Strona 46 z 58 PierwszyPierwszy ... 36383940414243444546474849505152535456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 920 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Monika, nie łam się. Przytulam mocno, najmocniej
    Nie wiem co ci poradzić z tymi drzwiami, pech poprostu

Co do Zochy, to nie daj się wpędzić w poczucie winy! Jesteś super mamą. W AP nie chodzi o to, żeby bezmyślnie nosić cały dzień, ale żeby spędzać razem czas, przytulać, dawać dziecku bliskość i poczucie bezpieczeństwa, które ty jej dajesz. !!!! U nas np. były takie okresy przy skokach rozwojwych, że Antka nosilam po 6 godzin dziennie, a teraz przez kilka dni z rzędu wogóle chusty nie używam, bo się bawimy na podłodze, przytulamy w łóżku. Ale napewno chusta Ci się jeszcze przyda i jeszcze ją wynosisz przy następnych skokach i zębach i innych rzeczach.
    Jeśli uważasz, że wasza komunikacja, przez wcześniejsze wypłakiwanie została jakoś zachwiana, to zwracaj teraz uwagę na to, co Zosia chce ci powiedzieć i reaguj, przecież to nie jest tak, że wszystko stracone. Twoja córcia zacznie komunikować, czego jej trzeba. A poza ym, to skoro ją tuliłaś i głaskałaś jak płakala, tzn że nie była wypłakiwana, byłaś przy niej gdy było jej źle, tylko nie wiedziałaś co chce ci powiedzieć.

trzymam za Was kciuki, bo jesteście ekstra dziewczyny, masz piękną i fajną córcię, a ty jesteś supermama!

Ściskam mocno!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Szapata przytulam i daj spokój z załamywaniem się bo ktoś coś napisał... Ty jesteś super mama i najlepiej wiesz co robisz. Nie sądzę, żebyś coś zepsuła przez przerwy w karmieniu czy wypłakanie - nie na krótką metę. Głowa do góry
    Poradniki i inne takie trzeba przez sitko czytać, bo naprawdę można sfiksować od tych teorii i metod.

Anais ale fajnie, że już są! Doczekać się nie mogę

Dziewczyny - mam 2szt identycznych łóżeczek dla lalki, takie spore, drewniane z pościelą. Bardzo chętnie pozbyłabym się jednego w zamian za jakąkolwiek inną zabawkę dla Gabi. Może któraś byłaby chętna?

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Anais suuuper ze pachnidelka sa
    a plecaczek bym chetnie skontrolowala i te na biodrze okielznala...bo takie niedociagniete jakies wychodza mi...

Szapata no cos Ty kochana...jestes najlepsza mama dla Zochy!!!
    a z tym ubezpieczeniem to kurde lipa no...

bylam z chlopakami u pani doktor...dr Pawlik - baaaardzo fajna...jak mnie Pilarek wkurzy to do niej sie przepiszemy...
    za homeo, co fajne...i taka rzeczowa...tlumaczy...wszystko mowi, a nie ze trzeba z niej wyciagac...super...

Rys ok...tylko jednak chyba alergia...bo blady, podkrazone oczy, kaszle...ale alergolog 23 dopiero...
    za to Jurek infekcja wirusowa - osluchowo czyty, ale gardlo 'kalafiorowate' - engystol i tantum verde ewentualnie drosetux bo kaszle...
    uf...dzieki Bogu/..
    Ostatnio edytowane przez martita ; 09-11-2010 o 15:38
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aaa i STO LAT DLA MARISI@!!!
    a ja ja dzis widzialam i kurcze zyczen nie zlozylam...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Dziewczyny dziękuję! Z Zochalkiem jakoś na luz wrzucę i będzie dobrze. A nasz agent poczul się odpowiedzialny za błąd i będzie cos kombinował lub może sam coś dopłaci. Zobaczymy.

Martita - kuruj tych swoich chłopaków bo się za nimi stęskniłam!
    Klaudia - przepisy na priv zaraz pójdą
    Aga_o - uściski i całuski dla Marisi:*:*:*

A co do lokum to serio serio udostepnię chętnie, chyba, że Ripley wolisz u siebie, no problem. Tylko dajcie znać wcześniej to uprzedzę Kowala Albo będzie się z nami uczył albo przy aucie pogrzebie sobie.

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

martita, mi mama mówiła właśnie że z tych wszystkich to Pawlik najlepsza, bo ona taka najbardziej otwarta jest
    szapata, ja też przepisy na priv poproszę
    aga_o, buziaki urodzinowe dla Mariśki! Sto lat malutka!

de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Szapata znam Twój ból - sama przez to przechodziłam ostatnio!! Moja rada jest taka żeby nie próbować na siłę nadrabiać tego czasu, a "Język niemowląt" opchnąć na allegro. Wszystkie inne poradniki dzieciowe też. Być po prostu tu i teraz z Zochą, zaufać swojej intuicji i najzwyczajniej cieszyć się własnym towarzystwem, tak jak serducho podpowiada jesteś wspaniałą mamą!!

Słuchajcie z teściową coraz gorzej, dziś Marika co prawda dostała obiad który jej zawiozłam, ale tuż przed nim kruche rogaliki z marmoladą. Nie mam siły, powiedziałam jej że proszę nie podawać Marice słodyczy i się rozłączyłam. Poskarżyła się K że jej nie szanuję i że ona nie jest opiekunką społeczną żebym ja jej uwagę tak zwracała :/ Słów mi brak. Postanowiliśmy w czasie oczekiwania na miejsce w żłobku zorganizować pracę tak żeby jak najmniej czasu spędzała ze Skarbusią, bo niestety nie możemy pozwolić sobie na zrezygnowanie z drugiej pensji. Już nie mam siły, zamknęłam sklep i popłakałam się w pracy chyba za cienias jestem na to wszystko

Martita dużo siły i pozytywnych fluidków wysyłam do walki z alergiami i wirusami!!

Anais a czy mogłybyśmy umówić się na czwartek??

Mariczka baaardzo dziękuje za życzonka
    Ostatnio edytowane przez aga_o ; 09-11-2010 o 19:06

Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Anais a ja taka gapa ze wczorajszych urodzin zięcia nie zauważyłam....

WSZYSTKIEGO NAJ ANTOŚ:* :* :*

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

dzięki szapata
    aga, jasne, że w czwartek może być
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

MARIKA CHODZI SAMODZIELNIE!!!

Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Jeden dzień a ile wrażeń!!!!

UŚCISKI GRATULACYJNE DLA MARICZKI

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak w urodziny zaczęła chodzić??? Jeju jak super! To się jutro dziewczyny poganiają
    Dobrze, ze mi przypomniałaś - miałam wystawić na Alle Panią Tracy. Po grzyba jak to kupowałam? Tak się nasłuchałam, naczytałam jakie to cuda w tej książce są... i kurcze przeczytałam i się załamałam - jak można dziecko w schematy ubierać? Kategoryzować i instrukcje obsługi niemowlaka tworzyć...

Wiesz co sobie Aga pomyślałam, Twój problem to chyba głównie to, że to teściowa Nie znam Cię (jeszcze), ale kurcze nie podejrzewam żebyś jakoś fanatycznie chciała zabraniać dziecku słodyczy. Kruchy rogalik to nie koniec świata Pewnie zupełnie inaczej podchodziłabyś do sprawy, gdyby to była Twoja mama. Też byś wyznaczała granice i wkurzałoby Cię ich łamanie, ale chyba nie doprowadzało by do łez... Czy się mylę?

Moja mama dziś oberwała za Danonka Ale i tak byłam jej wdzięczna, że mi sprzątnęła Gabiśkę na całe popołudnie i mogłam spokojnie popracować (tfu...jak to brzmi!)
    Teraz i przyszło do głowy - czemu te babcie się nadal przyznają co dają naszym dzieciom skoro je bez przerwy opierdzielamy

Martita - kuruj tych swoich chłopaków, bo nasz spacerek tuż tuż!

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aga_o STO LAT DLA MARISI!!! GRATULACJE ZA KROKI NA WŁASNYCH NÓŻKACH i BUZIAKI DLA CIEBIE!!! Wiem, że temat Teściowej ciężki, mimo mojego liberalnego dość podejścia do żywienia itd. to Teściowa była dla mnie zawsze baardzo ciężkim tematem chociaż u nas akurat to była bardziej złożona sprawa.... Rozumiem, że jesteś wściekła, ale głowa do góry rogalik w urodziny dobra rzecz
    Limonka Ty to mądra Babeczka jesteś (ja mam zbliżone podejście do Twojego)
    szapata uśmiechnięte dziecko jest najlepszym na świecie dowodem na to, że jesteś SUUUPER MAMĄ!!! Moja Marysia (starsza córa) też była bezproblemowa, potrafiła się godzinę bawić sama w łóżeczku po obudzeniu itd. Moim zdaniem takie uśmiechnięte i "grzeczne" dzieci to SKARB i należy się cieszyć a nie dołować. Ptrzecież dorośli też są różni nie każdy lubi być non stop głaskany po głowie... Aga dobrze napisała, rób jak czujesz i olej poradniki!!! WIelka buźka dla Ciebie!
    martita, ale cuudnie było Cię chociaż na chwilę zobaczyć - Ty musisz jakoś do mnie wpaść kochana po sąsiedzku w końcu!!!
    Anais masz cuuudną Mamę, bardzo miła ta wizyta była i rzeczowa a i potwierdziła moje obserwacje na podstawie mojej dość wątłej wiedzy o homeo i dużej o moim Synku co do konstytucji Jaśkowej hihi. Mam nadzieję, że zestaw nam pomoże i wzmocni Jasika!!!

Czy ja mogę poprosić o jakieś wnioski z naszych dyskusji nt. spotkania, bo się pogubiłam??
    Kiedy, gdzie o której??
    W sobotę najprawdopodobniej nas już nie będzie, ale w piątek chętnie tylko że z dwójką Dzieci

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Kaś, cieszę się że zadowolona jesteś z wizyty i mam nadzieję, że kuracja Jaśka postawi na nogi
    aga, temat teściowych jest ciężki, ale spróbuj spojrzeć na sprawę z dystansem, choć wiem, że to trudno, bo dotyczy Twego skarba. Teściówka pewnie chciała Marisi sprawić przyjemność urodzinową, a nie zrobić Ci na złość. A wywoływanie wojny pomiędzy Tobą, a nią odbije się pewnie na Twoim związku i na maluszku też. Głowa do góry, będzie dobrze, a Mariczce napewno nic po rogaliku nie będzie

Ja Wam powiem że dziś z kolei przeczytałam na forum wątek na temat nagród i nagradzania w przedszkolu za dobre zachowanie i jakie to szkodniwe i trochę zdębiałam... Ale planuję go śledzić i przetrawić kilka dni, zanim sama w środku się ustosunkuję do tematu...

Pozdrówki for all
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wiecie co to nie chodzi o to że teściowa, a nie moja mama, bo z moją to bym na pół minuty małej nie zostawiła. Nie chodzi tez o samo w sobie ciasteczko czy rogalik, bo pozwalam dawać je do jogurciku na drugie śniadanie, albo na deser po obiedzie. Chodzi o to że była proszona dzień wcześniej o rozsądne karmienie, Krzysiek tłumaczył że mała ma delikatny brzuszek itd. W sumie dobiło mnie najbardziej to że znów lekceważy to o co się prosi. Ech Nie lubię kiedy ktoś mnie nie szanuje, a to był tego kolejny przejaw.
    Widzę że szkoła tresury Tracy Hogg jest znana wszem i wobec. Sama pożyczyłam książkę i jako przykładna mama przykładnego dziecka myślałam że się tak da. I całe szczęście że się nie dało.
    Zaraz uploaduje na tube filmik z naszymi pięknymi kroczkami. Ale jestem dumna z tej naszej Królewny

Domyślnie

ale sie rozpisałyscie!!! przepraszam, ze ja zcytatami ale inaczej sie pogubie
    Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    Marysia też piła tylko wodę ... dopóki nie poszła do przedszkola
    ale im pozniej tym lepiej! a nawyk picia wody jednak zostaje (mam nadziej!)

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    andzia, ja to z afrikahandel.de kupilam teraz...
    http://www.theorganicbodycareshop.co...can_Black_Soap,
    to zupełnie inne - to moje czarne indonezyjskie jest z pyłem wulkanicznym - super jest, ale mozna je kupic tylko w indonezji... zawsze zapas przywoze ale tam tez trudno dostac wiec czasem zapas to 2... myzlalam, ze to bedzie podobne

Cytat Zamieszczone przez klaudia Zobacz posta
    .
    Szapata ma prośbe do Ciebie prześlesz mi przepiso na te ciacha
    ja tez poprosze przepis na tarte!!!

Cytat Zamieszczone przez Limonka Zobacz posta
    Jak Was czytam to znowu dochodzę do wniosku, że ja mocno liberalna w żywieniu dziecka jestem Wodę umie pić, ale i soków jej nie żałuję. Teraz trochę mniej owoców zajada to niech uzupełnia witaminy w ten sposób
    no ale w kupowanych sokach to witamin za bardzo nie ma.... za to jest cukier i czasem jeszcze inne "ciekawe" rzeczy. Poza tym soki robi sie z koncentratów, a nigdzie nie jest napisane jak robi sie koncentraty.... zazyczaj przyjezdzaja z China...

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    laski, przyszły właśnie nasze pachnidła Już popakowałam według zamówień, jak spacer sobotni wypali to dostaniecie, chyba, że wcześniej się będziemy widziały. A jak ktoś chce bardzo pilnie, to zapraszam do mnie na kawkę i po odbiór
    ja sie juz nie moge doczekac!!! a w sobote nie moge ;-(

Szapata przytulam! Pamietaj jestes najlepsza mama dla swojej córeczki!!!! tak jak napisała ktoras z dziewczyn - nie chodzi tylko o bezmyslne , ale dlugie przytulanie! spedzacie ze sobia duuuzo czasu, macie super kontakt i o to własnie chodzi!!!! spanie ze soba "na siłe" wcale nie jest fajne i dobre! Jezeli tak Wam lepiej to znaczy ze dla Was tak jest LEPIEJ! Ty wiesz najlepiej co dla WAS obydwu jest najlepsze! musisz słuchac tylko instynktu!
    dla mnie tarcy hogg to masakra pamietaj słuchaj siebie i córeczki!!! [/QUOTE]

Mariśka STO LAT i gratuluje pierwszych kroczków - teraz sie zacznie

Aga_O
    - ja Cię rozumiem...Uważam, ze teściową powinna uszanować Twoje zdnie to TY jesteś matka i to Ty wiesz co jest najlepsze dla Twojego maleństwa. Ja zrobiłabym wszystko, zeby mała jak najmniej zostawiac z Babcia i posłała do złobka jak tylko bedzie to mozliwe (ew. znalazła opiekunke). Przytulam...

Dziewczyny ja w tym tyg odpadam - dzisiaj miałam jedyny wolny dzien ( bylam w klubie mam) - reszte tyg (łacznie z czwartkiem) pracuje - do Julki bedzie istna sztafeta osób zajmujących sie niestety nie ma wyjścia!
    jak na razie jest jeszcze szansa na niedziele! jezeli bede miała wolna to chetnie wybiore sie na spacer albo zapraszam do mnie! U mnie tez miejsce na mini warsztaty chustowe jest! a ja Wy sie na niedzile zapatrujecie?
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

zrobiłam pierwsze próby z nowymi kosmetycznymi nabytkami i olejek z pestek moreli pięknie pachnie i superowo się bulbka masuje, a masło shea byłam zdziwiona, że takie twarde, ale w sumie fajne olejek ze słodkich migdałów jeszcze nie wypróbowany... trochę żałuje w końcu, że tego kokosowego nie kupiłam ... trudno, może następnym razem

Kaś, jak wasz nowe hybrydowe MT od pani olo? Jak się nosi? koniecznie muszę zobaczyć, bardzo ciekawa jego jestem
    Ostatnio edytowane przez Anais ; 09-11-2010 o 23:23
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustofanka Awatar Ripley
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny! Przerażacie mnie, kiedy Wy to wszystko piszecie?? Może czas jakieś podforum Praskie utworzyć, co by różne wątki w nim były: teściowe, karmienie, gratulacje... itp?? Tak sobie luźno pomysł rzucam...
    A teraz tylko życzenia dla maluszków, (bo wszystkich pozostałych wątków niespamiętałam): Antoś, Marisia - GRATULACJE OGROMNE!!!

Dziewczyny proponuję pierwszy termin: czwartek 11:00? Ustosunkujecie się proszę, żebyśmy coś szybko ustaliły Szapata, jeżeli nie uda mi się wszystkich moich chłopaków z domu wyprosić, to chętnie wykorzystam Twoją siedzibę .
    Kasia
    Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
    Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

mi tam pasi, w prawdzie się nie wyśpimy ale co tam dla takiego towarzystwa, wszystko
    a z tym forum, dobrze jest jak jest ja to normalnie uzależniona jakaś chyba, rano wstaje, to pierwsze co, forum, na spacer z dzieckiem wychodzę i się zastanawiam co tam dziewczyny napiszą na forum
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ripley ja co do czwartku muszę z Małżem pogadać - wolałabym taki dzień, żeby On pracował, a Mania była w przedszkolu... ale wiem że miumi, aga_o i Limonka pracują nie w domu więc marne szanse na zadowolenie wszystkich za jednym razem... Dam znać jutro.

Anais MTek od pani_olo baardzo fajny - najfajniejsze w mietkach czy hybrydach jest to że sama je sobie możesz wymyślić - wybrać materiały no i że mają dwie strony na zmianę hihi - buziaki na dobranoc, uciekam!

Uprawnienia umieszczania postów