 1,040 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

sory-gregory - my wielorazowi wiec za pieluchy dziekujemy...
    ale mozecie sprobwoac sprzedac na allegro - ludzie sprzedaja i wiem, ze schodza...
    albo oddac do domu malego dziecka...albo do szpitala jakiegos...
    ja tak zrobilam z moimi pieluchami co nam zostaly - oddalismy do szpitala dzieciecego

andzia - olej rycynowy etz super wzmacnia wlosy
    ooo...to jak sie w niedziele spotkamy, to bedziemy sobie kalkulatory robic mydlowe
    wtedy tez sie obliczy ile tej wody destyloweanej - super, dzieki
    no i swietnie, ze drzewko sie podoba - to taka namiastka kwiatka od moich chlopakow
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ah, andzia ja sie smarowalam cala karite...ale nie ejstem w stanie zdzierzyc jednak zapachu na tak dlugie 'maszkiecenie'...no jednak nie...
    dlatego uzywam miejscowo...
    a i olej rycynowy to w aptece mozna dostac - fiolka 30gram to jakies 6zlotych chyba...wiem, bo rpzed porodem kupowalam (o.rycyowny kiedys uzywano zamiast oksytocyny czy prokwokacji na wywolanie porodu...)

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Andzia ja niedzielę całą mam wolną i chętnie na spacer się spotkam, a potem i kawką nie pogardzę
    Martita och naczytałam się o oleju rycynowym jak już byłam w terminie i powiem Ci że do tej pory nie jestem w stanie zrozumieć jak można wypić coś tak obrzydliwego, fuj. Dla wywołania porodu latałam po schodach pod byle pretekstem i "gimnastykowałam" się z mężem, ale jakoś nie przyniosło to żadnego efektu. Musieli wyprosić mi szpitalnie pociechę z brzucha
    Mariśka przestaje budzić się w nocy z płaczem Wczoraj i dziś (już zdążyła mieć jedną pobudkę) siadała tylko i się rozgląda zamglonymi oczkami, a jak widzi że jestem koło niej, to nie wymaga cyca, tylko przytuli się i śpi dalej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    andzia - olej rycynowy etz super wzmacnia wlosy
    ooo...to jak sie w niedziele spotkamy, to bedziemy sobie kalkulatory robic mydlowe
    wtedy tez sie obliczy ile tej wody destyloweanej - super, dzieki
    no i swietnie, ze drzewko sie podoba - to taka namiastka kwiatka od moich chlopakow
    ja Julce na noc zakładałam jedorazowe bo przesikiwła wszystkie wielo teraz juz spi w wielo wiec nam jakies resztki zostały... no musze to gdzies oddac
    to musze ten rycynowy kupic!

ja tak kombinuje, zeby tym karite to sie nie codzinnie tylko jakos tak na zmiane z kokosowym - zobaczymy

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    Andzia ja niedzielę całą mam wolną i chętnie na spacer się spotkam, a potem i kawką nie pogardzę

Mariśka przestaje budzić się w nocy z płaczem Wczoraj i dziś (już zdążyła mieć jedną pobudkę) siadała tylko i się rozgląda zamglonymi oczkami, a jak widzi że jestem koło niej, to nie wymaga cyca, tylko przytuli się i śpi dalej.
    to o ktorej i gdzie w niedziele!?

Super, ze Mariśka ładnie spi! Juka tez tak ma, ze jak sie budzi w nocy to mowi tylko "mama reka" i to znaczy, ze mam ja mocno przytulic i wtedy spi dalej!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    ah, andzia ja sie smarowalam cala karite...ale nie ejstem w stanie zdzierzyc jednak zapachu na tak dlugie 'maszkiecenie'...no jednak nie...
    dlatego uzywam miejscowo...)
    a czym smarujesz "po całosci" ze tak powiem ? jakims olejkeim?
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Może wreszcie zaczną się spokojniejsze noce Aż któregoś pięknego poranka powiem że się wyspałam, haha o ile do północy nie będę siedzieć na chustoforum. Mam nadzieję że te niepłaczące pobudki oznaczają odzyskiwanie zaufania do rodziców i że teraz będzie już tylko lepiej.
    Andzia najchętniej jakoś 11-12, masz skaryszewski niedaleko? Tak dawno tam nie spacerowałam. Jak będzie ładna pogoda to poszłybyśmy na plac zabaw może??
    Karite takie śmierdzące?? Ja jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o eco kosmetyki, teraz pierwszy raz zamówiłam

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aga_o wstyd sie az mi przyznac ale ja sprobowalam oleju rycynowego...
    bylam w szpitalu, nie chcialam oksy-a mnie czekala (mimo, ze bylam przed terminem), a wiedzialam ze mnam rozwarcie tak na 3, nawet 4 palce, wiec... nie wiem czy to to zadzialalo czy nie, ale nastepnego dnia maly byl na swiecie...
    choc olej rycynowy dziala drazniaco na jelita-powoduje mocne pobudzenie i...no srake a ja nic takiego nie mialam...ale kto wie, kto wie...
    no i swietnie ze Marisia spokojnie spi...

andzia - Rys tez jak sie budzi to mowi: Łapa - i wtedy wystarczy trzymac go za raczke...czasem chce pic, czy wysmarkac sie, a czasem mocno przytulic
    my mamy lozka polaczone, tzn.jego lozeczko bez boku dostawuione jest do mojej wersalki...z Jerzykiem spie-to norma
    a co do smarowidel - kiedys karite, potem karite nazmiane z kokos, potem przeszlam na olej z pestek winogron i olej krokoszowy - i tak jest do teraz czasem doidaje do oleju z pestek winogron troche oleju ze slodkich migdalow...ale powiem szczerze ze idkad uzywam czarnego mydla to smaruje sie z przyzwyczajenia...nawet marsylskie mnie tak nie nawilzalo!

a co do jutra - ja jestem otwarta
    moze jakos kolo 11....? skoro andzia ma czas do 14...tylko gdzie?

Doula

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    Andzia najchętniej jakoś 11-12, masz skaryszewski niedaleko? Tak dawno tam nie spacerowałam. Jak będzie ładna pogoda to poszłybyśmy na plac zabaw może??
    Karite takie śmierdzące?? Ja jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o eco kosmetyki, teraz pierwszy raz zamówiłam
    Mi karite nie smierdzi wczoraj sie posmarowałam karite nilotica - SUPER!!!!

dla mnie to kokosowe za mocno koksem pachnie...

11 dla mnie OK.
    Skaryszak tez moze byc ale to do mnie troche daleko wiec wtedy bez kawy albo mozemy zaczac od kawy u mnie a potem na spacer do parku na Kwatery głównej (koło basenu szuwarek), albo najpier park a potem kawa
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Matko nie wyrabiam z wami czytam i juz nei wiem na co mam odpisać.
    Co do mydełek to kurcze i ja bym z wami poprobowała... jak wroce to zgarne Anke sprzeda nam tajniki...ma podbno swietny kalkulator
    Juz nie moge sie doczekac tych moich pachnidelek. Ja stosuje olej z pestek moreli na twarz, karite na suche miejsca i malemu przed wyjsciem na pole, a olej z awokado do kapieli (w ogole wolę oleje stosowac do kapieli badz na mokra skore)
    Ja za pampersy dziekuje, mam wielo i kazdemu bym polecila...juz rozumiem szalenstwo martityna tym punkcie

Oj dziewczyny tesknie za wami, wracam w poniedzialek i moze wybierzemy sie wreszcie do figi?

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

dziewczyny a ktora z was ma profil na fb? znajdzcie mnie jak coś Klaudia WcisloAnais juz to zrobila

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aaaa wlasnie andzia Ty nilotice masz!!! to dlatego to w ogole nie pachnialo..bo sie tak zdziwilam wlasnie
    bo normalne karite taki ma zapach...orzechowo-czekoladowy...jakby ziemisty...troche palony...no dosc specyficzny - ja lubie ale nie za wiele
    a co do jutra ja otwarta jestem

a kto dzis bedzie...? miumi, Limonka, ja...?

klaudia no przyjezdzaj przyjezdzaj!!! do figi i do innych
    a z ta Ania to koniecznie sie musismy spotkac!!!
    ja mam kalulator z niemieckiej strony naturalseife - jest fajny, ale nie kumam tych procentow - bo to trzeba soibie samemu wybrac czy 4% czy 10%...

aha, fb nie mam
    i miec nie bede, bo i tak mi net zabiera maaase czasu...

Doula

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Kurcze, pada
    I co teraz?

[edit] Ja nie idę w deszcz. Twardzielka ze mnie nie jest . Martita, jakoś się umówimy z tymi kosmetykami, ok? Może jakoś po południu bym podeszła w weekend albo w ciągu tygodnia?
    Ostatnio edytowane przez miumi ; 13-11-2010 o 12:18

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

eeee no miumi przeciez taka wypasiasta kurteczke macie...
    my sie zaraz zbieramy - cos maly przycial komara przy cycu ale zaraz wyjdziemy - mozesz dojsc jakby co...

Doula

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Martita, namówiłaś mnie. Wychodzę też.

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

miumi super ze sie dalas wyciagnac
    jak kurtka sie sprawdzila? u nas byl jednak przeciek

Limonka prosze tu przepis podstawowy na ciasto:
    Ciasto dyniowe

1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta soli
    2 jaja
    1/2 szklanki rozgotowanej i zmiksowanej dyni
    1/2 szklanki oleju
    pestki dyni lub cukier puder

Wymieszać mąkę, cukier, proszek, sodę, sól i cynamon.
    Zmiksować jajka z dynią i olejem, wsypać sypkie składniki, dokładnie wymieszać.
    Ciasto wlać do formy wyłożonej pergaminem, obficie posypać pestkami dyni (jeśli je mamy, chociaż nie jest to konieczne). Piec 40 minut w temperaturze 180°C. Sprawdzić patyczkiem, czy upieczone.
    Jeżeli nie posypaliśmy pestkami dyni, możemy oprószyć cukrem pudrem.

Wchodzi do formy 23 x 23 cm.

ja raz oblalam czekolada i posypalam platkami migdalowymi-super pycha! wiorki na czekoladzie tez fajne...
    jas dodaje tez lyzke przypraw korzennych - fajnie komponuje...
    i moznas vdodac do srodka, jak do keksa, jakies bakalie czy pestki
    troche jak piernik...takie ma byc - smacznego

Doula

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aha, a super przepisy dyniowe tutaj w Festiwalu Dyni 2010: http://www.beawkuchni.com/2010/11/fe...anie-2010.html

a i tu jest ten klasyczny przepis na swieto dziekczynienia czyli taka tarta krucha:
    http://cynamonioliwka.blogspot.com/2...-krzykiem.html
    ale IMO tamto wczesniejsze szybsze, tansze, smaczniejsze i dlugo swieze,...to juz takie nie jest...
    Ostatnio edytowane przez martita ; 13-11-2010 o 15:30

Doula

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

olejek rycynowy jest jeszcze świetny na rzęsy i brwi
    Ostatnio edytowane przez klaudia ; 13-11-2010 o 16:28

Domyślnie

jestem teraz na 5 minut jaka decyzja co robimy jutro? wpadacie na kawe?

zajrze to pewno po 23 i jezeli wygra opcja kawowa to wtedy wysle Wam adres
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Martita i Miumi - dzięki za miły spacerek! Kurcze z Wami to nawet deszczu nie czuć

Aga - my dopiero przechodzimy na 4. Zakładam, że one jakościowo takie same jak 3? Czyli masz wybawienie od zbędnych zapasów Umówimy się jakoś w tygodniu OK?

Napiszcie pliss gdzie i o której spotykacie się jutro. Póki co na 90% to i my się piszemy. O ile nie utknę z dynią

Właśnie skończyłam przemeblowanie u Gabrychy - jest któraś chętna na łóżeczko dla lalki???

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ooo widzisz klaudia - nie wiedzialam...i to nalezy smarowac rzeski i brwi tym tak...?
    jak bede sobie odzywke robic na wlosy to smarne wtedy tez brwi, a co

andzia, ja jestem za kawkowa wersja...dzis jednak troche mokro bylo, an jutro ma byc podobnie...a spacer to i tak my zaliczymy idac do Ciebie

Doula

Uprawnienia umieszczania postów