Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Wolwikkelamsterdam, IV, Motherease, czy Tetro?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Wolwikkelamsterdam, IV, Motherease, czy Tetro?

Witam
    chcę zakupić kilka formowanych oraz otulacz wełniany.

Ze względu na finanse wyszperałam bardzo atrakcyjne cenowo Tetro i Imse Vimse flanelowe oraz w miarę atrakcyjne cenowo pieluszki Motherease (model Sandy’s i One size niebielona) i otulacze Wolwikkelamsterdam w Ekobaby.pl. Tetro i Imse kiedyś miałam, ale mała była wtedy jeszcze bardzo mała więc nie wiem jak mogą się sprawdzać w roczniaka.

W które najlepiej się zaopatrzyć, jeśli dziecko ma roczek tzn. czy będą wystarczająco chłonne i czy są na tyle duże, że wystarczą na jakiś czas? A może coś innego?
    Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 03-08-2010 o 15:08 Powód: poprawa literówki

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

poszperaj w dziale recenzje pieluszek, z tego co pamiętam wszystkie wymienione są zrecenzowane przez dziewczyny - ja osobiście lubię bardzo motherease one size - szczególnie teraz w lecie można nosić jako majteczki, dość szybko schną i w miarę chłonne są i na napy, tetro też sobie dziewczyny chwalą, imse vimse nie są chyba tak bardzo chłonne - ale myślę, że każda nada się spokojnie na roczniaka

Chustofanka

Domyślnie

Czytałam wszystkie recenzje. I tak np.: m.in. o Tetro są wypowiedzi "zaskakująco sporo chłoną " i "mało chłonne" .... wiem, wiem każde dziecko jest inne i każda mama może ocenić pieluszkę inaczej

Zaczęłam jednak ten temat ponieważ liczyłam, że może się ktoś wypowie, kto miał do czynienia z tymi pieluszkami, miał możliwość je porównać i będzie potrafił je "dla mnie" opisać pod w/w względami.

Dzięki za odpowiedź nt. Motherease... właśnie one mnie najbardziej kuszą...

ratyska
    Guest

Domyślnie

To ja sie wypowiem o IV flanelowych i motherease.
    Mysle, ze nie warto inwestowac we flanelki dla roczniaka. Moj syn w tym wieku sik juz mial bardziej obfity i flanela nie dawala rady (moze frota jest lepsza). IV nie maja zadnego zapiecia i klamerka snapy sie na flaneli nie trzyma.
    Motherease sa latwiejsze w obsludze (dzieki napom) ale w ekobaby sprzedawane sa bez dodatkowego wkladu chlonnego (chociaz napy do dego przeznaczone sa) i przez to nie powinnas spodziewac sie super chlonnosci.
    Pomoglam?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Motherease bez dodatkowego wkładu dają jeszcze rade przy moim 4 miesięczniaku ale przy roczniaku trzeba by dokupic jeszcze dodatkowy wkład. tez maja w ekobaby ale ogólnie pielucha wygodna, ładnie leży choć w kroku szeroka jest. lubie ją. tetro przy dzieciu w wieku mojego jest chłonne, bo ona jeszcze mało sika a ja często zmieniam. przy roczniaku nie będzie to tez super trzymająca pielucha ale latwo na nocnik wysazac. ja mam jeszcze tots bots stretchie z pieluszkarni. ona jest mega chlonna i wygodna IV flanelowe tak jak pisze ratyska- nie polecam, miałam ją jak Majcia miała 2 miesiace i w pół godz potrafiła ją przemoczyc całą, a co dopiero roczniak ...
    Amsterdama tez mam i jst super wiec jak najbardziej polecam

Chustofanka

Domyślnie

Dziewczyny dzięki za rady.
    Więc Imse Vimse odpada. I Tetro chyba też bo moja mała nie jest taka mała...
    Nie zwróciłam uwagi na to, że moither-ease jest bez wkładki....w takim razie jej cena idzie radykalnie w górę...niestety.
    Stetchies Totsa wychodzi wtedy taniej, chociaż boję się zużycia rzepów.
    A które z mother-ease polecacie Sandy's czy One size?

Uprawnienia umieszczania postów