Strona 34 z 58 PierwszyPierwszy ... 24262728293031323334353637383940414244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 680 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta

andzia, ja starszaka tak karmilam mieszanie...blw plus lyzeczkowanie...i jakos bardzo szybko zakumal picie ze szklanki - pierwsze samodzielne proby picia z kubka z jednym uchem to mial...jakies 10,5m.z. a lyzeczka...hmmm....jakos tez wtedy...
    a z czego Ty doktorat piszesz...?
    kurcze...te Grochowianki to takie wyksztalcone babki sa...no...
    Julka tez od razu piła normalnie tzn z kubeczka zwykłego - nigdy nie piła ani z butelki, ani z niekapka ani przez słomkę

z biologii molekularnej...

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    orzeszku wtedy to ja dopiero wstaję... a nie planujecie pozniej jakos?
    my tez wstajemy dopiero kolo 10

Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    hihi andzia, Julce to Jaśko podjadał brokułka na spacerze pamiętasz?? A doktorat nie zając nie ucieknie, mój prawie w całości napisany w nocy był
    pewno, ze pamietam!!! a co doktoratu to wiem, ze nie ucieknie ale ja go musze złozyc na poczatku stycznia na rade juz wydrukowany... czyli muszę napisać całość z poprawkami w niecałe 2 miesiące.. no i generalnie pisze gł nocami w dzien wtedy kiedy Kuba moze sie zając Julka... a jeszcze mam publikacje teraz na głowie wiec na dodatek pisze w dwoch jezykach co jest dosyc uciazliwe ;-(

ej laski - morepig, Anais to o ktorej dziecka Wam zasypiaja dzien wczesniej...?
    bo u nas latorosle obie spia tak miedzy 20-21...i starszy wstaje tak 6-7 choc czasem do 8 pospi, ale io 5 moze sie zerwac...ja z Ju jeszcze godzinke czy czasem 2 dluzej pospimy, a Rysiem sie tatus zajmuje - jedza owsianke, robia sniadanko...
    Julka zasypia kolo 21 i wstaje kolo 9.30. Ale za to od baaaardzo dawna nie spi w dzien... cos za cos
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ej laski - morepig, Anais to o ktorej dziecka Wam zasypiaja dzien wczesniej...?
    bo u nas latorosle obie spia tak miedzy 20-21...i starszy wstaje tak 6-7 choc czasem do 8 pospi, ale io 5 moze sie zerwac...ja z Ju jeszcze godzinke czy czasem 2 dluzej pospimy, a Rysiem sie tatus zajmuje - jedza owsianke, robia sniadanko...
    ej, ale ja nie mówię że oni śpią do 11, JA spię
    zajmują się sami sobą, a kolo 9-10 budzą chlopa...
    spać chodzą różnie, zwykle 20-21 ale w wolne koło 22

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Andzia no Rys w dalszymciagu ma dluuuga drzemke popoludniu - tak od ok12 do 15 czasem godzina w lewo w prawo...

Morepig oooo jak ci dobrze
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Szapata, Aga_O, Kaś i Martita (w kolejności przyjścia dziękuje Wam za spacerek. Miło było sobie przypomnieć przed-pracowe czasy . Nasz przedłużony spacerek z Agą_O trwał tak długo, że po 3 godzinach w chuście Monika się zbuntowała i musiałam ją rozwiązać i na rękach nieść do domu

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hej

Też dzięki za spacerek przemiły

Anais superman super boski!!!

Klaudia - mi poprzednio Jasiek zasnął przed samym spacerem, daawno Was bardzo nie widziałam, ucałuj Julka

Zazdroszczę tym, co się wysypiają - Jasiek odkąd przesypia noce to wstaje o 6 i kasza musi być nie ma to tamto... Mania ostatnio śpi trochę dłużej czasem nawet do 8

Jeżu sto lat na 5 miechów, nie czytałam, że to już dziś - widziałam Was z okna jak Jeżyk na plecach siedział gratulacje!!!

buziaki for all

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Miumi tez tak miewalam ze z chusty na raczki...teraz jhakos nie... dzieka Bogu, bo ja cienko ubieram do xchusty...

Kas co za diabelski numer posta - 666
    dziekujemy za zytczonka
    a na plecach to byl Rys P mial malego na brzuchu
    ja to sraka jestem...na plecy pewno na wiosne jakos go rzuce...

andzia ja bede miala do Ciebie romans zdjeciowy...moze jak sie uda na spacerze spotkac to pogadamy, hm...?
    Ostatnio edytowane przez martita ; 01-11-2010 o 19:27

Doula

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

achaa z okna nie widziałam dokładnie :-/ Dzięki za propozycję remontową, jak mi nie wypali mój pierwotny pomysł to się zgłoszę, ale nie chcę Wam się zwalać z Dwójką na głowę bo będzie sajgon... zobaczymy

Domyślnie

Andzia no Rys w dalszymciagu ma dluuuga drzemke popoludniu - tak od ok12 do 15 czasem godzina w lewo w prawo...
    ja nie pamietam kiedy Julka spała w dzien... ale bardzo wczesnie zaczeła przesypiac noce teraz jak sie wczesniej budzi to przynosi sobie ksiazeczki do łózka (naszego bo z nami spi) i "czyta", budzi nas jak jest głodna czyli kolo 9.30

a na plecach to byl Rys P mial malego na brzuchu
    ja to sraka jestem...na plecy pewno na wiosne jakos go rzuce...

andzia ja bede miala do Ciebie romans zdjeciowy...moze jak sie uda na spacerze spotkac to pogadamy, hm...?
    na plecach jest SUPER!!! i dziecko wiecej widzi!!!

na romans zapraszam - jak by co na pw, a na spacerek pewno po czwartku jak M wyjedzie, za tydz we wt postarm sie byc w klubie
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

kurcze laski w którym wy bloku mieszkacie bo ja łażę i was zobaczyć nie mogę a które spacerowały Augusta ok 13-14 jedno dzieciątko było pod kurtką a 2 gie u mamy chyba w Tuliku na plecach

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Ja to jestem nocny marek i generalnie ciężko mi przed 9 wstać, preferowana godzina to 10, wtedy się najlepiej czuje. Młodego kładę spać ok. 20.30, rano jak wstaje to go karmię przez sen tak samo jak w nocy, przewijam i fru do łóżeczka i karuzelkę włączam. jak się znudzi to włączam suszarkę do włosów. czasem uśnie przy suszarce, a czasem go potem znów biorę do łóżka, cyca daje i śpimy do 10. I tak w sumie już długo robie i widzę postępy. bo dziś np. to się obudził o 9tej dopiero

Jak ja byłam mała to mnie rodzice oszukiwali, że jest noc - zasłaniali zasłony i nie otwierali twardo oczu i ja chyba z czasem stwierdziłam, że chyba mi się coś pomyliło i trzeba jeszcze spać.

my już po grobach i posiadówce u rodziców wróciliśmy do domu,. bunt samochodowy trwa, wył jak szalony
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolinka251 Zobacz posta
    kurcze laski w którym wy bloku mieszkacie bo ja łażę i was zobaczyć nie mogę a które spacerowały Augusta ok 13-14 jedno dzieciątko było pod kurtką a 2 gie u mamy chyba w Tuliku na plecach
    rehehehe zeby nie powiedziec to przynajmniej jedna w Twoim bloku w zasadzie

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Kaś damy rade - teraz jak beanshi byla z dziewczynkami (3latka i roczniaczka) to dalismy rade, to z Wami nie damy...? zapraszam

andzia, kurcze...przekonalas mnie - jutro zrobie probe plecaczkowa z Ju zobaczymy...aczkolwiek ja lubie nosic z przodu...a dzieci szybko z tego wyrastaja...wiec...tez musze naladowac sie ta energia i nosic brzuszkiem do brzuszka jak najdluzej
    a jutro nie dasz rady do klubu przyjsc...? mnie za tydzien nie bedzie

kto w ogole bedzie jutro w klubie mam...???

karolinka, to widzialas pewnie Miumi i Aga_o
    ten magiczny blok to waszyngtona 45/51 - dluuugi blok miedzy miedzyborska a grenadierow przy waszyngtona wlasnie...

Anais - to Antos widac tez podatny na manipulowanie doba przez mamusie - macie to w krwi
    wspolczuje syreny samochodowej...u nas to samo...buuu...
    ciekawe jak bedzie na boze narodzenie...mamy jechac samochodem niby...bo musimy wziac foteliki, a w pociagu to ni dy ry dy z nimi...wiec jestesmy skazani na jazde autem....troche sie boje na sama mysl...

wiecie co...ta moja sasiadka na dole - co nota bene nosi czasem w chuscie coreczke swa - to nie wiem co tej malej robi...ona jest 5dni starsza i...ona na serio duuuzo placze...i czesto jest tak, ze ja slysze ze ona sobie gada, spiewa cos...ze potem zaczyna tak...marudzic, wolac...potem poplakiwac, krzyczec no i...drzec sie w efekcie i dopiero wtedy slysze, najczesciej cos w tym stylu: a co sie stalo...? czemu tak placzesz...? i potem przez kolejne 15-20minut sie uspakajaja...eh...ja to nie wiem...ale by mi serce peklo...u nas tez zdaza sie ryk...najczesciej jak maly jest juz na maaaksa zmeczony, a nie umie zasnac i znalezc dobrej opcji na zasniecie - do piersi nie,bo najedzony, chusta nie, bo on chce by chodzic po dworze wtedy, polozyc sie nie, na raczkach bujac-tez nie...eh...i w efekcie jest caly mokry i czerwony i zasypia przy piersi z drenem sns, gdzie wlasciwie nic nie zjada tylko trzyma w buzi i chwilke ssie...
    w takich chwilach zastanawiam sie nad smoczkiem...

Doula

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Hej, miło było Was dziewczyny zobaczyć i poznać

Co do spania nocnego to my wstajemy tak ok.6 rano, a Zocha kładziona jest ok 19.00, jedzenie o 23 a potem różnie, zazwyczaj ok 3 i potem ok.5-6 i raczej już nie zaśnie. W ciągu dnia śpi teraz 3x po 1h. Generalnie jestem nią zachwycona Śpi w swoim łożeczku i tam najlepiej zasypia w ciągu dnia bo jak podrózujemy to 30 min max

Uff...po takim długim weekendzie mocno spacerowym padam na twarz...

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Monika to Ty masz zlota te dziewuszke...na serio, serio!!
    u mnie to... mamincycek po prostu - na jedzenie, zabawe, relaks, ukojenie, drzemke, sen...tylko mama i cyc...

Doula

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

kurczę, 5-6 rano, ciarki mi przechodzą na samą myśl, ale ja rzadko przed 2 się kładę, więc jakby młody tak wstawał, to chyba bym umarła...
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ufff przeczytałam Ale się rozpisałyście!!!

Strasznie żałuję, że nie dałam rady z wczorajszym spacerem, ale primo cmentarzowanie a secundo Gaba zasneła o nietypowej porze i nam rozbiła cały dzień. Może jeszcze kiedyś się umówimy weekndowo? Plissss

Gratulacje dla postępowych dzieciaczków - przewrót, stawanie na nóżkach... no no no ile przyniósł ten weekend!

Marika jedząca samodzielnie - cudo! Moja Gabicha też wcina samodzielnie od daaaawna i niby brudzi już coraz mniej, ale tylko póki je, gdy się naje wszystko pozostałe ląduje na podłodze. Macie pomysł jak ją oduczyć tego sprzątania? Za to z piciem z kubeczka - szacun. Mi sie ta sztuka nie specjalnie udaje - ze zwykłego wciąż się zalewa, zachłystuje... potrafi tylko z niekapka i z Lovi 360, ale ten skubany nam cieknie

Szapata - nie przejmuj się wagą, Ty też kolos nie jesteś więc wiadomo czyje geny A przynajmniej nosić można dłuzej!!
    I jeszcze widzę, że gdzieś wcieło mojego posta o fotkach z poprzedniego spaceru - mówiłaś, ze nie umiesz robić zdjęć, dobrze słyszałam? No to kłamczucha jesteś Zdjęcia są śliczne i widać, że okiem matki robione Normalnie pozieleniałam z zazdrości, ze ja takich nie mam
    Ostatnio edytowane przez Limonka ; 02-11-2010 o 10:18 Powód: Zeżarło mi część posta

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Dziewczyny kolejne wymianki ciuchowe http://uwolnicmatke.blogspot.com/201...ienialnia.html

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

aaaa...wlasnie zawiazalam Ju na plecach
    czuje jak sie rozglada, hihi
    troche kiepsko go dowiazalam, bo chcialam jak najszybciej zawiazac, bo balam skie, ze wypadnie...
    ale poszlo gladko - nie taki diabel straszny

Doula

Chustomanka Awatar klaudia
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

A i zapomniałam... co z tą Figą... Zuza pisała do mnie, że byłaby chętna z nami się spotkać polubiła matki wariatki....jej najbardziej odpowieada piatek, czwartek jako drugi w kolejce. Jeśli chodzi o mnie jestem bez większych planów na ten tydzień wiec jest dostosuje a wy?

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Dla mnie też piątek lepszy, ale czwartek może być. Mam tylko nadzieję,że się podleczymy do tego czasu hehehe...
    matki wariatki!
    Stęskniłam się już za Wami!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Uprawnienia umieszczania postów