Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Mieszany widok

Domyślnie

Matko! Kiedy Wy to wszystko zdazyłayscie napisac

Ja dopiero teraz mam chwile!!!

Dzieki za super spacer!!! My jeszcze po obiedzie zaliczyłysmy poczte i kolejny plac zabaw

Anais
    dzieki za pachnidła!

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    andzia - no i choinka zapomnialam o te foto spytac...bo my bysmy chcieli taka jakas mini sesje u Ciebie...moglabys mi jakies szczegoly na pw naqpisac?
    Twoja cora jest zaaaawodowa
    mam nadzieje, ze mydelko sie spodoba
    No właśnie poromansowałyśmy mydełkowo, a zapomniałyśmy fotowo! Wysle Ci na pw info - jak by co to dzwon! albo zapraszam na kawę np. w niedziele

Co do pachnideł to teoretycznie nie trzeba w lodówce?!

A czy ktoras z Was miesza z czymś karite (oprocz mydła oczywiscie)? Czy smarujecie tylko samym?! I jak ze złotym? tez samo?

ja wcześniej miałam kokosowy (troche inaczej wygladał i sie zachowywał niz ten i ja nim poprosty smarowałam całe ciał - al ja mam b. sucha skore!

nastepnym razem mam ochote na ten z pestek moreli

Bardzo sie napaliłam na robienie mydeł juz sobie wymysliłam jakie chciałabym zrobic

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    super laseczki było
    Antoś znowu śpi... nie wiem co jest z tym moim dzieckiem dziś, spał do 10.20... o 11.20 znów zasnął na spacerze i spał prawie do 13. a o 14.30 znów zasnął... więc nie wiem, ale temperatury nie ma, więc może poprostu taki dzień.

dzięki martita za chustę i linki, będziemy ćwiczyć potrzebna ci jakoś teraz? czy mogę sobie chwilę potrzymać?
    szapata, mój kuba zachwycony książką mam nadzieję, że buty będą spoko, troszkę mi się nie doprały z przodu, za co przepraszam, ale myślę, że jak jeszcze raz poczyścić to zejdzie

pozdrawiam mamuśki
    sama bym cały dzien dzisiaj chetnie przespała

Jak bedziesz chciała kołkowa to ja mam jezeli jej nie sprzedam to mozesz pozyczyc bo ja nie bede uzywała!

chetnie sie ustawie w kolejce do pozyczenia ksiazki

Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    aga_o Ty też jesteś bussines woman przecież pracujesz i Mamą jesteś - to mało?? Daj spokój!

szapata - szacun ja też chwilowo bez porządnej formy - na basenie podobnie jak Ty, a po pierwszym treningu jeździeckim po porodzie chodziłam jak nie przymierzając - młody ułan
    Ja własnie sie zbieram, zeby sie wybrac na konie ale az sie boje po TAKIEJ przerwie...

chorowitkom życzę zdrowia i zabieram się za tort z żubrówka i musem z białej czekolady na jutro...
    mniam jak by Ci tego tortu zostało
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Kaś, dzięki za komplementy
    Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta

sama bym cały dzien dzisiaj chetnie przespała

Jak bedziesz chciała kołkowa to ja mam jezeli jej nie sprzedam to mozesz pozyczyc bo ja nie bede uzywała!

chetnie sie ustawie w kolejce do pozyczenia ksiazki

mniam jak by Ci tego tortu zostało
    No tak, ale teraz mój maluch jeszcze nie spi, usypiany był już 4 razy i za każdym razem otwiera oczy i się śmieje, guga i nie chce spać!
    jak się z kółkową polubimy to chętnie pożyczę
    Jak tylko Kuba przeczyta to dam znać i ci pożyczę, nie ma problemu
    Tort na jutrzejsze urodziny mojego taty, jest na wypasie!

a co następnego zamówienia to ja też chętna, dajmy sobie ze 2-3 tygodnie na potestowanie tego co teraz zamówiłyśmy i zbieram nowe zamówienie, bo tego kokosowego mi się chce!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

szapata - no tak podejrzewalam, ale wolalalm spytac
    wiesz co...niby nie trzeba w lodowce trzymac, a jak trzeba to na opakowaniu jest napisane, ale ja...jakos tak nie wiem, ale trzymam w lodowie i tylko niewielkie ilosci mam na zewnatrz - tego i tak sie uzywa na prawde nie wiele...

oooo widzisz Kas -0 karite do ust mowisz! musze sprobwowac

aga_o - odzywka z olejem kokosowym do wlosow, jest rewelacyjna!!! tylko dzieki temu mam w ogole wlosy
    bo mi garsciami wypadaly - i to juz w ciazy!
    ja to robie tak - rozpuszczam dwie lyzki oleju kokosowego i dodaje jeszcze lyzke oleju rycowego i wcieram we wlosy potem zawijam w cieply recznik i tak laze z 20-30minut i potem pod prysznic i umyc glowe dokladnie - suuuper!!!

limonka super, ze z mala lepiej...to widzimy sie jutro ?

Kas spokojnego weekendu - oby taki byl...

Anais ufff...uspokoilas mnie...
    a jak tam kolkowa? probowaliscie juz cos?
    czy caly dzien przespaliscie

andzia - ooo...to ja sie pisze na jakis meeting niedzielny - jeszcze sie ugadamy, moze wieksza ekipa sie utworzy
    koniecznie mi musisz powiedziec jaka ta masz recepture wymyslona
    ja sobie wymyslilam tez...ale mam problem z tym procentem NaOH...ten caly niezmydlony tluszcz, czy inaczej procent nadwyzki tluszczu...
    ...jak robilam za pierwszym razem, to po prostu robilam na najmniejsza ilosc tego...i wtedy wychodzil niby najwiekszy procent...
    troche tego nie kumam, no ale...wtedy wyszlo, to moze i teraz wyjdzie
    musze tylko wode destylowana ,kupic - bo tego nie mam...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O na niedzielę to i ja bym się pisała. Dziewczyny zlitujcie się nad tymi moimi pampersami, której maluch nosi 4??

Domyślnie

a co następnego zamówienia to ja też chętna, dajmy sobie ze 2-3 tygodnie na potestowanie tego co teraz zamówiłyśmy i zbieram nowe zamówienie, bo tego kokosowego mi się chce!
    ja mysle, ze tego co ma starczy mi na dłuzej niz 3 tygodnie a kokosowy moze Kuba przywiezie w duzych ilosciach to sie podziele

a ktoras tym karite sie smaruje cała?

aga_o - odzywka z olejem kokosowym do wlosow, jest rewelacyjna!!! tylko dzieki temu mam w ogole wlosy
    bo mi garsciami wypadaly - i to juz w ciazy!
    ja to robie tak - rozpuszczam dwie lyzki oleju kokosowego i dodaje jeszcze lyzke oleju rycowego i wcieram we wlosy potem zawijam w cieply recznik i tak laze z 20-30minut i potem pod prysznic i umyc glowe dokladnie - suuuper!!!

andzia - ooo...to ja sie pisze na jakis meeting niedzielny - jeszcze sie ugadamy, moze wieksza ekipa sie utworzy
    koniecznie mi musisz powiedziec jaka ta masz recepture wymyslona
    ja sobie wymyslilam tez...ale mam problem z tym procentem NaOH...ten caly niezmydlony tluszcz, czy inaczej procent nadwyzki tluszczu...
    ...jak robilam za pierwszym razem, to po prostu robilam na najmniejsza ilosc tego...i wtedy wychodzil niby najwiekszy procent...
    troche tego nie kumam, no ale...wtedy wyszlo, to moze i teraz wyjdzie
    musze tylko wode destylowana ,kupic - bo tego nie mam...
    dobre to do włosów!! a rycynowy po co? pytam bo nie mam

Z przeliczeniem NaOH moge Ci pomóc a wode destylowana moge przywiesc z laboratorium! Bede tam pewno w poniedziałek! Ile Ci potrzeba?

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    O na niedzielę to i ja bym się pisała. Dziewczyny zlitujcie się nad tymi moimi pampersami, której maluch nosi 4??
    ja w niedziele jestem juz umowiona o 16 wiec mam czas od rana do mniej wiecej 14.30... ja chetnie spacerowo albo do mnie na kawe moge zaprosic

ja mam na zbyciu haggisy 4+
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Domyślnie

Martita zapomniałam dodać, ze Julka jest zachwycona drzewkiem
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

sory-gregory - my wielorazowi wiec za pieluchy dziekujemy...
    ale mozecie sprobwoac sprzedac na allegro - ludzie sprzedaja i wiem, ze schodza...
    albo oddac do domu malego dziecka...albo do szpitala jakiegos...
    ja tak zrobilam z moimi pieluchami co nam zostaly - oddalismy do szpitala dzieciecego

andzia - olej rycynowy etz super wzmacnia wlosy
    ooo...to jak sie w niedziele spotkamy, to bedziemy sobie kalkulatory robic mydlowe
    wtedy tez sie obliczy ile tej wody destyloweanej - super, dzieki
    no i swietnie, ze drzewko sie podoba - to taka namiastka kwiatka od moich chlopakow

Doula

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ah, andzia ja sie smarowalam cala karite...ale nie ejstem w stanie zdzierzyc jednak zapachu na tak dlugie 'maszkiecenie'...no jednak nie...
    dlatego uzywam miejscowo...
    a i olej rycynowy to w aptece mozna dostac - fiolka 30gram to jakies 6zlotych chyba...wiem, bo rpzed porodem kupowalam (o.rycyowny kiedys uzywano zamiast oksytocyny czy prokwokacji na wywolanie porodu...)

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Andzia ja niedzielę całą mam wolną i chętnie na spacer się spotkam, a potem i kawką nie pogardzę
    Martita och naczytałam się o oleju rycynowym jak już byłam w terminie i powiem Ci że do tej pory nie jestem w stanie zrozumieć jak można wypić coś tak obrzydliwego, fuj. Dla wywołania porodu latałam po schodach pod byle pretekstem i "gimnastykowałam" się z mężem, ale jakoś nie przyniosło to żadnego efektu. Musieli wyprosić mi szpitalnie pociechę z brzucha
    Mariśka przestaje budzić się w nocy z płaczem Wczoraj i dziś (już zdążyła mieć jedną pobudkę) siadała tylko i się rozgląda zamglonymi oczkami, a jak widzi że jestem koło niej, to nie wymaga cyca, tylko przytuli się i śpi dalej.

Domyślnie

andzia - olej rycynowy etz super wzmacnia wlosy
    ooo...to jak sie w niedziele spotkamy, to bedziemy sobie kalkulatory robic mydlowe
    wtedy tez sie obliczy ile tej wody destyloweanej - super, dzieki
    no i swietnie, ze drzewko sie podoba - to taka namiastka kwiatka od moich chlopakow
    ja Julce na noc zakładałam jedorazowe bo przesikiwła wszystkie wielo teraz juz spi w wielo wiec nam jakies resztki zostały... no musze to gdzies oddac
    to musze ten rycynowy kupic!

ja tak kombinuje, zeby tym karite to sie nie codzinnie tylko jakos tak na zmiane z kokosowym - zobaczymy

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    Andzia ja niedzielę całą mam wolną i chętnie na spacer się spotkam, a potem i kawką nie pogardzę

Mariśka przestaje budzić się w nocy z płaczem Wczoraj i dziś (już zdążyła mieć jedną pobudkę) siadała tylko i się rozgląda zamglonymi oczkami, a jak widzi że jestem koło niej, to nie wymaga cyca, tylko przytuli się i śpi dalej.
    to o ktorej i gdzie w niedziele!?

Super, ze Mariśka ładnie spi! Juka tez tak ma, ze jak sie budzi w nocy to mowi tylko "mama reka" i to znaczy, ze mam ja mocno przytulic i wtedy spi dalej!
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Domyślnie

ah, andzia ja sie smarowalam cala karite...ale nie ejstem w stanie zdzierzyc jednak zapachu na tak dlugie 'maszkiecenie'...no jednak nie...
    dlatego uzywam miejscowo...)
    a czym smarujesz "po całosci" ze tak powiem ? jakims olejkeim?
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Może wreszcie zaczną się spokojniejsze noce Aż któregoś pięknego poranka powiem że się wyspałam, haha o ile do północy nie będę siedzieć na chustoforum. Mam nadzieję że te niepłaczące pobudki oznaczają odzyskiwanie zaufania do rodziców i że teraz będzie już tylko lepiej.
    Andzia najchętniej jakoś 11-12, masz skaryszewski niedaleko? Tak dawno tam nie spacerowałam. Jak będzie ładna pogoda to poszłybyśmy na plac zabaw może??
    Karite takie śmierdzące?? Ja jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o eco kosmetyki, teraz pierwszy raz zamówiłam

Uprawnienia umieszczania postów