u mnie piatek ok - ale popoludniu...tak od 13...
poniedzialek caly...wtorek, sroda tak od 13...czwartek-odpada...weekend to roznie, bo P ma czasem szkole../..
słuchajcie laski
Będę sobie zamawiać masło shea i olejek ze słodkich migdałów eko ze strony http://www.ecospa.pl/
Jak ktoś coś chce to dawać znać, wyjdzie taniej przesyłka. Przesyłka 11 zeta.
Zbieram zamówienia do jutra!
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
Hej, ja jestem za piątkiem. jutro latamy po lekarzach (najpier ja potem Zocha), w czwartek też coś mamy zaplanowane, więc piatek bardzo chętnieGodziny dowolne.
Anais, a te masła to tak po prostu mozna sobie uzywać czy to jako składnik do czegoś? Sorki za banalne pytanie![]()
do używania tak po prostu, ale jak chcesz to można też mieszać.
jeszcze nie używałam, ale wyczytałam tu na forum i na innych stronkach, że fajnie działają jako kosmetyki dla mamy i dziecka. Ja zamierzam młodego smarować zamiast oliwki po kąpieli czy kremu na zimę i do masażu maluszka. Może dla siebie też
Tu jest fajny artykuł na ten temat:
http://dziecisawazne.pl/czym-masowac-niemowleta/
http://dziecisawazne.pl/co-wchodzi-w...ek-dla-dzieci/
Ostatnio edytowane przez Anais ; 02-11-2010 o 18:13 Powód: dodałam drugi link
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
Aaaaa kolejny długi weekend zaraz jest! To może uda nam się wkońcu całą silną Grochowsko-Gocławską grupę zebrać? Co Wy na to dziewczęta?Damy radę klepnąć wszystkie tą 13:00 13-go?
I powiedzcie mi jak Wasze dzieciaki sobie radzą ze zmianą czasu? Bo moja nie do życia...
Tyyyyyyyyyyle do czytania naskrobałyście, ale dałam radę. Jerzyku wszystkiego najlepszego, Antek ogromne brawa, po supermenie trzeba było się spodziewać super postępówPodziwiam dzieciaki pijące z "dorosłych" kubków samodzielnie. Mariśka niewątpliwie zdolna, ale jak dać jej taki kubek to wylewa wszystko z lubością
no ale radzi sobie świetnie z kubkiem-słomkiem i kubkiem-kapkiem i póki co musi nam to wystarczyć. Jedzenie samodzielne idzie coraz sprawniej, haha - najsprawniej z zielonym groszkiem
wyjadła ostatnio cały, a resztę zostawiła. Już w niedzielę impreza roczkowa, pojechałam dziś pokupować kubeczki, talerzyki, czapeczki itp, tort zamawiam jutro w kształcie puchatka
już nie mogę się doczekać
![]()
Anais a nie wolalabys na krainapieluszek.pl kupowac...? jest i olejek migdalowy i shea...bo na ecospa drooogoooo...
a co do takich mazidel to ja Wam polecam ogromnie olej kokosowy dodawac do kapieli - jedna lyzeczka maleutka na wanienke - i juz nie trzeba niczym dziecia smarowac...skorka cuuudna!!! zapach piekny...no super!
a do tego olej kokosowy mozna uzywac jako odzywke do wlosow - swoich, dziecka tez- no i normalnie do smazenia
maslo karite jest super na zime i na takie mocno zniszczone dlonie czy inne czesci ciala zasuszone takie...teraz przy CO to sie zdaza dosc czesto...wiec warto...i tu pieknie sie sprawdza zlote karite -oino to w ogole dziala cuda...a na lato, zamiast jakis kremow z filtrem to olej ryzowy, albo karite znowu...choc olej ryzowy latwiej na duzej powierzchni ciala rozsmarowac, wiec ja to preferuje...b o jednak shea to...no jak maslo - takie twarde, troche ciezko to rozsmarowac...trzeba rozmiekczyc w dloni, albo podgrzac...ale na mrozy - niezawodne!
a w piatek o ktorej...? ten piatek, tak?
ooo...13 o 13 mi pasuje- chyba...nie wiem jak P ze szkola...ale chyba teraz ma szkole, a za tydzien nie...wiec sie pisze
ale moge tez 11 w swieto...czy 12 w piatek...
Limonka moje dzieci jakos nie zauwazyly zmiany czasu kompletnie...ja wtedy u mamy bylam i jakos z sobnoty na niedziele mialy spanie niezle i spaly dluzej niz zwykle, a ze godzine cofalismy to wyszlo ze wstaly o tej samej wiec...sie nic nie zmienilo i dalej chodza o 20 spac i wstaja - Rys 6-7, a ju 7-8
Aga nooo to pieknie - a groszek wszystkie dzieci lubia
duzo cynku, dobrze jej zrobi - no zdrowe bialko roslinne - laska wie co dobre
tort puchatek...mniam
ja planuje sama zrobic tort na chrzciny Ju - beda drugiego dnia swiat BN![]()
Chrzciny w święta to super sprawamy zrobiliśmy w lato razem ze ślubem. O właśnie mam kieckę Mariczkową do sprzedania
i swoją ślubną też. Tylko tak bardzo mi ciężko się z nimi rozstać, że swojej to nawet do pralni do tej pory nie oddałam, wiem to okropne
Ale jak któraś zainteresowana to się ogarnę, jakoś swojemu będzie łatwiej sprzedać niż obcemu. Szczególnie że ja to tak emocjonalnie podchodzę strasznie i pewnie łza popłynie
Martita dzięki za info z tym olejem kokosowym, nabędę przy najbliższych zakupach
Anais ja jutro bede na Bartosika 5 w szkole integracyjnej na hospitacjach - jakos od 9 do 12...moze bysmy sie spotkaly...?
o ktorej ?Ty na spaceros wychodzisz...?
musze sie Wam pochwalic...wlasnie kupilam sobie czarne mydlo afrykanskieeeeee...!!! juz sie nie moge doczekac - ONO JEST BOSKIE![]()
aga_o, no to jak chcesz to się przyłączaj do naszych zakupów, w ecospa jest olejek kokosowy
Kto jeszcze chętny oprócz Szapatej?
My też robimy chrzciny razem ze ślubem - to już w majuNie mogę się doczekać. Ostatnio nawet u księdza byliśmy i żywo się ucieszył, że ślub z chrzcinami będzie. I powiem wam jeszcze, że z nauk przedmałżeńskich jesteśmy zwolnieni
martita, napisałam pw![]()
Ostatnio edytowane przez Anais ; 02-11-2010 o 22:39
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
Anais, hahaha...z nauk tez nas proboszcz zwolnil - jedno dziecko na swiecie, drugie w drodze - uznal, ze juz wiemy jak to z tymi pszczolkami i kwiatkami jest
ale tak serio, to poszlismy na nauki...weekendowe takie...duchowe przygotowanie i przezywanie...warto bylo...na serio...czesto do tych chwil, emocji, refleksji wracam...bo na prawde sa dla mnie, dla P, dla nas bardzo cenne...
...spotkamy sie jutro...?
Nam ślubu udzielał zaprzyjaźniony ksiądz, więc o naukach nawet nie było rozmowyAnais to dołączam do zakupów, ale może jakby mi Martita doradziła który olej kokosowy wybrać, bo mają na stronce kilka... I może doradźcie mi czy będzie tam coś ujędrniającego na biust, bo z chemii nic na razie nie stosuję póki karmię, co ma niestety widoczne efekty
![]()
aga ja uzywam oleju z miazszu kokosowego...IMO najwiecej zastosowan i najlkeposzy...
i teraz z oferty ecospa to masz do wyboru ekologiczny albo fair trade i teraz wybierz ktory wolisz![]()
a na ujedrnianie to mi sie od razu kojarzy po pierwsze peeling kawowy...a po drugie cos z cytrusow...
matko laski...Jurek mi brzydko kaszle
kataru niet, temperatura 36,4, normalnie sie zachowuje...tylko czasem kaszle...podobnie jak Rys - glownie podczas snu...
moze to byc od CO...? albo alergia...?
co mu moge dac...?
dostaje witC...i probiotyk-biogaja...
moze cos z homeo polecicie...?
jeeeezuuuu
nie chce isc ze zdrowym dzieckiem do przychodni bo wroce z jakims wirusem...ale jak siecos rozwinie, to of kors pojde...
kaszle tak od wcozraj...? no wczoraj to zauwazylam wracajac w pociagu...
no to już na 4 osoby przyzwoicie wychodzi przesyłkaaga_o, ja nie wiem, który najlepszy - ten frakcjonowany płynny będzie, z kopry to gorszy jakościowo. Ja bym wybrała ten eko lub fair trade, z opinii wynika, że eco ma prawie niewyczuwalny zapach, za to fair trade intensywniejszy, czyli co kto lubi
a na biust to nie wiem co, może wygooglaj
ok, może być ok 21 jutro. ostateczny termin składania zamówień! chętne proszę o wiadomość na pw, od szapatej i martity już dostałam![]()
Ostatnio edytowane przez Anais ; 02-11-2010 o 23:16
de la Vega 08.07.2010
Dzidźka 09.07.2015
Anais to i ja się przyłączę do zakupów poproszę <A title="Olej kokosowy (ze świeżego miąższu) FAIR TRADE" href="http://www.ecospa.pl/olej-kokosowy-swiezego-miazszu-fair-trade-p-9.html"> Olej kokosowy (ze świeżego miąższu) FAIR TRADE i masełko Shea do buzi na mróz - tak to to jest czy to drugie, bo mi się mylą...
Zasypiam dziś na siedząco![]()