Miałam kiedyś goretexową kurtkę. Oddychała i w sumie nie przemakała. Myślicie, ze można by z tego pieluchy poszyć?
Jeśli temat był, to przepraszam, wyszukiwarka mi nie znazlazła.
Miałam kiedyś goretexową kurtkę. Oddychała i w sumie nie przemakała. Myślicie, ze można by z tego pieluchy poszyć?
Jeśli temat był, to przepraszam, wyszukiwarka mi nie znazlazła.
zapytałam męża o goretex i mówi on - mąż - że a) to bardzo droga zabawa, b) goretex nie nadaje się do wielokrotnego prania, po jakimś czasie po prostu się wykruszy. ale ja się totalnie nie znam na pieluchach, tak tylko z ciekawości zapytałam i piszę to, co usłyszałam. na mój natomiast rozum goretex nie należy do najmilszych w dotykowym sensie tkanin i ja bym tego dziecku na goła skórę nie załozyła.
no własnie nawet to, że byłby ten goretex jedynie przy pachwinach do mnie nie przemawia![]()
dziołszki nie szalejcie z goretexem , małż kasi ma rację - droga zabawa a i do prania się nie nadaje, kurtki z gore pierze się jak już jest totalny mus, każde pranie obniża jej właściwości a i materia niezdatna dla malucha. mam w domu I GORE I AQUA - TEX i małej na pupę bym tego nie dała- wełna rulez![]()
Poza tym gore-tex i każdy inny tex pierze się w specjalnych środkach żeby nie straciły swoich właściwości, a także się impregnuje
Na pieluchy absolutnie się nie nadaje.
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007