Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Goretex?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Goretex?

Miałam kiedyś goretexową kurtkę. Oddychała i w sumie nie przemakała. Myślicie, ze można by z tego pieluchy poszyć?
    Jeśli temat był, to przepraszam, wyszukiwarka mi nie znazlazła.

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

zapytałam męża o goretex i mówi on - mąż - że a) to bardzo droga zabawa, b) goretex nie nadaje się do wielokrotnego prania, po jakimś czasie po prostu się wykruszy. ale ja się totalnie nie znam na pieluchach, tak tylko z ciekawości zapytałam i piszę to, co usłyszałam. na mój natomiast rozum goretex nie należy do najmilszych w dotykowym sensie tkanin i ja bym tego dziecku na goła skórę nie załozyła.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    zapytałam męża o goretex i mówi on - mąż - że a) to bardzo droga zabawa, b) goretex nie nadaje się do wielokrotnego prania, po jakimś czasie po prostu się wykruszy. ale ja się totalnie nie znam na pieluchach, tak tylko z ciekawości zapytałam i piszę to, co usłyszałam. na mój natomiast rozum goretex nie należy do najmilszych w dotykowym sensie tkanin i ja bym tego dziecku na goła skórę nie załozyła.
    ale chodzi jelce chyba o tę zewnetrzna cześć - nieprzemakalną, która nie styka sie ze skórą dziecka (no prawie, ewentualnie troche w pachwinkach dotyka). cos takiego jak pul Ci chodzi, tylko inna tkanina?
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

no własnie nawet to, że byłby ten goretex jedynie przy pachwinach do mnie nie przemawia

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

dziołszki nie szalejcie z goretexem , małż kasi ma rację - droga zabawa a i do prania się nie nadaje, kurtki z gore pierze się jak już jest totalny mus, każde pranie obniża jej właściwości a i materia niezdatna dla malucha. mam w domu I GORE I AQUA - TEX i małej na pupę bym tego nie dała- wełna rulez

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

ech , miałam ten pomysł = marzyła mi się produkcja takich pieluszek, ale po pierwsze - cena, a po drugie - grubość i faktura materiału - sztywny...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Poza tym gore-tex i każdy inny tex pierze się w specjalnych środkach żeby nie straciły swoich właściwości, a także się impregnuje
    Na pieluchy absolutnie się nie nadaje.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Uprawnienia umieszczania postów